TECRÜBE ŞART!

TECRÜBE ŞART!

Yayın: 21.09.2022 15:36
Paylaş:
A+ A-

kurulu seçimlerine kısa bir zaman kala kulislerde eski başkanlardan Pehlivan Baylan isminin ön plana çıktığı gözleniyor.

2018 Nisan ayında yapılan seçimlerde Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı seçilen Mehmet Mescier ile Meclis Başkanı seçilen Salih Yılmaz’ın yeni dönemde aday olmayacaklarını açıklaması üzerine birçok isim adaylık için harekete geçti.

BAYLAN İÇİN İKNA TURLARI

Bir süredir eski başkanlardan Pehlivan Baylan’ın başkanlığa tekrar aday olması için ikna turları yapıldığı ve Baylan’ın da karar aşamasında olduğu öğrenildi. Halen Karabük Haddeciler Derneği Başkanlığı görevini yürüten sanayici iş adamı Baylan 2009-2013 yılları arasında Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı görevinde bulunmuş ve kente kazandırdığı bir birçok eser ve uygulama ile adından övgüyle söz ettirmişti.

ÇALIŞMA KARNESİ BAŞARILAR DOLU

Siyaset ve cemiyet yaşamındaki yüksek temposunun yanı sıra TSO Başkanı olarak görev yaptığı dönemde KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Kredi Garanti Fonu Müdürlüğü, BAKKA, Filyos projesi, TOBB Meslek Koleji kurulması, yurt içi ve yurt dışı inceleme gezileri, fuar ve temsil ve faaliyetleri, girişimcilik kursları gibi pek çok alanda sektörlerin gelişmesi için çalışmalar yapan Baylan’ın ikna edilerek yeni dönemde de görev alması bekleniyor.

PEHLİVAN BAYLAN KİMDİR?

1953 Yılında Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde doğdu. 1967 yılında ailesiyle birlikte Karabük’e geldi. Pehlivan Baylan 1970 yılında ortaokulu bitirdi ve o tarihten itibaren 1984 yılına kadar bugün sahibi olduğu şirkette katiplikten fabrika müdürlüğüne kadar değişik görevler üstlendi. 1992 yılında Payas’ta ikinci haddesini kuran Baylan, 1992-95 yılları arasında Karabükspor’da Asbaşkan olarak görev aldı.

1986-92 yılları arasında Haddeci İşverenler Sendikası Başkanlığı yapan Pehlivan Baylan, 1995-2002 yılları arasında da Anavatan Partisi il başkanlığı görevinde bulundu. Partisinden 3 Kasım 2002 seçimlerinde milletvekili adayı oldu. 2009-13 yılları arasında Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapan Baylan günümüzde ise Karabük Haddeciler Derneği Başkanlığı görevini yürütüyor. Demir Çelik, akar yakıt ve ihracat firmaları bulunan Baylan 60’a yakın ülkeye ihracat yapıyor.

8 EKİM’DE ORGAN SEÇİMİ, 15 EKİM’DE BAŞKAN SEÇİMİ VAR

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası seçim takvimine göre 8 Ekim cumartesi günü 10 ayrı meslek grubunda 23 adet meclis üyesi seçimi yapılacak.  Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri seçimi de bir hafta sonra 15 Ekim’de gerçekleştirilecek.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ ile Ankara Medipol Üniversitesi Sosyalfest’te İş Birliği Yapacak

Yayın: 20.04.2024 13:03
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil ile Ekim’de Ankara’da yapılması planlanan Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’e ilişkin toplantı gerçekleştirdi.

Türkiye’nin milli sosyal bilimler hamlesi vizyonu doğrultusunda 2-3 Mart 2024’te Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’in ikincisinin Ekim ayında Ankara’da yapılması planlanıyor. Bu kapsamda Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil’i ziyaret etti. Ziyarete, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Genel Sekreter Lütfü Köm, Sosyalfest Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Oruç Önalan da katıldı.Yapılan görüşmede Ekim’de paydaş üniversiteler ile birlikte düzenlenecek Sosyalfest’e dair fikir alışverişinde bulunuldu. KBÜ Rektörü Kırışık, Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Şengil’e yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verirken toplantıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil, ziyareti için KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’a teşekkür ederek, Sosyalfest’te iş birliğinde bulunmaktan ve Karabük Üniversitesi öncülüğünde paydaş üniversitelerle birlikte Sosyalfest’in ikincisine ev sahipliği yapacak olmaktan duyduğu heyecanı ve mutluluğu ifade etti.