blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
25 Haziran, 2025 11:53 tarihinde yayınlandı

100 gündür maaş ödemeyen belediye başkanı ’Erik Dalı’ eşliğinde göbek attı

Samsun’un Tekkeköy ilçesi, lokal seçimler sonrası işten çıkarmalar, icra, maaş ve tazminat krizleriyle sarsılırken, Belediye Başkanı Mustafa Candal’ın tavırları reaksiyon çekti. Belediye çalışanları aylardır maaş alamazken, Lider Candal ’Erik Dalı’ eşliğinde göbek attı.
Tekkeköy Belediyesi’nde emekçi ve memurlar 100 günü aşkın bir müddettir maaş yüzü göremiyor. Emekçilere 100 günde yalnızca Ramazan Bayramı öncesinde 15 bin TL üzere cüzi bir ödeme yapıldı. En son mart ayında ödeme yapılan belediyede maaş krizi 4. ayına hakikat giderken, belediyeye yeni personel alımlarının yapılması da reaksiyon çekiyor.
Başkan Candal’ın bu krize bulduğu argüman edilen tahlil ise Tekkeköy’ün yerlerini satmak. Bir arazinin satışı için sürecin devam ettiği öğrenilirken, bu arazinin işten çıkarılan 167 çalışanın tazminat ödemeleri için temlikli olması durumu daha da karmaşık hale getiriyor.

İşçiler isyan ediyor, CİMER’e şikayet yağıyor
Maaşların ödenmemesi nedeniyle belediyeden ayrılan çalışanların sayısı artıyor. Birtakım emekçiler haklı fesih hakkını kullanarak yasal yollara başvururken, CİMER’e şikayet yağıyor.

On milyonlarca liralık tazminat yükü
Belediyedeki bir öbür kriz ise işten çıkarılan personellerin tazminat ödemelerinde yaşanıyor. Seçimler sonrası yaklaşık 167 personel işten çıkarıldı. İşten çıkarılan çalışanların yerini ise yeni emekçiler doldurdu. Bir yandan yeni emekçi alımları işçi sarfiyatlarına yansırken başka yanda tazminat yükü ile karşılaşıldı. Tekkeköy Belediyesi her bir işten çıkarılan personel için en azı 300 - 350 bin TL ortasında olup 8 aylık maaşa karşılık gelen işe iade davalarının tazminat yükünün yanında, 1 yıl ile 20 yıl ortasında kıdemi bulunan personellerin en az kıdemlisi 150 bin TL’den en kıdemlilerin ise milyonları bulabildiği kıdem, ihbar, müsaade ve mesai günleri ödemeleri ile avukat, dava ve arabuluculuk masraflarını da borç kalemlerine ekledi.

Esnaftan reaksiyon çekiyor
Tüm bu krizlere ek olarak, Lider Candal’ın kent merkezine açtığı "kent lokantası" esnafın da reaksiyonunu çekti. Türkiye’de genel uygulamaya nazaran kent lokantaları ve belediye işletmeleri esnafla rekabet içinde olmayacak halde konumlandırılırken Tekkeköy’de tam aykırısı oldu. Kent merkezindeki kent lokantası 100 TL’den yaptığı satışla esnafın işlerine olumsuz yansıdı.
Öte yandan, Tekkeköy’de yaşanan bu ortamda Lider Candal’ın Erik Kolu eşliğinde göbek attığı görüntülerse, hem mağdur edilen çalışanın hem de ilçe halkının reaksiyonunu topladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
25 Haziran, 2025 12:02 tarihinde yayınlandı

Madencilerden kan bağış kampanyasına ilgi

Bartın’da madenciler Kozılay’ın düzenlediği kampanyaya katılarak, kan bağışında bulundu.
Türkiye Maden Emekçileri Sendikası Amasra Şube Başkanlığı, Hattat Madencilik ve Türk Kızılayı iş birliğiyle kan bağış kampanyası düzenlendi. Madenciler kampanyaya ağır ilgi gösterdi.
Kampanyaya ait açıklamalarda bulunan Türkiye Maden Emekçileri Sendikası Amasra Şube Başkanı Emrah Açıkgöz, madencilere iştirakleri ve takviyeleri için teşekkür ederek, "Bugün iş yerimizde Türkiye Maden Personelleri Sendikası Amasra Şube Başkanlığı olarak Hattat Madencilik ve Türk Kızılayı ile ortaklaşa düzenlediğimiz kan bağışı kampanyasını büyük bir iştirakle gerçekleştirdik" dedi. Madencilerin bu cins kampanyalardaki hassas davranışlarının ehemmiyetine vurgu yapan Açıkgöz, "Madenci her zamanki üzere tekrar hassas davranarak, hassas davranarak vazifesini yaptı. Bu çeşit kampanyalar çok kıymetli. Madencinin hassaslığı, madencinin hassas davranması, hassas hareket etmesi bütün kamuoyuna örnek olsun istiyoruz" sözlerini kullandı.
Türk Kızılayı yetkilileri ise kanın ehemmiyetine dikkat çekerek, gösterdiği hassaslık nedeniyle madencilere ve sendika idaresine teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.