blank
Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
22 Kasım, 2024 04:22 tarihinde yayınlandı

15. Paten Futbolu Dünya Kupası Trabzon’da başladı


TRABZON (AA) - Trabzon'da düzenlenen "15. Paten Futbolu Dünya Kupası", Fransa-Kenya mücadelesiyle başladı.

Hayri Gür Spor Salonu'ndaki organizasyonun ilk gününde, 24 ülkenin bayraklarını taşıyan sporcuların geçişinin ardından mehter ve horon gösterileri yapıldı.

Dünya Paten Futbolu Federasyonu Başkanı Mehdi Salman Pour, Türkiye-Hindistan milli takımlarının gösteri maçı sonrasında yaptığı konuşmada, dünyanın birçok yerinden sporcularla Trabzon'da bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Paten futbolunun 1882'de ortaya çıktığını anlatan Pour, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise Trabzon'un spor şehri olduğunu belirtti.

Önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Genç, şu değerlendirmede bulundu:

"Spor dostluktur, kardeşliktir. Dünyanın her yerinden sporcular var burada, kardeşlik içerisinde organizasyonda buluştular. Bu kardeşliğin dünya barışına da katkı sağlamasını istiyoruz. Çünkü en fazla buna ihtiyacımız var. Bu tür organizasyonların, savaşların, soykırımların son bulmasına katkı sağlamasını temenni ediyorum."

Törende, Gençlik ve Spor İl Müdür Lokman Arıcıoğlu ile Paten Futbolu Türkiye Temsilcisi Sayim Adanur da konuşma yaptı.

Kupa mücadelesi, Fransa-Kenya karşılaşmasıyla başladı.

Organizasyonda final maçı ise 26 Kasım Salı günü oynanacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
09 Temmuz, 2025 23:07 tarihinde yayınlandı

Çorum’da iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Çorum’un Alaca ilçesinde iki arabanın çarpışması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı.
Kaza, Alaca ilçesi Alaca-Çorum karayolu İbrahim köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Alaca istikametinde seyir halinde olan Emriye T. yönetimindeki 50 ER 564 plakalı Audi marka araba, kavşaktan dönüş yapmak isteyen Hatice Ş. yönetimineki 34 MESKEN 6578 plakalı Toyota marka araba ile çarpıştı. Kazada şoför Emriye T. ile araçlarda yolcu olarak bulunan Suna Ş., Fatma Sude G. ve Hava Ş. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sıhhat grupları tarafından birinci müdahaleleri yapılan yaralılar, Alaca Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Polis takımları, kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin