28 Ağustos’ta okul öncesi şenlikleri düzenlenecek

Esra Oğuzkağan Özkan
Yayın: 18.08.2024 14:09
A+ A-

Milli Eğitim Bakanı  Yusuf Tekin’in direktifleri ile okul öncesi eğitimin çocuğun hayatındaki önemine vurgu yapmak, toplumun okul öncesi eğitime yönelik farkındalığını artırmak; aile, çocuk ve okul iş birliğini güçlendirmek amacıyla ağustos ayı içerisinde “Okul Öncesi Şenlikleri” düzenlenmesi planlandı.

Bu kapsamda İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş başkanlığında Şube Müdürü Adnan Cansız ve sorumlu okul müdürlerinin katılımıyla “Okul Öncesi Şenlikleri” planlama toplantısı gerçekleştirildi.

“Okul Öncesi Şenlikleri” komisyonun kurulduğu ve planlamanın yapıldığı toplantıda İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunarak: “Okul öncesi şenliklerimiz 28 Ağustos tarihinde İlimiz Merkez TOKİ Cevizkent Bahaddin Gazi İlkokulu’ nda, Safranbolu İlçemizde ise Ünsal Tülbençi İlkokulu okul bahçesinde düzenlenecektir.

Komisyon üyelerimiz koordinesinde gerçekleştirileceğimiz okul öncesi şenliğimizi gerçekleştirdiğimiz tüm programlarda olduğu gibi burada da en iyi şekilde yapacağımıza inanıyorum. Karabük İli olarak il/ilçe yöneticilerimiz, okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz eğitimin her alanında, projelerde ve programlarda işi sahiplenerek ve büyük özveriyle çalışarak faaliyetleri üst düzeyde tamamlamaktadır. Biz sizlere her zaman güveniyoruz.

Düzenleyeceğimiz şenlik ile göz aydınlığı yavrularımızın fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlamayı, çocukların potansiyelini keşfetmelerine yardımcı olmayı, geleneksel oyunlarımızı okul bahçelerinde yaşatmayı ve okul öncesi eğitimde farkındalığı oluşturmayı amaçlamaktayız.

Okul öncesi tüm çocuklarımızı ve ailelerimizi düzenleyeceğimiz şenliğe bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Gerçekleştirilen toplantıda “Okul Öncesi Şenlikleri” ile ilgili festival havasında düzenlenecek etkinliklerde aile-çocuk etkileşimini sağlayan, çocukların geleneksel ve evrensel sanat türü ve tekniklerini tanımalarına, kendi özgün uygulamalarını yapabilmelerine fırsat tanıyan sanat atölyeleri, çocukların merak duygularını besleyen ve keşfetmelerini sağlayan çeşitli bilim atölyeleri kurulacak. Atölyelerin yanı sıra şenliklerde fiziksel etkinliklerin ön planda olduğu açık hava etkinlikleri ile geleneksel çocuk oyunlarına yer verilecek. Düzenlenen etkinliklerde çeşitli bilim ve sanat atölyeleri, sergi, sportif faaliyetler ve eğitsel oyunlarla çocukların bu önemli dönemde sağlıklı bir şekilde gelişmelerine katkıda bulunulması ve potansiyellerini keşfetmeleri amaçlanıyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

MediaMarkt, “Dijital İkiz” projesiyle fiziksel mağaza deneyimini sanal gerçeklik dünyasına taşıdı

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.09.2024 20:52
A+ A-

İSTANBUL (AA) – MediaMarkt, “Dijital İkiz” projesi kapsamında, tüketicilerine sunduğu fiziksel mağaza deneyimini sanal gerçeklik dünyasına taşıdı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, MediaMarkt'ın TechArena konsept mağazasının Sanal Gerçeklik platformu Spatial.io üzerinde oluşturulan, cep telefonu, tablet, bilgisayar ve VR gözlüklerden ziyaret edilebilen Dijital İkizi, bu kez MediaMarkt mağazalarında konumlandırılan VR alanları üzerinden 3D internet ortamında deneyimlenebilecek. Tüketiciler Metaverse evrenindeki mağazada sanal tura çıkabilecek ve beğendikleri ürünleri satın alabilecek.

MediaMarkt'ın tüketicilere fiziki dünya alışveriş deneyiminin etkileşimli ve ileri teknoloji odaklı bir versiyonunu sanal gerçeklik ortamında sunmak amacıyla başlattığı Dijital İkiz projesi, fiziksel engelleri ortadan kaldıran VR deneyimiyle tüketicilere alternatif, etkileşimli ve eğlence dolu bir gezinti ve alışveriş deneyimi sunuyor.

MediaMarkt'ın İstanbul, İzmir ve Ankara'da bulunan mağazalarını ziyaret eden tüketiciler, bu mağazalarda konumlandırılan özel deneyim alanlarındaki VR gözlüklerini kullanarak Tech Arena mağazasının olanaklarını, ürün ve marka çeşitliliğini bulundukları yerden keşfedebilecek.

Tüketicilerin son teknoloji ürünleri Metaverse evreninin büyüleyici ortamında farklı bir bakış açısından inceleyerek deneyimleyebilecekleri VR deneyim alanları eylül itibarıyla tüketicilerin deneyimine sunulacak ve 2025'in ocak ayına kadar MediaMarkt'ın İstanbul Marmara Park Tech Arena, İzmir Optimum ve Ankara Kentpark mağazalarında ziyaret edilebilecek.