blank
Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
11 Ocak, 2024 08:24 tarihinde yayınlandı

19 Mayıs ilçesinde Filistin’e yardım için kermes düzenlendi

blank

SAMSUN (AA) - Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde Filistin’deki Müslümanlar için destek amacıyla Gazze Yararına Hayır Çarşısı adıyla yardım kermes düzenlendi.

19 Mayıs Kudüs Platformu ve 19 Mayıs İHH Derneği tarafından 15 Temmuz Millet Meydanı'nda hazırlanan kermesin açılışı dualarla gerçekleştirildi.

Kermeste satışa sunulan yiyecekler, içecekler ve kıyafetlerden elde edilecek gelirin Filistin'e yardım amaçlı gönderileceği belirtildi.

Açılışa katılan 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, "Filistinli kardeşlerimize yardım etmek için hayır çarşısı düzenledik. Destek olanlara teşekkür ediyorum. Filistin'de çok sayıda insan şehit oldu. Bu zulme sessiz kalmak istemedik. İsrail'in insanlık dışı saldırılarını lanetliyor, Filistinli kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Amacımız bir nebze de olsa onların yaralarına merhem olmak ve bu acıyı diri tutarak farkındalık oluşturmak." dedi.

İHH Dernek Başkanı Alaattin İmamoğlu ise "Filistin-Gazze için düzenlenen bu yardım kermesi, 19 Mayıs halkının dayanışma ve desteğiyle büyük bir önem taşıyor. Etkinlik, bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere toplanacak yardımlarla Filistin'e umut olmayı hedefliyor. Kermesimiz 15 Ocak tarihine kadar devam edecek." diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
04 Haziran, 2025 17:12 tarihinde yayınlandı

Zopran’da Köy Usulü Börek Yapımı Nesilden Nesile Aktarılıyor

Karabük'ün Zopran Köyü'nde, geleneksel su böreği yapımını dört kuşaktır sürdüren Fatma Baylam, gelini ve torununa köy mutfağına ait tüm bilgilerini aktarıyor.

Köy sakinlerinden Fatma Baylam, köydeki kadınların, özellikle Kurban Bayramı gibi özel günlerde misafirlerine ikram etmek üzere geleneksel su böreğini yaptıklarını ve hazırlıklarının devam ettiğini açıkladı. Köyde 3 gün süren bayramlaşmada yaklaşık 50 kişiye yemek verdiklerini de ifade etti.

Bayram öncesinde kadınlar, köyün ünlü su böreği tarifini hayata geçiriyor. Baylam, yaptığı açıklamada, bayram sofralarının vazgeçilmezleri arasında su böreğinin bulunduğunu belirtti. Yapım aşamalarını anlatırken, 15 yufka açıldığını ve bunlardan 7 tanesinin kaynayan suyun içinde haşlandığını, ardından dikkatlice tepsiye üst üste dizildiğini söyledi. Sonrasında, arasına ilk olarak çiğ yumurta kırıldığını ve yufkaların üzerine sürüldüğünü dile getiren Baylam, üzerine ayrıca tavada pişirilmiş yumurtaların elde parçalara ayrılarak maydanozla karıştırılmasıyla iç harcının hazırlandığını aktardı. Bu hazırlıkların ardından, tepsiye 8 tane daha yufkayı yağlayarak üst üste eklendiğini, böreğin son haline getirilip fırına verilmek üzere hazırlandığını ekledi.

Fatma Baylam ve gelini Şule Baylam, geleneksel tarifle hazırlanan su böreğinin, diğer özel günlerde olduğu gibi bayramda da misafirlerin beğenisiyle ikram edileceğini belirtti. Köydeki bu gelenek, nesiller boyunca devam ederek, bayram sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmaya devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin