Halil Kızılyer tarafından
22 Nisan, 2024 14:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-

17 Üniversiteden yabancı öğrenciler ile ilgili ortak bildiri

Batı Karadeniz'deki 17 üniversite yabancı öğrencilerle ilgili yayınlanan ortak bildiride "Ülkemizin ekonomik, sosyo-kültürel ve akademik gelişimine katkı sunan politikaları sekteye uğratmaya çalışmak ve öğrencilerimizi hedef göstererek ötekileştirmek iyi niyetle bağdaşmamaktadır" denildi. 17 Üniversiteden yabancı öğrenciler ile ilgili ortak bildiri Aralarında Karabük Üniversitesinin de bulunduğu Batı Karadeniz’deki 17 üniversite yabancı öğrenciler ile ilgili ortak basın bildiri yayınladı. Üniversiteler Birliği (BKÜB) üyesi 17 üniversite, son zamanlarda uluslararası öğrencilere yönelik yapılan açıklamalarla ilgili ortak bildiride şöyle denildi: “Yükseköğretimde gösterdiği atılımlarla dünyada en çok tercih edilen ilk 10 ülke arasına giren Türkiye, küresel bir eğitim merkezi haline gelmeyi başarmıştır. Bu süreçte ülkemizin 12. Kalkınma Planı arasında da yer alan uluslararasılaşma hedefi doğrultusunda Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği üyesi üniversitelerimiz de sürecin ilerlemesinde ve sürdürülebilirliğinde önemli katkı sunmuştur.Son zamanlarda üniversitelerimiz için bir kazanım olarak değerlendirilmesi gereken ve birçok ülkenin gelişim stratejileri arasında önemli bir yerde duran uluslararasılaşma çabalarımıza, talihsiz açıklamalarla zarar verilmektedir. Unutulmamalıdır ki, bu tür eylemler sadece yükseköğretim kurumlarımızın hedeflerine zarar vermekle kalmayıp, aynı zamanda "bilim diplomasisi" aracılığıyla Türkiye'nin gücüne güç katan barış ve uyum ortamını da bozmaktadır. Yükseköğretim Kurulumuzun (YÖK) koordinasyonunda üniversitelerimizin birçok alanda elde ettikleri başarılar görmezden gelinemez bir gerçek olarak ortadayken; ülkemizin ekonomik, sosyo-kültürel ve akademik gelişimine katkı sunan politikaları sekteye uğratmaya çalışmak ve öğrencilerimizi hedef göstererek ötekileştirmek niyetle iyi bağdaşmamaktadır. Bizler; kadim kültürümüz, değerlerimiz ve bilimsel duruşumuz ile Türk yükseköğrenim alanının uluslararasılaşma vizyonuyla ulaştığı seviyeyi yükseltmek için üniversitelerimizde öğrenim gören tüm bileşenlerimiz gibi Türkiye'nin gönül elçileri olan uluslararası öğrencilerimize de sahip çıkmaya devam edeceğiz.  

Yorumlar

  1. Mehmet

    10 tane yabancı öğrenci çevirip geçen hafta sınava girdikleri herhangi bir dersten soru sorun bakalım 1 tanesi cevap verebilecekmi. Çoğu yabancı öğrenci hiç bir şey öğrenmeden mezun oluyor. Siz üniversite değil tüccar olmuşsunuz. Çoğu üniversite kapanmamak için bunları kabul ediyor yoksaki bedava kadro alanlar boşta kalacak bölümler kapanacak

Yeni yorumlara kapalı.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2025 12:05 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Safranbolu’da baca yangını korkuttu

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 6 katlı bir binanın giriş katındaki işletmenin bacasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.
Olay, dün akşam saatlerinde Sadri Artunç Caddesi üzerindeki 6 katlı binada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, binanın giriş katında faaliyet gösteren bir işletmenin bacasında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Dumanları fark eden çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. İşletme ve binada maddi hasara yol açan yangında can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken çıkış nedeni araştırılıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.