TEOG Sınavı İçin Geri Sayım Başladı

TEOG Sınavı İçin Geri Sayım Başladı

Yayın: 21.11.2015 12:42
Paylaş:
A+ A-

Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı merkezi ortak sınav için geri sayım başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) düzenlenen liselere giriş sınavı TEOG 2015 ilk sınavı 25-26 Kasım’da yapılacak. TEOG sınavı için şimdiden 200 bin öğretmen görevlendirildi.

25-26 Kasım’da yapılacak TEOG ilk yarı ortak sınavlarına 1 milyon 174 bin 427 öğrenci girecek. Öğrenciler yurt içinde 970 merkezde gerçekleştirilcek sınav 16 bin 237 okulda 91 bin 349 salonda girecekler. Yurt dışında ise 7 ülkede 14 sınav merkezinde 22 okulda çocukların sınava girmesi sağlanacak. Sınavda 200 bin öğretmen görev yapacak. Sınav iki oturum şeklinde yapılacak.

25 Kasımda düzenlenecek ilk oturumda öğrenciler Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testlerini cevaplandıracaklar. 26 Kasım’da gerçekleştirilecek ikinci oturumda ise Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil testlerini cevaplayacaklar.

Her dersten çoktan seçmeli 20 sorudan oluşan test cevaplandırılacak. Öğreciler özel durumlar ve olağanüstü haller dışında kendi okullarında kendi sınıflarında sınava katılacaklar.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Vali Mustafa Yavuz’dan Başkan Çetinkaya’ya İade-i Ziyaret

Yayın: 18.04.2024 10:37
Paylaş:
A+ A-

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi sonrasında Karabük Belediye Başkanı olarak seçilen ve ilk ziyaretini kendisine gerçekleştiren Özkan Çetinkaya’ya iade-i ziyarette bulundu.

Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya tarafından karşılanan Vali Mustafa Yavuz, Başkan Özkan Çetinkaya’ya hayırlı olsun dileklerini ileterek, çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, nazik ziyareti ve güzel temennileri için Valimiz Mustafa Yavuz’a teşekkür etti.