Safranbolu’da ev yangını

Safranbolu’da ev yangını

Yayın: 07.03.2018 21:14
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde çıkan yangında tek katlı ev alevlere teslim olarak kül oldu. Yangını fark ederek kendisini dışarıya atan ev sahibi Metin Gezer, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Ürkmez’i karşısında görünce yangını unutup borcu olduğunu söyleyip para yardımı istedi.

Yangın, Safranbolu Atatürk Mahallesi Dikkaldırım Sokak’ta çıktı. Edinilen bilgiye göre, nedeni henüz bilinmeyen bir sebepten ötürü Metin Gezer’in oturduğu evde yangın çıktı. Ev sahibi Gezer, alevlerin sardığı evden hemen dışarı çıktı. Mahalle halkının durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri evin olduğu bölgeye araç girmediğinden yaklaşık 100 metre boyunda hortum çekerek yangına müdahale etti. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri kısa sürede yangını söndürdü.

Ev sahibi Metin Gezer, çatıdan doğru bir ses geldiğini ve alevleri görünce kendini dışarıya attığını söyledi. Bu sırada olay yerine gelen Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer’i karşısında gören Gezer, mahallede problemli olduğunu ve sürekli şikayet edildiğini kaydederek kendine kalacak bir yer istedi. Kendine kafadan kontak olduğunu söylendiğini ve cezaevinden çıktığını anlatan Gezer, daha sonra yangını unutup “Bazen hayal görür, gerçek sanır derler. Hayaller olmasa gerçekler olur mu, diyorum. Benim bin 750 lira borcum var. Dilekçe yazdım. Sistemde hükümlü gözüküyorum” diyerek Ürkemezer’den para yardımı istedi.

Kaymakam Ürkmezer ise gerekeni yapacaklarını söyleyerek aralarındaki konuşmalar ise gülüşmelere neden oldu. Yangında, tek katlı ev kullanılamaz hale gelirken polis yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Enuygun’da doğa otellerine talep yüzde 116 arttı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Enuygun'un verilerine göre doğa otellerine talep son bir ayda bir önceki aya göre yüzde 116 artış gösterdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, en çok rezervasyon yapılan bungalov otellerin olduğu ilk 5 destinasyon Sapanca, Rize, Ağva, Olimpos ve Fethiye oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enuygun Otel İş Geliştirme Müdürü Ferhat Uyanık, şehir hayatına kısa bir mola vermek isteyen seyahatseverlerin doğada vakit geçirmek için doğa otellerine yöneldiğini belirtti.

Doğa konseptindeki otellerin hafta sonu ve resmi tatilleri için akla gelen ilk seçenekler arasında yer aldığını aktaran Uyanık, “Bu durumda konseptin her geçen gün popülerleşmesini sağlıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Uyanık, doğa otellerinin uzun yıllar popülerliğini sürdüreceğini düşündüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Artık çok farklı segmentte doğa oteli seçeneği var. Konforlu ve keyifli bir tatil yapmak isteyenler bir glamping tesisini tercih ederek hem doğa içinde vakit geçirebiliyor hem de konfordan ödün vermiyor. Ya da bulundukları şehirden çok uzaklaşmadan kısa bir tatil yapmak isteyen seyahatseverler günümüzde şehirlerine yakın bir konumda otellere ulaşabiliyor. Bu da bizlere doğa otellerinin popülerliğinin kısa süreli bir yükselişten ziyade kalıcı bir tercih olacağını gösteriyor.”

Enuygun üzerinden otel rezervasyonu yapmak isteyenler, “OTEL2024” koduyla 8 bin TL'ye varan anında indirimden yararlanabilecek.