Saylar, “Lafla Peynir Gemisi Yürümez”

Saylar, “Lafla Peynir Gemisi Yürümez”

Yayın: 07.04.2015 09:53
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, Karabük’te yapılan ve yapılmakta olan hükümet yatırımlarından bahsederek; “Biz AK Parti olarak bu millete ve ümmete hizmet etmeye devam edeceğiz. Laf ile peynir gemisi yürümez. Eğer laf ile peynir gemisi yürüseydi, bu ülkede fareler padişah olurdu. Bizim yaptığımız hizmetler böyle laflarla sözler olacak işler değildir. Bizim yaptığımız hizmetleri diğerleri gelse ne bakımını ne boyasını nede yolların yamasını yapabilirler” dedi.

İl Başkanı Saylar; Eğitim Araştırma Hastanesi’nden, Ağız ve Dış Hastanesi’ne, SGK binasından, Eskipazar 1. Etap Metal ürünleri ve Raylı sistemler Organize Sanayi Bölgesi’ne, Yüzme Havuzundan, Keltepe Kayak Merkezi’nden, İl Özel İdaresi çalışmalarına kadar yapılan hükümet çalışmalarını anlattı.

Şuanda Ankara’ya Olan Sevkler Yüzde 50 Azaldı

İlk olarak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni anlatan Saylar, “Şuanda Karabük Şirinevler’deki hizmet veren Eğitim Araştırma Hastanesi’nde bugün tedavi kalitesi bölgemize baktığımız zaman Bartın’dan, Kastamonu’dan, Zonguldak’tan, Bolu’dan, Düzce’den kalite bakımından komşu illerimizde Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi’ni tercih etmektedir. Tabi bu anlamda da bizim profesör ve doçentlerimizden sonra asistanlarımızda buraya verildikten sonra buradaki hastanemizin polikliniği 7 binden 10-12 binlere çıkmıştır. Bu da otomatikman Karabük Üniversitesi’nde bu kadar yoğunluğundan dolayı da ufak tefek bazı sıkışıklıklar olabilir; ama genel anlamda şuanda Karabük Üniversitesi Hastanesi’nde bundan 1 yıl önce Karabük’ten Ankara’ya olan sevkler yüzde 50 azalmış bulunmaktadır. Bu da hastanemizin kalite ve tedavi kalitesinin arttığını göstermektedir. Biz bu anlamda Karabük Eğitim ve Araştırma hastanemizin her anlamda kalitesini devam ettirmeye devam edeceğiz. Bunun içinde şuanda kısa bir süre içerisinde kalp ameliyatı, anjiyolar, onkoloji servisi, yanık servisi tedavilerinin de burada yapılabilmesi içinde çalışmalarımız tüm hızı ile devam etmektedir” diye konuştu.

50 Ünitelik Hastanenin Şuanda Projesi Bitti

İstasyon Caddesi’nde bulunan eski devlet hastanesinin olduğu yere yapılacak olan Ağız Dış Hastanesi’nin 50 ünitelik hastanesinin şuanda projesi bittiğini belirten Saylar konuşmasına şöyle devam etti, “Yakında projesinin görselleri çıkacak, oranında hem yapım hem de yıkım çalışmalarına başlanacak. Tabi buradaki hastane ile ilgili çıkacak spekülasyonlara halkımız itibar etmesin. Ön taraftaki kısım Ağız Dış Hastanesi olacak, arkasındaki poliklinik ve acili çalışmalarına devam edecek. Ona tekabülde afile hastane olarak da Dış Fakültesi ile devam edecek ve buradaki hastanenin toplam bittiği zaman 2 bin 500 3 bin poliklinik hizmeti devam edecek. Oradaki vatandaşlarımızın da mağduriyeti gibi bir sorun olmayacak. Buna böyle bir karar verildi; ama şu unutulmasın bu hastane bölgede şuanda üniversite ile beraber hem diş fakültesi hem de ağız ve dış hastanesi şeklinde Bartın, Kastamonu, Bolu, Düzce, Zonguldak illerinde böyle bir hastane yatırımı yok. Tek olarak şuanda ilimizde Karabük’ümüzde var.

