Yapılan Baskıyı Kınıyor, Son Bulmasını İstiyorum

Yapılan Baskıyı Kınıyor, Son Bulmasını İstiyorum

Yayın: 14.01.2016 13:49
Paylaş:
A+ A-

Kamu-Sen konfederasyonuna b.ağlı Türk Sağlık-Sen Karabük şube başkanı Nusret Hacısüleymanoğlu yazılı bir açıklama yaparak,”üyelerimize ve sendikasız memurlara ve diğer sendika üyelerine yapılan baskıyı kınıyor ve bir an önce son bulması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz” dedi.

Hacısüleymanoğlu konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede,”Kamu sendikaları; insan haklarına demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkelerine bağlı kalarak, demokratik esaslar çerçevesinde kamu görevlilerinin ortak ekonomik, sosyal ve mesleki hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek, dayanışma ve yardımlaşmayı sağlamak amacıyla kurulmuş sivil toplum örgütleridir. Ülkemizde bu sendikalar KAMU-SEN, KESK ve MEMUR-SEN konfederasyonları altında faaliyet göstermektedir.

Kamu personelinin istediği sendikaya üye olması yasalarla güvence altına alınmıştır. Şöyle ki TCK’nın 118. Maddesinde; Madde 118: (1) Bir kimseye karşı bir sendikaya üye olmaya veya olmamaya, sendikanın faaliyetlerine katılmaya veya katılmamaya, sendikadan veya sendika yönetimindeki görevinden ayrılmaya zorlamak amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Cebir veya tehdit kullanılarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla bir sendikanın faaliyetlerinin engellenmesi halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. Hükmü yer almaktadır. Ancak son günlerde üyelerimizden gelen talep ve şikayetler değerlendirildiğinde Memur-Sen haricindeki diğer sendikal kuruluşlara üye olmak adeta suç sayılmaktadır.

Karabük Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde sendikasız olmak ya da Memur-Sen haricindeki bir sendikaya üye olmak neredeyse suç haline gelmiştir. Adı geçen kurumda -özellikle son üç yılda- Memur-Sen’e üye olmaları için “geçmişte Memur-Sen yöneticiliği yapmış İl Müdürü tarafından” psikolojik baskı yapıldığı duyumları alınmıştır. İspatı olmayan bu duyumların gerçekliği konusunda ilgili amirlerin yapacağı inceleme konuya açıklık getirecektir. İspatı mümkün olan konular ise maalesef daha vahimdir. Adı geçen kurumda 8 kişi gibi az sayıda üyemiz olmasına rağmen, sadece 2015 yılında üyelerimize 6 ayrı ceza verilmiş, iki kişi de usule aykırı şekilde farklı yerlere tayin edilmiştir. Sendikamızın mücadelesi sonucu iki üyemizin birer cezası İl Disiplin Kurulu tarafından, İki üyemizin ise üç cezası Bölge İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmiştir. Kurumda yapılan inceleme ve soruşturmalar incelendiğinde herhangi bir Memur-Sen üyesi hiçbir şekilde soruşturma dahi geçirmemiştir. Memur-Sen’den istifa eden personel, farklı yere tayin edilerek cezalandırılmıştır.

KAMU-SEN konfederasyonuna bağlı faaliyet yürüten Türk Sağlık-Sen olarak üyelerimize ve sendikasız memurlara ve “diğer” sendika üyelerine yapılan bu baskıyı kınıyor ve bir an önce son bulması için yetkilere çağrıda bulunuyoruz”sözlerine yer verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeniçağa’da çıkan anız yangını söndürüldü

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 16:24
Paylaş:
A+ A-

BOLU (AA)- Bolu'nun Yeniçağa ilçesinde çıkan anız yangını söndürüldü.

Aşağı Kuldan köyü mezarlık mevkisinde bir arazide anız yangını çıktı.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Yeniçağa Belediyesi itfaiyesi ile Yeniçağa Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Yangın, ekiplerin müdahalesiyle ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.