Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
05 Eylül, 2023 10:54 tarihinde yayınlandı
0

4. Tur Umreciler, Kutsal Topraklara Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığının  Umre Organizasyonu ile 15 günlük 4. tur Umreciler, İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen programla kutsal topraklara uğurlandı.

Programa; İl Müftüsü Ercan Aksu, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Alaattin Tutkun, Din görevlileri , umreciler ve yakınları katıldı.

Kutsal topraklara gitmenin heyecanını yaşayan Umrecilere kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü Ercan Aksu, Allah ve Rasûlunün misafiri olarak yola çıkan Umrecilere, tavsiyelerde bulunarak, orada vakitlerini iyi değerlendirip ibadetle geçirmelerini istedi ve “Cenabı Allah sağlık, afiyet içerisinde gidip gelmeyi sizlere nasip eylesin inşallah” dedi.

Program, yapılan dua ile sona erdi.(Haber Merkezi)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin