TBMM Milli Saraylar Dairesi Eski Başkanı, Yüksek Mimar-Mühendis Türkan İnce hayatını kaybetti.
İnce’nin vefatı, ailesi ve sevenleri başta olmak üzere geniş bir çevrede büyük üzüntü yarattı. Merhum Yüksek Mimar Yavuz İnce’nin eşi; Senem İnce Rizvi ve Adil Rizvi’nin annesi, Ali ve Leyla Rizvi’nin anneannesi olan İnce’nin, ayrıca Özkan Akçal’ın kız kardeşi olduğu ve yakın çevresi ile Karabük halkı tarafından saygı ve sevgiyle anılan bir isim olduğu biliniyor.
Türkan İnce’nin cenazesi, bugün öğle namazına müteakip Zincirlikuyu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda ebedi istirahatgahına uğurlandı.
Karabük’e Damga Vuran Yıllar
Türkan İnce, eşi Yavuz İnce’nin görevi nedeniyle Karabük’e gelerek 1970 yılında Demir Çelik İşletmeleri İnşaat Müdürlüğü’nde başmühendis olarak göreve başladı. Yaklaşık 20 yıl boyunca (1970–1990) Karabük’te görev yapan İnce, bu süreçte hem sanayi hem de şehirleşme alanında önemli projelere imza attı.
Demir Çelik bünyesindeki birçok inşaat projesini yöneten İnce, özellikle işçiler için hayata geçirilen ve Türkiye’nin ilk büyük toplu konut projeleri arasında yer alan 5000 Evler’in tamamlanmasında aktif rol oynadı. Mesleki çalışmalarının yanı sıra Karabük’te sosyal hayata da katkı sunan İnce, çeşitli dernek ve sivil oluşumlarda görev aldı.
Merhum Yavuz İnce (1938-2017) ile birlikte Karabük’te uzun yıllar yaşayan Türkan İnce, kentin gelişim sürecinde önemli bir yer edindi. Çift, yalnızca sanayi yatırımlarına değil; şehir planlaması, mimari gelişim ve Safranbolu’nun korunmasına yönelik çalışmalara da katkı sundu. Biri mimar, diğeri başmühendis olan İnce çifti, Karabük’ün hem fiziki hem de kültürel kimliğinin şekillenmesinde etkili oldu.
Karabük’ün kuruluşuyla şekillenen kent yapısına önemli katkılar sunan kıymetli isimlerden biri olarak hafızalarda yer edinen Türkan İnce’ye Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

