Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
20 Aralık, 2024 14:14 tarihinde yayınlandı
0

2024 Tüketici Ödülleri Duyuruldu

Tüketici haklarının korunması ve geliştirilmesi amacıyla her yıl düzenlenen Tüketici Ödülleri için başvurular başladı

2024 yılı faaliyetleri kapsamında, tüketici bilincinin artırılması, yasal hakların kullanımının teşvik edilmesi ve tüketici taleplerine duyarlı firmaların desteklenmesi hedefleniyor.

Bu yılki ödüller, altı farklı dalda verilecek. Tüketici hukuku ve tüketicinin korunması konularında yapılan bilimsel çalışmaların özendirilmesi de önemli bir hedef olarak belirleniyor. Ödül programı, tüketicilerin hakları konusunda bilinçlenmelerini sağlamak ve firmaların tüketici odaklı yaklaşımını teşvik etmek amacıyla düzenleniyor.

Tüketici bilincini geliştirmek ve bu yönde hak arama alışkanlıklarını yaygınlaştırmak, tüketici haklarına saygılı kişi, kurum ve kuruluşları teşvik etmek, tüketicinin korunması ve bilinçlendirilmesi ile ilgili bilimsel çalışmaları özendirmek amacıyla, “Bilinçli Tüketici Ödülü”, “Yazılı Basın Tüketici Ödülü”, “Radyo-Televizyon Programı Ödülü”, “Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma Ödülü”, “Bilimsel Çalışma Ödülü” ve “Tüketici Özel Ödülü” dallarında her yıl hak sahiplerine verilen Tüketici Ödülleri’nin 28′ incisi gerçekleştirilecek.

Tüketici Ödülleri, hem bireysel tüketicileri hem de işletmeleri kapsayan geniş bir yelpazede değerlendirilecek. Tüketicilerin yasal haklarını daha etkin bir şekilde kullanabilmeleri için gerekli bilgilendirmelerin yapılması, firmaların tüketici talep ve tercihlerine yanıt verme konusundaki başarılarının ödüllendirilmesi gibi çeşitli kriterler göz önünde bulundurulacak. Son başvuru tarihi, 3 Şubat Pazartesi günü olarak belirlendi.

Başvuruların detayları ve değerlendirme kriterleri hakkında daha fazla bilgi almak için, www.ticaret.gov.tr, https://tuketici.ticaret.gov.tr/ isimli internet adreslerindeki dilekçeler bulunuyor. Tüketici bilincinin artırılması ve hakların korunması adına atılan bu adım, toplumda daha bilinçli ve haklarını savunan bir tüketici profilinin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Tüketici Ödülleri, 2024 yılı boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerle birlikte, tüketici haklarının daha geniş kitlelere ulaşmasına ve bilinçli tüketim alışkanlıklarının yaygınlaşmasına zemin hazırlayacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2026 18:06 tarihinde yayınlandı
0 0

Başkan Genç: “Marjinal bir grup Trabzon turizmini, Trabzon’a gelen turistleri yargılamak istiyor”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Uzungöl’ün Arap turistlere satıldığı iddialarına ilişkin, “Üzülüyoruz ama onlara gülüp geçeceğiz. Çok dikkate almayacağız. Onların marjinal bir grup olduğunu, arkalarında da ideolojik bir saplantı olduğunu biliyoruz” dedi.

Dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’de havaların ısınmasıyla birlikte turizm hareketliliği başladı. Trabzon Valisi Tahir Şahin ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç beraberindekilerle birlikte Uzungöl’de basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısından konuşan Başkan Genç, Uzungöl’ün dünyanın nadide doğal güzelliği olan bölgelerinden bir tanesi olduğunu dikkat çekerek, “Trabzon’unumuzun son yıllarda gelişen trendi turizm. Dolayısıyla bütün destinasyonlarımızda olduğu gibi Uzungöl’ümüzde gelecek misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak ve uğurlamak adına en güvenli turizm alanlarından bir tanesiyiz. Bunun için mutluyuz. Turist güvenli yeri ziyaret etmek ister. Yeni sezonumuz hayırlı olsun” diye konuştu.

Vali Şahin: “Turist sayısından geçmiş yıllara göre artış var”

Trabzon Valisi Tahir Şahin ise, turizm sayısında artış yaşandığını belirterek, “Geçen yılın ilk 5 ayına göre 2026 yılının ilk 5 ayında yerli ve yabancı toplam turistte yüzde 27 oranında geçmiş yıllara göre bir artış var. Şehrimizin her alanda gelişmesi için kurumlar koordineli bir şekilde çalışmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

“Dikkate ve kale almıyoruz”

Son günlerde sosyal medya hesaplarındaki Uzungöl’ün Arap turistlere satıldığına iddialarına dair soru üzerine Başkan Genç, “Biz bunların çok gündeme gelmesini arzu etmiyoruz. Dikkate ve kale almıyoruz. Marjinal bir grup Trabzon turizmini, Trabzon’a gelen turistleri yargılamak istiyor. Üzüntü duyuyoruz. Git gide artan bir trendimiz var. Geçen yıl Trabzon’a 1 milyon 447 bin turist geldi. Ama Uzungöl’e 2,5-3 milyon yerli turistle gelen ziyaretçimiz var. Bunu araç sayısı ile beraber ölçümleyebiliyoruz. Buraya gelen turistin ister İngiliz olsun, ister Suudi Arabistan’dan gelen ister Kafkasya’dan gelsin. Burası dünyanın bütün ülkeleri tarafından cazip bir şehir. Geçen sene 188 ülke vatandaşının girdiği bir şehirden bahsediyoruz. Üzülüyoruz ama onlara gülüp geçeceğiz. Çok dikkate almayacağız. Onların marjinal bir grup olduğunu, arkalarında da ideolojik bir saplantı olduğunu biliyoruz. Bunun tespitlerini yaptık. Devletimiz bu konuda bize yardımcı oluyor. Onlarla beraber buraya gelen turistlerin dini ve milliyeti ile beraber Trabzon’u ve Trabzon insanını yargılamaya kalkıyorlar. Artık onlara cevap bile vermeyeceğiz. Buraya gelen herkes yapılan bu yorumların farkında. Onlar esasında sadece bir şehri karalamakla değil ülkeye ihanet eden bir gruptur. Gelen turistimiz nereden gelirse gelsin, kim olursa olsun başımız gözümüz üstüne. En iyi şekilde ağırlamak ve uğurlamakla uğraşıyoruz. Savaşa rağmen trendimiz artıyor. Mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin