Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 10.01.2020 19:39
Paylaş:
A+ A-

YENİCE ŞEKER Kanyonu’nda yapılması planlanan HES Projesi’nin Kastamonu İdare Mahkemesi tarafından iptal  edilmesi ilçede ve ülke genelinde  olumlu karşılandı.  Ülke genelinde ve çevredeki basın-yayın organları  iptal haberini bir başarı olarak okurlarına duyurdular.

Kastamonu İdare Mahkemesi tarafından HES inşaat izninin iptal edilmesi üzerine bir açıklama yapan Yenice Platformu Başkanı Mustafa Akay, “İki yıldır sürdürdüğümüz mücadelemizin başarıyla sonuçlanmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Yenice ormanlarında katık atık bertaraf tesisi yapılacağı haberi üzerine kurduğumuz platformumuz,  üç yıl içinde  iki büyük bir başarıya imza atmıştır. Kurulup  mücadeleye başladığımızda halkımız ne yapmak istediğimizi bilmiyor ve bize inanmıyordu. Ünlü siyasetçiler, bizi “gezici” olarak nitelendiriyorlardı. Siyaset kurumu yaptığımız çalışmaların ardında başka şeyler arıyordu. Bizler, inandığımız davayı başarmak için yılmadık, bıkmadık, insanları ve kurumları inandırmak için gece gündüz demeden toplantıdan toplantıya koştuk. İlk çalışmalarımızda bize  Karabük ve Yenice’deki basın organları büyük katkı sundular. Onların sayesinde olayı geniş kitlelere duyurduk ve ülke genelinde dikkat çektik.Halkımızı örgütledik. Eylemler ve ekinlikler yaptık. Eylemlerimizde halkımızın katılımı bize büyük güç verdi. Tüm bunları yaparken, işin bilimsel yanını da ihmal etmedik. Karabük TEMA’nın yönlendirmesiyle çalışmalarımızı bilimsel temel üzerinden yürütmeye başladık. Olayımıza bilim insanlarının dahil olmasıyla emin adımlarla yürüdük. Rehberimiz bilim oldu.

Bu çalışmalarımızda bize en büyük katkıyı ise Türkiye’nin en eski derneklerinden birisi olan Türkiye Ormancılar Derneği  sağladı. Türkiye Ormancılar Derneği Avukat Kemal Aybek’i ve Türkiye’nin en önemli bilim insanlarından Prof. Dr. Doğan  Kantarcı’yı görevlendirerek bize yol gösterdi. İlçeden temin edemediğimiz bilirkişi ücretini yatırıp  davaya müdahil oldu. (Halen  derneğe borçluyuz). Elbette, tüm bunların olmasında bize yol gösteren Karabük TEMA Temsilcisi Doç. Murat Alan’ın payı büyüktü.

Kısaca bunları anlatma gereğini, Türkiye Ormancılar Derneği’ne  minnetimizi  ifade etmek  için duyuyoruz. Bu mücadelede çok teşekkür edecek kişi ve kurum var. Teker teker isimlerini saydığımızda eksiklikler olabilir düşüncesiyle  şimdilik bu konuya girmiyoruz. Eğer, Türkiye Ormancılar Derneği bilirkişi ücretini yatırmamış olsaydı, bu dava başlamadan bitecekti. Katkısı olan herkese  teşekkür ve saygılarımızla” dedi.

Kastamonu İdare Mahkemesi’nin iptal kararını tebliğ tarihinden itibaren  tarafların Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne istinaf yolu açık  olmak üzere başvurma hakları bulunuyor. Bu süre 30 gün. Bilindiği gibi mahkeme daha önce  yürütmeyi durdurma kararı veriş ve firma Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz etmişti. Ankara Bölge İdare Mahkemesi, firmanın başvurusunu reddetmişti.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te üniversite öğrencileri İsrail’in Gazze saldırılarına karşı yürüdü

Yayın: 06.05.2024 14:56
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) öğrenciler, İsrail’in 7 aydır Gazze’ye karadan ve havadan düzenlediği saldırıları protesto etti.

AK Parti Gençlik Kolları Üniversiteler Teşkilatının (ÜNİAK) organize ettiği etkinlikte İslami İlimler Fakültesi önünde toplanan öğrenciler, Filistin ve Türk bayrakları ile “Su yok, elektrik yok, vicdan yok”, “Ey dünya daha kaç çocuk ölmeli”, “Müslüman zulme boyun eğmez” yazılı dövizlerle Teknoloji Fakültesi önüne kadar yürüdü.

Yürüyüş boyunca tekbir getiren öğrenciler, Gazze’ye destek sloganları attı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Azerbaycanlı öğrenci Reşat Aliyev, 1948’den bugüne milyonlarca masum ve mazlum Filistinliyi göç, kıtlık ve ölümle sınayan İsrail yayılmacılığının, 7 Ekim 2023 itibarıyla tarihte insanlığın utanç tablosu olarak değerlendirilecek bir soykırım halini aldığını söyledi.

Aliyev, 209 gündür çocuk, kadın, erkek, genç, yaşlı, engelli ayırt etmeksizin 35 bin kişinin İsrail tarafından katledildiğini belirterek, “Egemen güçlere ve uluslararası örgütlere elindeki siyasi, askeri ve ekonomik gücü kullanarak sessizlik baskısı yapan sözde İsrail devleti, artık mızrağın çuvala sığmadığının farkına varmalıdır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde uluslararası platformlara taşınan İsrail barbarlığının, dünyanın çeşitli yerlerinde protesto edildiğine dikkati çeken Aliyev, geçen hafta ABD’nin New York kentindeki Columbia Üniversitesinde öğrencilerin ve akademisyenlerin katılımıyla başlayan İsrail karşıtı gösterilerin dünya genelinde onurlu duruşun başkaldırı fitilini ateşlediğini ifade etti.

Aliyev, ABD genelindeki onlarca kampüse yayılan bu insani duruşu, dersleri iptal ettirmek, disiplin soruşturmasına sevk edilmek, hatta tutuklanmak pahasına sergileyen, eylemlere katılan, sesini yükselten tüm öğrencilere AK Parti Gençlik Kolları Üniversiteler Teşkilatı olarak yürekten teşekkür ettiklerini dile getirerek şunları kaydetti:

“Bizler de vicdan sahibi her genç gibi AK Parti Gençlik Kolları olarak Gazze’de yaşanan katliama karşı on binlerce gencin katılımıyla ilk günden bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz ‘SayStop’ eylemlerimize, boykot çağrılarımıza ve yardım faaliyetlerimize ara vermeksizin devam edeceğimizi ve Gazze halkının çığlığına ses veren herkesin farklılıklarına bakmaksızın yanında olmaya devam edeceğimizi bildiriyoruz. Karabük ÜNİAK teşkilatı ve Karabük Üniversitesi öğrencileri olarak, Gazzelilerin çığlıklarına kulak veren ABD Arizona Üniversitesi öğrencilerinin yanında olduğumuzu belirtiyor, 81 ilimizde bulunan bütün üniversiteli kardeşlerimizi ve akademisyenlerimizi İsrail barbarlığına karşı durmaya, Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmaya ve ‘SayStop’ eylemlerimize ses vermeye davet ediyoruz.”

Açıklamanın Filistinli öğrenci Ali Alkhadra tarafından İngilizce okunmasının ardından sona eren eyleme, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt da katıldı.