blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
02 Şubat, 2025 09:02 tarihinde yayınlandı
A+ A-

200 yıllık tahta kızak festivali nefes kesti

Artvin’in Ardanuç ilçesinde düzenlenen kar şenliğinde 200 yıllık tahta kızak müsabakaları renkli imgelere sahne oldu. Şenlikte katılanlar ise kar üstünde horonun keyfini yaşadı.
Artvin’in Ardanuç ilçesinin Geçitli Köyü’nde bu yıl 9’uncusu düzenlenen kar şenliği ilgi çekti. 200 yıllık tahta kızak yarışları, kar üstünde oynanan horonlarla birleşerek ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattı.
7’den 70’e iştirakçiler tahta kızak yarışları, halat çekme ve çuval yarışları üzere klâsik etkinliklerle eğlendi. Geçitli Köyü’nün 1700 rakımlı dağlarında karla kaplı alanda kıyasıya yarışlar yapıldı. İştirakçiler, geçmişten günümüze gelen bu geleneği coşkuyla yaşadı.
Festival, Geçitli Köyü Muhtarlığı tarafından düzenlenirken, Ardanuç Kaymakamlığı ve Ardanuç Belediyesi de aktifliğe dayanak verdi. Şenlikte, yöresel sanatkarlar da sahne alarak müzikleriyle iştirakçilere eğlenceli bir atmosfer sundu.

"Kışın hoşluklarını eğlenceli bir atmosferde yaşıyoruz"
Ardanuç Belediye Başkanı Emrah Yılmaz, festivalin açılışında yaptığı konuşmada aktifliğin kıymetine dikkat çekerek, "Geçitli Köyü’nde yaklaşık 1700 rakımlık bu hoş yerde dokuzuncusunu düzenlediğimiz kar festivalindeyiz. Yöresel sanatkarlarımızın sahne aldığı, çeşitli spor aktiflikleri ve müsabakalarla dolu dolu bir şenlik gerçekleştiriyoruz. Etraf ilçelerden ağır bir iştirak var ve beşerler kış mevsiminin hoşluklarını eğlenceli bir atmosferde yaşıyor. Yöresel müziklerimizle doyasıya eğleniyoruz" dedi.
Ardanuç Kaymakamı Alparslan Sözen ise, "Artvin’de bir şenlik görmenin memnunluğunu yaşıyorum. Dokuzuncusunu düzenlediğimiz bu aktiflikte çocuklarımızın, gençlerimizin ve ailelerin cümbüşüne şahitlik ediyoruz. Tabiatın sunduğu hoşlukları sonuna kadar kullanarak yöremize renk katan bu şenliği düzenleyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2025 21:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük’te şehit anneleri yemekte buluştu

Karabük’te şehit anneleri, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yemekte bir ortaya geldi.
Anneler Günü nedeniyle Öğretmenevi’nde düzenlenen yemeğe vilayet protokolünden isimlerden kimileri ve eşleri katıldı.
Vali Mustafa Yavuz’un eşi Süreyya Yavuz, Karabük Milletvekili Cem Şahin’in eşi Esra Şahin, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın eşi Derya Çetinkaya, Vilayet Jandarma Kumandanı İsmail Gökçek’in eşi Fatma Gökçek, Vilayet Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse’nin eşi Leyla Hasan Köse, Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürü Abdurrahman Bilgiç ve eşi Nurhan Bilgiç ile AK Parti Bayan Kolları Lideri Hülya Uluçay katıldı.
Annelerle tek tek selamlaşan ve sohbet eden Esra Şahin, burada yaptığı konuşmada, şehitlerin emaneti annelerin her vakit başlarının üstünde yeri olduğunu söyledi.
Tüm annelerin Anneler Günü’nü kutlayan Şahin, şehit annelerinin her vakit yanlarında olduklarını ve emirlerinde bulunduklarını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.