32 Evladımızı Kaybetmenin Tarifsiz Acısı İçindeyiz

32 Evladımızı Kaybetmenin Tarifsiz Acısı İçindeyiz

Yayın: 22.07.2015 10:49
Paylaş:
A+ A-

Cumhuriyet Halk Partisi İl başkanı Erdoğan Dinçel,Suruç’ta meydana gelen saldırı nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak, “genç yaştaki 32 evladımızı kaybetmenin tarifsiz acısı içindeyiz”dedi.

Dinçel meydana gelen hain saldırı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Şanlıurfa’ nın Suruç ilçesindeki hain terör saldırısı yüreklerimizi yakmıştır.

Genç yaştaki 32 evladımızı kaybetmenin tarifsiz acısı içindeyiz.

Hayatını kaybeden gençlerimizin yakınlarına ve ülkemize başsağlığı, onlarca yaralı evladımıza acil şifalar diliyoruz. Terörü ve onu besleyenleri lanetliyoruz.

Suruç’ ta meydana gelen terör saldırısı iktidarın çarpık Sureyi politikasının tabii bir sonucudur. İktidarın, tüm uyarılara rağmen sürdürdüğü yanlış dış politika ve Suriye politikası Türkiye’ nin terör bataklığına saplanıp kalmasına yol açmıştır.

Suriye sınırımız delik deşik olmuş, yol geçen hanına dönmüştür. Kim olduğu bilinmeyen adına “sığınmacı” denilen binlerce kişi arasında yabancı ajanlar, İŞİD militanları kaynamaktadır. Bugün ülkemiz sınırlarında 3 milyona yakın Suriyeli yaşamakta, Karabük nüfusunun 30 katı kadar olan bu Suriyelilerin bakım, barınma ve geçimleri devlet tarafından karşılanmaktadır. Siyasi iktidar Türkiye Cumhuriyeti sınırlarını koruyamaz hale gelmiş, ülkemizde güven ve huzur kalmamıştır.

Bu son derece yanlış dış politika değişmeli, ülke bu siyasi iktidardan ve uyguladığı yanlış politikalardan biran önce kurtulmalıdır.

Bu nedenle MHP tavrını tekrar gözden geçirmeli, hatadan dönmeli ve sorumluluk almalıdır. Seçmen bize muhalefet görevi verdi diyerek AKP’ siz her türlü seçeneğin önünü kapatmak, ülkeyi AKP’ ye mahkum etmek sorumlu bir davranış değildir. AKP iktidarından ve yanlış politikalarından biran önce kurtulmanın gereği yapılmalıdır.

Ülkemizin başı sağolsun, yaralılara acil şifalar diliyor, katliamın arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılmasını bekliyoruz”dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Hong Kong’da tek kullanımlık plastik yasağı yürürlüğe girdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 23.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

HONG KONG (AA) – Hong Kong'da çevre kirliliğini azaltmak amacıyla tek kullanımlık plastiklere getirilen yasak yürürlüğe girdi.

Hong Kong Çevre Koruma Departmanının resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, tek kullanımlık plastiklere yönelik yasağın başladığı bildirildi.

Büyük gıda üreticisi ve tüketicisi olması nedeniyle çok miktarda plastik ve straforun tüketildiği Hong Kong'da bu alanda getirilen yasağın bugünden itibaren geçerli olacağı kaydedildi.

Yeni yasa kapsamında çatal, bıçak, pipet ve tabak gibi tek kullanımlık ürünlerin satılamayacağı ve dağıtılamayacağı ancak yasağın paket servislerde kullanılan plastik gıda kapları ve bardaklar için henüz geçerli olmadığı belirtildi.

Yasağın seneye uygulanması beklenen ikinci aşamasında paket servis de dahil tek kullanımlık tüm plastik ürünleri kapsayacağı vurgulandı.

Geçiş sürecinde 6 ay mühlet verilen restoranların birçoğunun yeni önlemi uygulamaya başladığı kaydedildi.

– “Plastik kaşığı kağıt kaşıkla değiştirmek maliyeti iki katına çıkarıyor”

Hong Kong'daki Kuen Fat Kitchen restoranının sahibi Kitty Chan, artan maliyetlere dikkati çekerek, “Tek kullanımlık bir çatal bıçak setinin küçük bir değişiklik olduğunu düşünebilirsiniz ancak plastik kaşığı kağıt kaşıkla değiştirmek maliyeti iki katına çıkarıyor. Dolayısıyla yiyecek ve içecek sektörü için pek de dostane değil.” dedi.

Çevreci örgüt Greenpeace, plastik çatal bıçak takımlarının, Hong Kong'da tek kullanımlık poşetlerden sonra en büyük plastik atık kaynağı olduğunu ancak birçok işletmenin ambalajlarını iyileştirmek yerine yeni kurallara uymak için doğal kaynaklardan yapılmış alternatif plastiklere yöneldiğini açıkladı.

Greenpeace üyesi Leanne Tam, her türlü plastik yasağı politikasının, halkı maddeden uzak durmaları yönünde etkilemeyi amaçlaması gerektiğini dile getirerek, “Hükümete tek kullanımlık yerine yeniden kullanılabilir ürünleri teşvik etmek için daha fazla kaynak ayırması gerektiğini hatırlatmak isteriz. Sorunun temelini çözmenin yolu budur.” diye konuştu.

Hong Kong hükümetinin 2022 rakamlarına göre şehir, günde 11 bin 128 ton katı atık imha ediyor, bunların 2 bin 369 tonunu plastikler oluşturuyordu.

Hong Kong'da atıkların yok edilmesi için 3 düzenli katı atık depolama sahası bulunuyor fakat hükümet, bu sahaların 2026 yılına kadar dolmasını öngörüyor.

Hong Kong, 1 Ağustos'tan itibaren evleri, restoranları ve tüm işletmeleri attıkları çöpler için ödeme yapmaya zorlayacak katı atık ücretlendirmesini uygulamayı planlıyor ancak uygulamayla ilgili lojistik sorunu henüz çözülemedi.