İlimize Yatırımlarımız Devam Ediyor

Beşbinevler ’deki İl Sağlık Müdürlüğü binası, İŞKUR binası, Keltepe Kayak Merkezi ve Yüzme Havuzundan da bahseden Saylar, “İl Sağlık Müdürlüğü hem Verem Savaş hem de KETEM dediğimiz Kanser Araştırma Merkezi buraya yapılacak yanına da acil yapılacak; ama burası yapılana kadar da Cumhuriyet Aile Sağılığı Merkezi’ne de üç tane aile hekimi konulacak. Bunlardan ikisi gündüz biri de gece olmak hem de acil hizmeti verecek şekilde Beşbinevler de böyle bir hizmete ve binaya kavuşmuş olacak. Buradaki sorunu da bu şekilde çözmüş olacağız. Bir diğer konuda Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) eski hal binasının olduğu kısma yapılacak çalışmanın da temeli yakında atılacak ihalesi bitti. İŞKUR binası bitti. İstasyon tarafına yapılacak olan binamızın da çalışmaları devam ediyor. Bunun dışında yüzme havuzumuz hizmete açıldı. Gerçekten çok nezih bir hizmete kavuştuk. Olaya sadece yüzme havuzu olarak bakmayalım. Çünkü 3 katlı bir bina ve her türlü sportif faaliyetin yapılabileceği bir binaya sahibiz. Halkımızda buradan faydalanabilir. Keltepe ’deki kayak merkezi çalışmalarımıza başlandı. İnşallah 2017 yılının kışında yıllardır konuştuğumuz kayak merkezimize kavuşacağız” diye konuştu.

Merkeze Yapılan Hizmetleri İlçelerimize de Yapıyoruz

Karabük İl Özel İdaresinin de çalışmalarını yakından takip ettiğini söyleyen Saylar; “Bizim bir adet kamyonumuz var. Bunun yanında küçük bir kamyonumuz bulunuyordu. Şunda 3 adet daha çöp kamyonumuz geldi. Bunlarla birlikte 4 tane büyük kamyon bir tane de küçük kamyonet ile çöp toplama işlemi yapılacak. Bunlar Yortan Beldemizde ki köylerde çöp toplayacak. Bir tanesi Safranbolu, Kılavuzlar, Bostanbükü, Toprakcuma ve Yazıköy kısmına kadar olan bölgelerde çöp toplayacak. Bunlardan bir tanesi Eflani çevresindeki çöpleri toplayacak. Bir diğeri de Cumayanı mevkiinde çalışmalarını sürdürecek. Belli günlerde çalışmaları sırasıyla sürdürecekler. Bir gün Cumayanı tarafı başka bir günde Eskipazar tarafında çalışmaları yapacaklar. Bizler şehirlerimiz ne kadar temiz tutmaya, hizmet etmeye çalışıyorsak aynı sistemi ilçelerimiz ve köylerimiz içinde yapmaya gayret gösteriyoruz. Biz şehrimizi 12-13 yıl önce nasıl teslim aldıysak şuanda üniversitesinden, kamu binalarına varana kadar nasıl hizmet ettiysek bu şekilde hizmetlerimize devam edeceğiz. İl Özel İdaremizin şuanda hem ilçelerdeki hem de köylerdeki yatırımları devam ediyor. Bugün Eflani’den tutunda Yenice’ye, Ovacık’a kadar tüm yollarımızın çalışması yapılıyor. Bunun ile ilgili de en az 3 trilyon ödenek ayrıldı” dedi.

