Reklam
Reklam
Anadolu Ajansı Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
28 Eylül, 2024 04:22 tarihinde yayınlandı
0

19 Mayıs ilçesinde kadınlar proje çağrılarıyla ilgili bilgilendirildi

SAMSUN (AA) – Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde kadınlara yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

​​​​​​​Ondokuz Mayıs Yerel Eylem Grubu Derneği (OMYEGDER), İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve 19 Mayıs Ziraat Odası tarafından organize edilen toplantıya ilçede üretim ve yatırım yapan kadınlar katıldı.

19 Mayıs Ziraat Odasında gerçekleştirilen toplantıda üretici kadınların tarım sektöründe yaşadığı sorunlar, sosyal ve kültürel hayata dair talep ve beklentileri ele alındı.

OMYEGDER yetkilileri, toplantıda Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından yayımlanan proje çağrılarıyla ilgili genel bilgilendirmelerde bulundu.

Toplantı sonunda toplantıya katılan kadınlara çeşitli hediyeler verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin