Üç Kooperatif ve Köyün Feryadı; “Ormandan Hakkımızı İstiyoruz”

Üç Kooperatif ve Köyün Feryadı; “Ormandan Hakkımızı İstiyoruz”

Yayın: 10.05.2018 23:17
Paylaş:
A+ A-

Yenice’nin üç köy halkı ormanlardan gerekli şekilde haklarını alamadıklarını ileri sürüyorlar.

Nodullar, Çakıllar ve Karahasanlar köylerinin halkı geçimlerini ormanlarda çalışarak sağlıyorlar. Bu köylerin kooperatifleri işletme olarak Devrek’e bağlı ormanlarda üretim çalışması yapıyorlar. Adı geçen kooperatfler, Devrek Orman İşletmesi’nin Sarıgöl ve Tefen Bölge Şefliklerine bağlı bölgede üretim çalışmasında bulunuyorlar. Üç kooperatife bu bölgelerde yapılan 30 bin m3 damgadan toplam 2000 m3’lük iş veriliyor. Kalan miktarın ise Gökçebey’e bağlı iki kooperatife verildiği öğrenildi.

Üç kooperatife bu paydan daha fazla verilmesi gerektiğini bildiren muhtarlar, alenen bir haksızlık yapıldığını öne sürüyorlar.

Çakıllar Kooperatifi Başkanı Ünal Dedeoğlu, burada yaşanan haksızlıkları ilgili birimlere duyurmaya çalıştıklarını, ancak sonuç alamadıklarını bildirdi. Dedeoğlu, ” Konuyu Milletvekilimiz Sayın M. Ali Şahin’e kadar ilettik. Yardımcı olacaklarını söylediler. Üç kooperatife verilen az miktarda işi bitirdik. Aldığımız işle kooperatiflerimizi yürütmemiz çok zor. Bize, Yenice ve Karabük sahip çıkmalı ve hakkımız olan pay verilmelidir” dedi.

Kooperatif Başkanları ve muhtarlar bu konuyu haklarını alıncaya kadar gündemde tutacaklarını belirttiler ve bir seçim arifesinde kendilerine destek verilmesini istediler.

Nodullar Muhtarı İdris Karail, Karahasanlar Muhtarı Hakkı Karabasan ve Çakıllar Muhtarı Mehmet Çatal ile Çakıllar Kooperatif Başkanı Ünal Dedeoğlu ve Karahasanlar Kooperatif Başkanı Nihat Almalı, üvey evlat görülmek istemediklerini de belirttiler.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da çıkan yangında iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Havza ilçesinde iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı.

Ortaklar Mahallesi'nde Seyfettin Tural'a ait ve kullanılmayan iki katlı ahşap evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, bitişikteki samanlık ve tarım aletlerinin bulunduğu depoya da sıçradı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, jandarma ve elektrik şirketi ekipleri sevk edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Havza İtfaiye Amirliği ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında ev, samanlık ve depo tamamen yandı.

Samanlıkta bulunan yaklaşık 300 balya saman yandı, depoda bulunan tarım aletleri de kullanılamaz hale geldi.