Üniversite, Vatan Hastanesini İstiyor

Üniversite, Vatan Hastanesini İstiyor

Yayın: 15.01.2016 10:39
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi, yaklaşık iki yılı aşkın bir süre önce kapanan Vatan Hastanesini Tıp Fakültesinde değerlendirmek üzere istiyor.

Üniversite yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Vatan Hastanesinin olduğu binayı Tıp fakültesine kazandırmayı hedefliyor.

Alman Hastaneler Gurubunun uzun yıllardır işlettiği Karabük Vatan Hastanesi İki yılı aşkın bir süre önce ekonomik nedenlerden dolayı kapanmıştı. Karabük Üniversitesinin bu talebine KARDEMİR A.Ş Yönetiminin nasıl bakacağı merakla beklenirken, Üniversitenin genişlemesinde ve büyümesinde en büyük desteği yine KARDEMİR’in verdiği bilinmekte.
AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar vatan hastanesi ile ilgili çalışmayı Tıp Fakültesi Dekanlığı’nın yaptığını köklü çözüm istediklerini söyledi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Sosyal Medyada “Nefret Söylemleri”ne İlişkin Soruşturmada 2 Gözaltı

Yayın: 29.03.2024 10:26
Paylaş:
A+ A-

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca, Karabük Üniversitesi‘nde yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili sosyal medyada kullanılan nefret söylemlerine ilişkin haklarında gözaltı kararı verilen 3 zanlıdan ikisi yakalandı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi’nde yaşandığı öne sürülen olaylarla ilgili internette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama”, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” niteliğinde paylaşımlar yapan zanlılar hakkında gözaltı kararı verdi.

Emniyet ekiplerince yakalanan zanlılar F.D. ve E.A. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından aynı suçlardan hakkında yakalama kararı çıkarılan ve İstanbul’da olduğu tespit edilen M.E.D. hakkındaki talimat, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.