Karabük Üniversitesi eski rektörü,şu an ki Karabük milletvekili Prof.Dr.Burhanettin Uysal’ın çabalarıyla Üniversite üst bölgesinde kurulması planlanan ve hatta jeolojik etütleri yapılan havaalanı konusunda bir gelişme olup olmadığı konusunun merak edildiği belirtiliyor.
İlk etapta küçük çaplı uçakların inip kalkabileceği ve gelecek yıllarda büyük uçakların da seferler yapabileceği havaalanı konusunda bir önceki Karabük Üniversitesi rektörü Uysal’ın havaalanın yapılacağı yer ile ilgili KARDEMİR yöneticilerini ikna etmiş ve kazma vurmak üzere iken ne olduğu bilinmeksizin bir anda engellenmişti.
Son aşamaya getirilen havaalanı ile ilgili daha sonra AK Parti Karabük milletvekili Osman Kahveci ve İl başkanı Timurçin Saylar’dan,konu ile ilgili bizzat ilgilendikleri ve 2015 yılı Haziran ayı içerisinde yani bundan 7 ay önce kazma vurulacağı açıklaması gelmişti.
Tüm bu gelişmelerle ilgili havaalanı yapımının hangi aşamada olduğu konusunda açıklama bekleyen konuya yakın kaynaklar,” o zaman kazma vurulacak aşamaya getirildiği belirtilen havaalanı konusunun neden ertelendiğini ve muhtemelen Haziran ayı içinde kazma vurulacağı belirtilen havaalanı konusunda ki gelişmelerle ilgili Kahveci ve Saylar’dan açıklama beklediklerini bildiriyorlar.
Diğer yandan, havaalanı konusunun 7 Haziran seçimleri öncesi siyasi rant kavgası yüzünden iptal iddiaları ortaya atılmış, sırf siyasi çıkarlar göz önünde bulundurularak iptal edildiği belirtilen havaalanı projesinden zararı Karabük’ün gördüğü gelen iddialar arasında yer alıyor.


karabük
•Niye küçük düşünüyorsunuz. Karabük’e havaalanı yapılsa uzaklardan Safranbolu’ya turistler gelse Karabük’e iş adamları gelse fena mı olur? Havaalanı olmayan kaç il kaldı Türkiye’de ? öğrencilerin hepsi de parasız değil ki. Varlıklı bir çok öğrenci var. Onlar gelir gider aileleri gelir gider. İstanbul veya Ankara bağlantılı olarak bütün dünyaya daha rahat ulaşılır. İstanbul’a kaç otobüs kalkıyor günde? Yazın Ege tarafına rahatlıkla gidilir. Karadeniz keza öyle? Karabük’e başka yatırımlar yapılması için illa havaalanı yatırımından vazgeçilmesine gerek yok ki.
Karabük Düşmanı
•Tarık beye aynen katılıyorum.Önce Karabük ün gelir seviyesini arttırın.Üç beş kişi kullanacak diye havaalanı mı yapılır.O paraya iş imkanları sağlayın insanlara.Üniversite öğrenci sayısında da Burhanettin Uysal a verdiniz gazı, verdiniz gazı metrakaresini 500 liraya yapılan evleri 1.500-2.000 liraya satabilmek için ve gelecek öğrencileri yolunacak kaz olarak gördüğünüz için onun da işine geliyordu popileritesi arttı ve sonucunda vekil oldu ama yeter arkadaş Karabük e hizmet etmek istiyorsanız bırakın kayak pisti , havaalan gibi boş işleride Kardemir A.Ş. yan sanayi olabilecek yatırımlar için uğraşın arkadaş.
tarık
•konuya yakın dedigin ahmet bey kardemirmi bekliyor yoksa otobüsle bile ankara istanbula gidemeyen emekli.ögrenci.haddehanelerde çalışan askari ücrelimi senin aklın kesiyormu yüzbin nufuslu bir ilde önce küçük ucak sonra büyük ucak sen yaşlandıkca bunamaya başladın bi doktora git bence kim istiyor yaz bizde bilelim ben bi karabüklü olarak istemiyorum biz havayı degil yerde bi metro sistemi olursa isteriz önce yeri hallet sonra gökyüzüne geçersin