2024 yılı birinci dönem il koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı

2024 yılı birinci dönem il koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı

Yayın: 05.04.2024 14:45
Paylaş:
A+ A-

Karabük Valisi Mustafa Yavuz;   Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, İl düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla 2024 Yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Yatırımcı Bölge Müdürleri ve Daire Müdürleriyle bir araya gelerek yapılan proje ve yatırımları değerlendirdi.

Toplantıda konuşan Vali Mustafa Yavuz; Karabük’te 2024 yılında 153 proje ve işin yürütüldüğünü ifade ederek, “Toplantının ana gündem maddesi; 2024 yılının 1. döneminde ilimizde gerçekleştirilen yatırımları görüşmek, koordinasyon gerektiren hususları tespit etmek, yatırımların yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirmesini yapmaktır.

Bu kapsamda; İlimizde, 2024 yılında; Ulaştırma sektöründe 29, Eğitim sektöründe 30, Kültür-Turizm sektöründe 12,Tarım sektöründe 64, Enerji sektöründe 3, Sağlık sektöründe 4, Konut sektöründe 1, İmalat sektöründe 3, Diğer Kamu Hizmetleri Sektöründe 7 olmak üzere toplam 153 proje ve iş yürütülmüştür.

Yürütülen 153 proje ve işin toplam proje bedeli 16 Milyar 366 Milyon 414 Bin TL’dir. Bu projelere önceki yıllarda 5 Milyar 788 Milyon 884 Bin TL, 2024 yılı 1. dönem sonu itibariyle de 202 Milyon 974 Bin TL harcama yapılmıştır. Projelerin 2024 yılı ödenekleri 2 Milyar 354 Milyon 681 Bin TL’dir. İl Koordinasyon Kurulu’nun 2024 yılı 1. Dönem Toplantısı’nın, ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Vali Mustafa Yavuz’un konuşmasının ardından Yatırımcı Bölge Müdürleri ve Daire Müdürleri söz alarak 2024 yılında planlanan yatırımlarla ilgili koordinasyon kurulu üyelerine bilgilendirme yaptılar.

Valilik Büyük Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcısı Erol Özkan, İlçe Kaymakamları, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yatırımcı kuruluşların Bölge ve İl Müdürleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. (Berkay Doğan)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ Rektörü Kırışık’tan İnsansız Nano Helikopter Proje Görüşmesi

Yayın: 03.05.2024 13:19
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren ve TÜBİTAK 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında savunma sanayii alanında “İnsansız Nano Helikopter” projesi için destek almaya hak kazanan Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A. Ş. firmasını ziyaret etti.

Karabük Teknokent’te bulunan Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A. Ş. firmasını ziyaret eden Rektör Kırışık’a, Genel Sekreter Lütfü Köm, Karabük Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Samet Nohutçu ve Karabük Teknokent çalışanları eşlik etti.

Gerçekleştirdiği ziyarette, “Kapalı ve Kısıtlı Alanlarda Arama Kurtarma Gözlem Faaliyetlerinde Kullanılabilecek Askeri ve Sivil Kullanıma Uygun Nano Sınıfta İnsansız Helikopter Geliştirme Projesi” hakkında Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A. Ş. Firması Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mühendis Seyfeddin Cevdet Uludoğan’dan bilgi alan Rektör Kırışık, yapılan çalışmalardan ötürü firma çalışanlarını tebrik ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Karabük Teknokent’te bulunan Prototip Merkezinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Rektör Kırışık, daha sonra göreve yeni atanan Dr. Öğr. Üyesi Samet Nohutçu ile görüşerek yapılacak ve yapılması planlanan projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Rektör Kırışık, “Karabük Teknokent, Türkiye’nin uluslararası ölçekteki konumunu daha da güçlendirmek için bünyesindeki firmaların projelerini ve fikirlerini destekliyor. Bölgesel olarak girişimcilere AR-GE başvurularında bulunmalarına imkân tanıyan, dijital dönüşüm, inovasyon ve üniversite-sanayi iş birliği alanlarında faaliyet gösteren Karabük Teknokent, Türkiye Yüzyılı hedeflerine emin adımlarla katkı sağlıyor. Bu kapsamda yapılan çalışmaların neticesinde Karabük’te ilk defa bir firma savunma sanayii alanında AR-GE projesi gerçekleştirecek. İnsansız Nano Helikopter projesi, kapalı ve kısıtlı alanlarda arama kurtarma gözlem faaliyetlerinde kullanılabilecek askeri ve sivil kullanıma uygun bir teknolojiyi geliştirmeyi amaçlıyor. Bu proje, ülkemizin savunma sanayi alanındaki yeteneklerini daha da artıracak ve ulusal güvenliğimize katkı sağlayacaktır. Savunma sanayi alanında yerli ve milli ürünlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalarımızı sürdürerek, ülkemizin teknolojik bağımsızlığını daha da güçlendirmeyi istiyoruz” dedi. Rektör Kırışık, göreve gelen Karabük Teknokent Genel Müdürü Nohutçu’yu tebrik ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.