Yeşil Mahallede ki Belediye Binasının Akıbetinden Ses Yok

Yeşil Mahallede ki Belediye Binasının Akıbetinden Ses Yok

Yayın: 26.10.2015 09:11
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili Karabük Üniversitesinin Tıp Fakültesi binasını iade etmesinden sonra “ O binanın nasıl kullanılacağı konusunda hiçbir karar vermedik” demişti.

Bilindiği gibi geçtiğimiz yıllarda yapılan bir protokolle Karabük Belediyesi Yeşil Mahalle’de bulunan binayı Karabük Üniversitesine vermişti.

Karabük Üniversitesi bu binayı Tıp Fakültesi binası olarak kullanırken geçtiğimiz günlerde Karabük Üniversitesi sebebi anlaşılmaksızın bu binayı tekrar belediyeye iade etme kararı almasının ardından Karabük kamuoyunda bu binanın nasıl değerlendirileceği konusunda merakla bekleyişi devam ederken, Başkan Vergili’de basın mensuplarının bu konu ile ilgili sorusuna açıklık getirmişti.

Binanın nasıl değerlendirileceği konusunda henüz bir karar verilmediğini belirten Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, henüz binayı almadıklarını hatırlattı. Başkan Vergili binayı nasıl değerlendireceklerini konusunda birkaç alternatifi değerlendireceklerini belirterek “Orayı kullanıp kullanma konusu Karabük Üniversitesinin kendi tercihi idi. Bu binayı öncelikle Sağlık ile ilgili kullanılıp kullanılmayacağı konusunu değerlendireceğiz. Sağlık alanında kullanamaz isek hangi şekilde kullanacağımız alternatiflerini değerlendireceğiz. Şu anda daha teslim almadık. Şu an o binanın nasıl kullanılacağı konusunda hiçbir karar vermedik” açıklamasına yer vermişti.

Başkan Vergili’nin daha önce yaptığı bu açıklamanın ardından Karabük Valilik binası hizmetine verilmesi de gündeme gelen belediye binası ile ilgili henüz bir gelişme yaşanmadığı ve yeniden kaderine terk edilen bina ile ilgili ne tür bir karar verileceği merak konusu.

3 kişi görüş bildirdi

  1. Karabük Düşmanı

    Halbuki yıllar önce ne güzel duygularla yapılmıştı Belediye hizmet binası.Kamu hizmet binalarının çarşı içinden çıkarılması başlatılacak , böylece mahallelerinde geliştirilmesi sağlanacaktı.Karabük Üniversitesi henüz büyümeye başlamıştı ve Karabük’te konut sorunu olacağı belliydi.Belediye binasının yapılması ile Yeşil Mahalle ve çevresinin çehresi değişecek kentsel dönüşüm projesi başlatılacaktı.Böylelikle Yeşil Mahalle , Kurtuluş Mahallesi derken Kapullu Mahallesi ile 5000 Evler arasındaki muazzam arazi üzerine çok güzel konut projeleri yapılabilecekti.Hatırladığım kadarı ile Sayın Rafet Vergili’nin de ilk seçim öncesi böyle projeleri vardı.Fakat ne oldu ise Yeşil Mahalleye gitmem diye bir laf etti belki sonrasında kendisininde pişman olduğu ama lafından geri dönmedi, ya da dönemedi bilemiyorum zararını tüm Karabük çekti ve çekiyor.Halkımızın Milyon TL leri çürümeye terkedildi.Üniversite öğrenci sayısının artması ile konut sayısı ihtiyaca cevap veremediğinden öğrenci yurt kapasiteleri de yeterli olmayınca , yerli müteahhitler para kazansın diye saçma bir bahane ile TOKİ vs büyük projelerde davet edilmeyince kira bedelleri ve buna bağlı olarak konut fiyatları fahiş bir şekilde arttı.Sözüm ona yerli müteahhitlerde (ki önüne gelen tatlı parayı gören herkes müteahhit oldu) başta 100.Yıl Mahallesi olmak üzere Aydınlıkevler Mahallesi vs Şirinevler Mahallesini bile kıskandıracak şekilde çarpık yapılaşmaya gidildi.

  2. Ünal saglam

    Slm benim görüşüm belediye binasına uygun bir mekandır trafiye musait tir

  3. Bana kalsa

    Bana kalsa burayı ünlü isimlerin konser verebileceği alkollu bir mekan açarım öğrenci potansiyeli de var cevre illerden de gelen olur özellikle ankaraya gitmek zorunda kalan muhafazakar görünümlülere de kolaylık olur :)))

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Gölgeyim Ben” Karabük’te okuyucusuyla buluşuyor

Yayın: 29.03.2024 16:54
Paylaş:
A+ A-

The Poet House tarafından yayımlanan mini kitapta Tuğba Turan’ın “Gölgeyim Ben” adlı hikayeleri İsmail Sertaç Yılmaz tarafından çizilen illüstrasyonlarla bir araya getirildi.

Karabük’te polisiye ve gerilim türünde kitap yazan Tuğba Turan, güçlü kalemiyle yeni bir başarıya imza attı. Karabük’ün yetenekli yazarı Tuğba Turan, bu kez okuyucusunu dört hikayede buluşturuyor. Hikayelerinde, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmaktan çıkıp, kendi güçlerini keşfetmelerine vurgu yapıyor. Karakterinin gölge üzerinden güçlenmesi, aslında kadınların toplumda ikinci planda tutulduğu, bastırıldığı ve görmezden gelindiği gerçeğini simgeliyor. Ancak bu hikayeler, kadınların içlerindeki gücü keşfetmeleri ve erkek egemen topluma karşı mücadele vermeleri üzerinden umut ve ilham veriyor. Gölgelerden güç alan anti-kahramanın, kadınların kendilerini güçlü ve değerli hissetmelerine yönelik bir metafor olması da bu mesajın önemli bir parçasını taşıyor. Bu hikayeler, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını, seslerini duyurmalarını ve adalet arayışlarında korkusuzca ilerlemelerini konu alıyor. Bu sayede, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmayı reddederek kendi ışıklarını yakmaları ve hayallerine doğru ilerlemeleri teşvik ediliyor.

Bu kitap aynı zamanda sakin kitap ‘slow book’ projesi, hızlı tüketilen kitaplara karşı bir başkaldırı niteliği de taşıyor. Hikayelerinde gücünü gölgeden alan anti-kahramanın yaratıcısı Turan, kitabında şu ifadelerde bulunuyor: “Ben yoklukla güçlendim. Hiçlikten doğdum. Bir kadının içine düşerken zevk veren, düştükten sonra istenmeyen bir bebek gibi, boşluğu doldurdum. Ben oldum” sözleriyle karakterinin iç dünyasını anlatarak, kadınların sessizliklerine ses katmayı hedefliyor.

“Gölgeyim Ben”, kadınların güçlenme sürecini ve adalet arayışını ele alan etkileyici hikayelerle dolu bir kitap olarak okuyucularla buluşacak. Bu kitap ile Yazar Tuğba Turan’ın Karabük ve Türkiye genelinde edebiyata ve sanata farklı bir bakış açısı getireceğinin mesajı veriliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)