Vali Gürel’in Eskipazar Ziyaretleri

Vali Gürel’in Eskipazar Ziyaretleri

Yayın: 23.06.2021 21:52
Paylaş:
A+ A-

Eskipazar ilçesinde bir takım ziyaret ve incelemelerde bulunan Vali Gürel, Eskipazar Gençlik Merkezimde devam eden Karabük-Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kamulaştırma çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Eskipazar Kaymakamı Emrah Bütün, İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık ile birlikte arı çiftliğini ziyaret eden Vali Gürel, arı çiftliğini gezerek, Kayımtu Arıcılığın Karabük’e, Eskipazar’a ve ülke ekonomisine yaptığı katkılardan dolayı çiftlik sahibi Fatih Kayımtu’ya teşekkür ederek, başarılarının kendisi gibi genç girişimcilerimize örnek olmasını temenni etti.

Eskipazar Kaymakamı Emrah Bütün ve İl Tarım ve Orman Müdürü Çekin Ayvalık ile birlikte 1993 yılında kurulan Yaman Orman Ürünleri Fabrikasını ziyaret eden Vali Gürel, Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Yaman ve oğulları Şükrü ve Emre Yaman ile birlikte fabrikayı gezerek üretimi yapılan ürünler hakkında bilgiler aldı.

Son olarak Vali Fuat Gürel, Eskipazar Kaymakamı Emrah Bütün ve İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık ile birlikte Eskipazar ilçesinde Köyceğiz Köyünde örtü altı üreticiliği yapan Sıtkı Tepealtı, Hıfzı, Sedat ve Rabia Çelik isimli çiftçileri ziyaret etti.

Eskipazar Köyceğiz Muhtarı Sıtkı Tepealtı’dan köy ile ilgili bilgiler alan Vali Gürel aynı zamanda çiftçilik ile uğraşan Muhtar Tepealtı’nın serasını gezdi. Hıfzı, Sedat ve Rabia Çelik’e ait seraları da gezen Vali Gürel, İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık ve üreticilerden yetiştirilen ürünler, biyolojik mücadele ve üretim teknikleri ile ilgili bilgiler aldı. Köyde bulunan çocuklara çeşitli hediyeler veren Vali Gürel, “İnşallah çiftçimiz emeklerinin karşılığını alır. Çiftçilerimizin ürünü bol, hasadı ve kazancı bereketli olsun.” diyerek kolaylıklar diledi.Ayrıca Köyceğiz ziyareti sırasında  kendisini evine davet eden Şerife Teyzeyi kırmayarak makam arabası ile evine bırakan Vali Gürel, 80 yaşındaki Mehmet Amcayı da (GÜLAÇ) ziyaret ederek hasbihal etti. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Mehmet Amca ve Şerife Teyzeye sağlıklı, huzurlu ömür temennisinde bulunan Vali Gürel, kendilerini tekrar ziyarete geleceğine dair söz vererek vedalaştı.(Nuray ÖZTÜRK)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

SGK’da çalışan personele eğitim verildi

Yayın: 26.04.2024 13:21
Paylaş:
A+ A-

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü personeline yönelik olarak Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikasyon Eğitimi verildi.

Müdürlükten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; “6331 Sayılı Yasa ile ortaya konulan, Çalışanlarımızın güvenliğini ve sağlığını ön planda tutmak, iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikasyon Eğitimi A Sınıfı İSG Uzmanı F.Burcu Çelik tarafından il Müdürlüğümüz Konferans salonunda verildi.

Vatandaşlarımıza sunulan Hizmetin yürütümünü etkilememeksizin gruplar halinde yapılan Eğitim sonunda çalışanlarımız, güvenli bir iş ortamının sadece yasal bir zorunluluk olmadığını, aynı zamanda hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu bir kez daha hatırladılar” denildi.

Eğitime; SGK  İl Müdürü İsmail Yıldırım, Müdür Yardımcıları, Memur ve işçi personel ile Stajyer öğrenciler katıldı.