Karabük’ün 40-50 Yılını Kurtaracak Bir Proje

Üç ortak şekilde gerçekleştirilecek olan Eskipazar 1. Etap Metal ürünleri ve Raylı sistemler Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili de çalışmalarımız devam ettiğini kaydeden Saylar; “Ticaret ve Sanayi Odamız ile beraber hazırladığımız Eskipazar 1. Etap Metal ürünleri ve Raylı sistemler Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki hafta bunun ile ilgili Sanayi Bakanımız Fikri Işık ile görüşmeler yapacağız. Bunu da müracaatlarını Valiliğe yaptık. Şuanda Karabük İsmetpaşa’daki Organize Sanayi Bölgesi’nin; İl Özel İdaresi, TSO ve Eskipazar Belediyesi olarak 3 ortak şeklinde müracaatlarını yaptık. Önümüzdeki hafta dosyaları alıp İsmetpaşa’daki Organize Sanayi Bölgesi’nin izinlerini alıp tabelasını çakacağız. Karabük’ün 40-50 yılını kurtaracak bir projenin çalışmalarını sürdürüyoruz. Vatandaşlarımız şunu görmeli. 2000’li yılların başlarında Karabük’ün toplamında yaklaşık 70-80 enva bir elektrik varken ve de organize sanayi bölgesindeki fabrikalar tam kapasite çalışmaya başladığında Karabük’te elektrikler kesiliyordu. Ayrıyeten şehir merkezinde bulunan haddehaneler çalıştığında elektrikler kesiliyordu. Şunda bizim iktidarımızın getirmiş olduğu enerji hatları ile bugün hem Safranbolu şehir elektriği hem de Karabük şehir elektriği sanayiden ayrışarak ayrı bir enva olarak hizmet etmektedir. Karabük’te şuanda enerji olarak baktığımızda toplam kapasitesi 250 envaa çıkmıştır. Şehir ve sanayi elektriği de ayrıdır. Buda öyle küçük paralar ile olan bir işlem değildir. Bugün 15-20 km’lik sanayi elektriğini çekebilmek için 20 milyon dolar para harcanıyor. Karabük’ bu elektrik hattını İsmetpaşa ve Kurşunlu bölgesinde çekebilmek için yaklaşık 100 milyon dolar para harcandı” diye konuştu.

Saylar, son olarak “Biz AK Parti olarak bu millete ve ümmete hizmet etmeye devam edeceğiz. Laf ile peynir gemisi yürümez. Eğer laf ile peynir gemisi yürüseydi, bu ülkede fareler padişah olurdu. Bizim yaptığımız hizmetler böyle laflarla sözler olacak işler değildir. Bizim yaptığımız hizmetleri diğerleri gelse ne bakımını ne boyasını nede yolların yamasını yapabilirler. Bizim yaptığımız icraatları halkımız görüyor. Bu icraatları da gören halkımız sevgisini, teveccühünü üzerimizden eksik etmiyor. Ben bu anlamda Karabük halkının kadir şinaslığına teşekkür ediyorum. Durmak yok yola devam. Her şey Karabük için her şey Türkiye için diyorum” dedi.

Yorumlar

  1. mehmet Özcan

    Karabük’ün kısa ve orta vadeli ÖNCELİKLİ en önemli projesi “HAVA ALANI” projesidir….. Her türlü fizibilitesi bitirilmiş bir proje…Ulaştırma bakanı geldi ve tek kelime etmedi….Tam bir FİYASKO idi..Birilerini şahsi anlamda ön plana çıkarmayı hedefleyen GAP projesi örneği gibi, çok uzun süreli,,kaynağı belirsiz FİLYOS projeleriyle, en az 20 yıl sürecek oyalamalarla, Karabük , HAYAL SATICILARININ elinden kurtarılmalıdır……

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Keskinkılıç: “Karabük’te Değişim Rüzgârları Esecek”

Yayın: 29.03.2024 15:23
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Birlik Medya ekranlarına konuk oldu. Yerel seçimlere çok az kaldığını belirten Keskinkılıç, konuşmasında: “31 Mart akşamında Karabük’te değişim rüzgârları esecek. Karabük’te değişimin olması gerektiği konusunda halkın bir kanaati var.” dedi.

