19 Mayıs Yenice’de Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Yenice’de Coşkuyla Kutlandı

Yayın: 19.05.2023 14:11
Paylaş:
A+ A-

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Yenice’de coşkuyla kutlandı.

Hava muhalefeti nedeniyle Kapalı Spor Salonunda kutlanan program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende, İlçe Kaymakamı Büşra Güneş ve Belediye Başkanı Zeki Çaylı halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ataya cevabı ve öğrencinin gençlik adına konuşmayla devam etti.

Lise öğrencileri tarafından hazırlanan programda şiirlerin okunması, müzik dinletisi, kompozisyon okunması, güreşçilerin gösterisi, halk oyunları gösterileri büyük beğeni topladı. Kutlamalar, ilçede bulunan okullar arasında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerin verilmesinin ardından tören geçişi ile sona erdi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına, Yenice Kaymakamı Büşra Güneş, Belediye Başkanımız Zeki Çaylı, kurum ve okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ,öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.(Mehmet Aşar)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kastamonu’da tedavi edilen doğan ve martı doğaya salındı

Yayın: 21.05.2024 13:33
Paylaş:
A+ A-

Kastamonu’da yaralı halde bulunan doğan ve martı tedavilerinin ardından doğaya salındı.

Cide ve Çatalzeytin ilçelerinde yaralı halde doğan ve martı bulan vatandaşlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğüne ihbarda bulundu.

Ekiplerin koruma altına aldığı iki kuşun gerçekleştirilen ilk muayenelerinde doğanın bitkin, martının ise kanadında zedelenme olduğu tespit edildi, veteriner hekimlerce tedavileri yapıldı.

Rehabilitasyon sürecinin ardından sağlığına kavuşan kuşlar doğal yaşam alanlarına salındı.