Uyanık-Ken Yazılan Yazılar…!

Uyanık-Ken Yazılan Yazılar…!

Yayın: 30.05.2016 08:47
Paylaş:
A+ A-

Yaşadığımız kent.
Kuruluşunu bazen unutsak da ,bunu kutlamaktan onur duyduğumuz Cumhuriyet kenti Karabük…
İçinde bulunduğumuz düş durumundan çıkmaya hazırlandığımıza göre gerçekleri konuşabiliriz:
Evet ne diyorduk:
“Mazisini unutmuş kent…”
“Kendi kabuğunu kırma çabasında olan kent…”
“Geleceğini arayan kent”
Anlaşılacağı üzere….
Her zaman farklı değerlendirmelere konu olan kent.
Olaylara bakış açısında farklılıklar var.
Değişik pencerelerden bakışlar , düşüncelere ve yorumlara değişik anlamlar kazandırıyor.
Ve aynı zamanda içinde bulunduğumuz anı etkilemeye çalışıyor.
Son bakış açısı ile ne derseniz deyin Karabük ile ilgili olarak nihai bir değerlendirmeye ulaşmak bir türlü mümkün olmuyor…
****
Kent için üretilen fikirler önemli görünse de o yine de ortalıklarda bir tuhaflık var.
Havanda su dövüyoruz sanki…
Bulvar siyaseti yapıyoruz…
Birbirimizi iyi eleştiriyoruz
Ama bir türlü iş üretemiyoruz.
Uyanıkları bu değerlendirmelerin dışında tutuyoruz.
Onlar her zaman işini/işlerini çok iyi biliyor.
Durumdan hiçbir zaman şikayet etmiyorlar.
Yaptıkları tek şey kentteki konumlarını güçlendirmek ve çıkar ilişkilerini sağlamlaştırmak.
Ne de olsa uyanıklık bunu gerektiriyor.
Evet…
Ne diyorduk.
İstenileni bir türlü elde edemiyoruz.
Neden acaba?
Ortada icraat yok.
Bizim için bu hiç önemli değil…
Konuşuyoruz ve eleştiriyoruz ya o yeter…!
Bir bakıma aslında boşuna konuştuğumuzun da farkındayız…
Ama bunu kabullenmek bir türlü işimize gelmiyor…
****
Lütfen biraz fikir jimnastiği yapınız.
Farklılıkları ve geleceği tartışmadan korkmayınız.
Çünkü düşünmek ferahlıktır.
Sorunları tartışmaktan korkan mı var?.
****
Üretim ve emek kenti Karabük…
Mazideki o büyük kent…
Şimdilerin en büyük emekliler kenti…
Neden böyle olduk acaba…!

Yanıt bulmak gerçekten zor.
Umut yarınların özlemi.
Güzellikler çıkarlara kurban edilmiş durumda.
İçinde bulunduğumuz ortamda tek gerçek bu…
Son yorumda Karabük…!
İyi olan ile kötü arasında gidip gelen tek gerçek.!

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Enerjisa dağıtım şirketleri Karabük’te seçim tedbirlerini tamamladı

Yayın: 28.03.2024 12:25
Paylaş:
A+ A-

Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Türkiye’de 3 elektrik dağıtım bölgesinde hizmet verdiği 14 ilde kesintisiz ve kaliteli elektrik için yürüttüğü çalışmaları, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik aldığı tedbirlerle sürdürdü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Başkent EDAŞ ile Ankara, Bartın, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale ve Zonguldak’ta, Ayedaş ile İstanbul Anadolu Yakasında, Toroslar EDAŞ ile Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Osmaniye ve Mersin’deki kritik noktalar için seçimden haftalar önce başlattığı bakım çalışmalarını tamamladı.

Seçim sürecinde enerji arz güvenliği kritik hale gelen noktaları Yüksek Seçim Kurulu (YSK) koordinasyonunda belirleyen şirket, bu noktaları besleyen dağıtım merkezi, Kesici Ölçü Kabini (KÖK), trafo, pano ve aydınlatma tesisleri gibi elektrik dağıtım şebekesi unsurlarındaki kontrol ve bakımlarını tamamladı.

İl ve ilçe seçim kurulları, oy toplama merkezleri, parti genel merkezleri başta olmak üzere 502 kritik noktada özel tedbir alan Enerjisa Dağıtım Şirketleri, seçim günü sabahın erken saatlerinden, oy sayımının tamamlanacağı saate kadar YSK, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Valilikler, Kaymakamlıklar ve kolluk kuvvetleri ile koordineli bir şekilde seçim sürecinin sorunsuz tamamlanması için faaliyetlerini sürdürecek.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri, 31 Mart’ta ülke genelinde gerçekleştirilecek mahalli idareler seçim süreci boyunca, normal şartlarda daha iyi elektrik hizmeti sunmak için gerekli olan planlı kesintileri de iptal etti. Şirket, seçimlerin güvenilir ve şeffaf bir şekilde gerçekleşmesi için seçim günü 5559 personel, 1956 ekip ve 1811 aracın seçim günü sahada olacak. Olası her senaryoya karşı göreve hazır olacağı nöbet yerlerini belirleyen Enerjisa Dağıtım Şirketleri, tüm yönetim kademesi ile seçim günü boyunca kesintisiz enerji için nöbette olacak.

Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ, bölgelerinde seçim süreci boyunca kesintisiz elektrik hizmeti sunmak için çeşitli kapasitelerdeki 500’den fazla jeneratörü sorumluluk bölgesinde göreve hazır bulunduracak. Elektrik dağıtım şebekesinin yaşanmaması adına dünyada ilk kez Enerjisa Dağıtım Şirketleri tarafından geliştirilerek hizmete sokulan Mobil SCADA Kontrol Merkezi, operatörleriyle hazır tutulacak.

6 Şubat 2023 tarihli depremlerden etkilenen 11 ilin 5’inin elektrik dağıtımını üstlenen Toroslar EDAŞ’ın bölgesinde ise özellikle depremden yoğun olarak etkilenen Hatay ile Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde de tedbirler üst seviyeye çıkarıldı. Felaketin gerçekleştiği günden bu yana bölgedeki elektrik dağıtım şebekesini 1,9 milyar liralık yatırımla deprem öncesi değerlere tekrar ulaştıran Enerjisa Dağıtım Şirketleri, bölgede seçim sürecinde hizmet verecek konteynerlerde enerji arz sürekliliği için gerekli kontrolleri gerçekleştirdi.

Türkiye’de İş Sağlığı ve Güvenliği için yine Enerjisa Dağıtım Şirketleri tarafından bir ilk olarak devreye alınan Görüntülü Teyit Sistemi, seçim sürecinde kritik noktaların güvenliği için de kullanılacak. Çok tehlikeli olarak sınıflandırılan elektrik dağıtım faaliyetlerinde, sahadaki çalışanın iş aşamalarını canlı görüntülerle merkeze aktarıp merkezin teyidiyle ilerlemesini sağlayan bu sistemdeki görüntülü aktarım cihazları, kritik noktalarda bu noktaların güvenliğini gözlemleyecek. Olası arızalar teyakkuzdaki saha çalışanları tarafından yine merkeze iletilen canlı bağlantılarla takip edilebilecek ve ivedilikle giderilecek.

Ayrıca seçim süreci boyunca vatandaşlardan gelen kesinti ihbarları başta olmak üzere her türlü bilgilendirme ve talepler 186 numaralı Çağrı Merkezleri aracılığı ile takip edilirken, Enerjisa Dağıtım Şirketleri web siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden gerekli tüm bilgilendirmeler anlık olarak yapılacak. (AA)