Ak Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya’nın performansını beğendiğini vurgulayan Keskinkılıç, Çetinkaya’nın projeleri ile diğer adaylardan ayrıştığını söyledi. Çetinkaya’nın adaylık süreci boyunca projelerini, bakanlıklar ile birlikte yürüttüğünü ve projelerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini istişare ettiklerini belirtti.

“Karabük bu kadar olur, ötesi olmaz

Keskinkılıç, “Karabük’te bir tarafta Karabük’ün gelişeceğine dair, bir tarafta ise Karabük bu kadar olur, ötesi olmaz diyen bir bakış açısı var. Bizden başka Karabük’ün değişeceğini düşünen olmadı. Çetinkaya’nın projelerini onaylamayan, yapılmaz diyen kişiler oldu. “Genç bir adam nasıl yapacak? “dediler. Daha sonra da yapılmaz diyen insanlar; “Demek ki yapılıyormuş.” dedi. Hatta “Ben daha kısa vakitte yaparım.”dediler. Özkan Çetinkaya enerji getirdi Karabük’e. Evet genç bir aday ve buna rağmen hiçbir seçimde olmayan bir şeyi başardı. Bakanlar geldi, Cumhurbaşkanımız geldi. Kendisini ve projelerini destekledi. Hiçbir seçimde bu kadar bakan gelip bir adayın arkasında durmamıştı. Biz yeni bir dönem başlattık ve kamuoyu da bunu görüyor. Hoşgörü başlattık. Üzmeden, dökmeden bir kampanyayı götürdüğümüzün kanaatindeyim.” ifadelerini kullandı.

“Safranbolu’da olumsuz belediye imajı ile karşı karşıyayız”

AK Parti’nin yerel seçimlerde birlik içinde çalıştığını vurgulayan Keskinkılıç, “Ak Parti, bu seçimlere girerken mutabakatlar oluşturdu. Ak Parti’ye hiç oy vermemiş kesimlerle bir yol arkadaşlığı aradı. Herkes bu birlikteliğe destek veriyor şu anda. Safranbolu’da son 5 yılda Safranbolu’da belediye başkanımızın göstermiş olduğu performans hayal kırıklığı ile sonuçlandı. Kendisi ortaya koyduğu taahhütleri gerçekleştiremeden dönem bitirdi. Biz şu anda, sosyal medya belediyeciliği ile mücadele ediyoruz. Tabakhane projesi dedi, yok. Halı saha, havuz dedi, yok. Projeler yapılmamış, olanlar da gitmiş. Bir algı oluşturmuş. ‘Sosyal belediyecilik yapıyorum.’ İki fotoğraf çekiyor, paylaşıyor. Fakat Safranbolu’nun ana problemleri çözülemiyor. Bir de sosyal medya belediyeciliğinden sonra ‘Tabela belediyeciliği’ başladı. Her yere tabela asmaya başlamış. Havuzun oraya bir tabela, ‘Yakında havuz yapılıyor.’ yazıyor. ‘Yakında Safranbolu’da.’ gibi tabelalar asılıyor. Film gibi. Safranbolu, Türkiye’nin en önemli markalarından bir tanesidir. Safranbolu dünya mirası ve bu şehirdeki belediye başkanı herkesi ilgilendirir. Olumsuz belediye imajı ile karşı karşıyayız. Mezarla, kitap fuarında kavgayla, kardeşiyle gündeme geliyoruz. Reklamın iyisi kötüsü olmaz derler ama turizmde reklamın kötüsü olmaz. Safranbolu’da aklıselim olan herkes şu anda bir birliktelik oluşturmuş durumda. Bu dönemde Safranbolu yeni bir vizyona yelken açacak.” ifadelerini kullandı. (Esra Oğuzkağan Özkan)