MARZİNÇ Genel Müdürü Metin Altan “Geçtiğimiz hafta İngiltere LME Borsasında,çinko hammaddesi fiyatlarına ilişkin bir dizi temasta bulunduk.Marmara Geri Kazanım A..Ş Yönetim Kurulu Üyeleri Sayın Ayhan İleri,Sayın Haluk Özcan ve Satın Alma Müdürümüz Sayın Ali Yayan ile birlikte yaptığımız bu temaslardan olumlu sonuçlar aldığımızı söyleyebilirim.MARZİNÇ olarak yıllık 50 milyon dolar civarında çinko hammaddesi ihracı yapıyoruz..” dedi
Geçtiğimiz hafta içerisinde İngiltere de bir dizi temaslar yaptıklarını söyleyen MARZİNÇ Genel Müdürü Metin Altan “Marmara Geri Kazanım A.Ş.Yönetim Kurulu Üyeleri Sayın Ayhan İleri,Sayın Haluk Özcan ve Satın Alma Müdürümüz Sayın Ali Yayan ile birlikte,İngiltere’de ki LME Borsasını ziyaret ettik ve çinko hammaddesinin Dünya üzerinde ki fiyatları hakkında bilgiler edinmeye çalıştık.Biz yıl içerisinde 50 milyon dolar civarında bir ihracat yapıyoruz ve yeni piyasa fiyatlarına ilişkin bilgiler aldık..” bilgilerini verdi.
MARZİNÇ Tesislerinin “Kesinlikle kirletici bir yönü bulunmadığına…” işaret eden Genel Müdür Metin Altan “Bu konuda gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın,gerek Karabük’te ki Müdürlüğün,gerekse Karabük Belediyesi’nin çok hassas denetimleri var.En küçük bir hatayı bu birimler affetmezler ve MARZİN bu anlamda çevreye en duyarlı tesislerin içinde,hatta başında gelmektedir.Bu gelişmeleri,bu iddiamızı her saniye de,herkese gösterebilir,kanıtlarız bu anlamda hiçbir kuşkumuz yok..” yolunda açıklamalar yaptı.
Genel Müdür Metin Altan “MARZİNÇ olarak kapasitemizi iki misli büyütmek amacı ile gerekli girişimleri yaptık.Ancak anlayamadığımız bir nedenle İlgili Bakanlık buna izin vermedi.Konu şu an itibarı ile yargıya intikal etmiş durumda.Yargı sonucunu bekliyoruz.Bu süreçte de elimizde ki bütün rapor ve belgeleri,Bakanlık çıktılarını yargıya sunuyoruz elbet.Yargı bir karar verecektir elbet..” dedi.
Eğer İlgili Bakanlık kapasite artırım izini verse,neler olurdu,neler gelişirdi,sorusuna da yanıt veren MARZİNÇ Genel Müdürü Metin Altan “Biz önce kapasitemizi büyütecektik.Daha rantabl bir çalışma yakalayacaktık.Bu süreçte de en küçük bir çevre kirliliğine izin verilmeyecekti.Şu an 50 milyon dolar civarında olan ihracatımızı 100 milyonu aşkın bir miktara çıkartacaktık.Kapasitemizin artması ile şu an çalışan personelimiz,daha artacaktı..” ifadelerini kullandı.
MARZİNÇ Genel Müdürü Metin Altan “Kapasitemizi arttırdığımız zaman,belirli bir süre,ürettiğimiz çinko hammaddesini ihraç etmeye devam edecektik ve daha sonra Karabük’e,kendi ürettiğimiz çinko hammaddesini işleyecek bir ÇİNKO FABRİKASI kuracaktık.Böyle bir tesisi kurmamız uzak bir ihtimal değildi ve bu tür tesislerde en az 1000 civarında işçi ve teknik personelin çalıştığını düşünün,Karabük’e nasıl bir katkı verecektik,hemen anlarsınız.Ne yazık ki İlgili Bakanlık bu izini vermeyince,MARZİNÇ olarak bu düşüncelerimizi,projelerimizi,en azından,biraz ötelemiş olduk.Bundan dolayı da,esas zararı gören,ne yazık ki Ülke ekonomisi ve Karabük oldu..” değerlendirmelerini yaptı.

