Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 21.09.2020 21:01
Paylaş:
A+ A-

CHP Karabük’ün Teşvik kapsamından bir alt kategoriye çekilmesini eleştirerek, tüm siyasi partileri, STK ları konu hakkında birlik olmaya davet etti.

CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır konu hakkında yazılı bir açıklama yaparak şöyle dedi;“Teşvik sisteminde, uzun süredir talep edilen ilçe bazında sınıflama ve teşviklerin ilçe bazında tasarlanması taleplerine yönelik gerçekleşen çalışma sonucunda Karabük için dağ fare doğurmuştur…

Resmi Gazete’nin 21 Ağustos günlü sayısında yayımlanan “Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar”da değişiklik yapan Cumhurbaşkanı Kararıyla, kendi bölgesindeki teşviklerin bir alt bölgesindeki teşviklerden yararlanacak ilçeler belli olurken daha önce Bakanlar Kurulu kararı ile 3.bölge teşvik kapsamında ki Karabük ili son Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 2.Bölgeye çekilerek adeta yine cezalandırılmıştır.

Yıllarca, Esnaf odalarımız, Ticaret Sanayi odalarımız yatırımcıların İlimize daha rahat gelebilmesi adına Karabük’ün bir an önce bölgesel teşvik kapsamına alınıp en azından komşu İllerde ki oranlar nispetinde, (Bartın, Kastamonu, Çankırı, vb İllerinin bulunduğu) 4.ve 5. Bölge teşvik sisteminden yararlanılması için uzun çalışmalar yapılmıştı.

Sonuç, son Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 1.1.2021 tarihinde yürürlüğe girecek olan karar değişikliğine göre Karabük İli 3.Bölge teşvik kapsamından, 2.bölge kapsamına alınması ile sanki cezalandırılmıştır..

Aynı kararnamede komşu bir çok ilimiz 4.,5. Bölge teşvik kapsamında yer alırken, belirlenen ilçeleri 6.bölge teşvik kapsamından bile yararlanacaktır.
Neden Karabük 3.Bölgeden 2.bölgeye çekiliyor ve neden ekonomik durumları bizim İlimizden de iyi olan komşu iller daha üst bölge teşvik kapsamına alınıyor? Bilimsel, ekonomik bir açıklaması varsa bizlerde bilelim.

Değerli Karabüklüler, Bu şu demektir;

“Karabük ve Safranbolu’ya bundan sonra yatırımcı gelmez.”
Yatırımların gelmemesi neticesinde, İşsizliğin daha çok artması demektir, İlimiz de i gençlerin, işsizlerin iş alanlarına göç etmesi demektir, ekonomik olarak gelişemeyeceğimizin işareti demektir.

Şimdi CHP Karabük Teşkilatları olarak seslenmek istiyoruz,
Tüm STK larının bu konuda görüşlerini dile getirmesi gerekmektedir. Lütfen bu konuda tepkilerinizi dillendirin.. “Haksızlık adına susan dilsiz şeytandır” desturuna inanıyorsanız konuşun, Karabük halkının ekonomik-siyasi geleceğini düşünüyorsanız konuşun.

Eğer, bu yasa 1.1.2021 tarihinde yürürlüğe girerse,
Sorumlusu bugün bu yasanın 3 aylık dilim içinde düzelmesi için harekete geçmeyenlerin vebalindedir.

Karabük’ün küçülmesi başlar, yatırımcın haklı olarak teşvik imkanları daha uygun illere kayar ve Karabük’ün göç vermesi kaçınılmaz olur.
Şu an, bugün, ivedi olarak , Karabük’ün STK ları bu konuda gündem yaratmalı, konuşmalı, Karabük Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Siyasi parti İl Başkanlıkları, Sendikalar ve Karabük basınımız konu hakkında ortak çalışma yapılması için ne gerekiyorsa adımları atmalı, yarın için birlik olunmalıdır.

Saygıdeğer Karabük Halkımız,

Biz CHP si olarak İl Başkanlığımız, Milletvekilimiz, Belediye Başkanımız, tüm örgütümüz olarak konunun takipçisi olacağız ve yaşanan gelişmeleri sizlerle paylaşacağız.
Karabük Küçültülemez..”

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Enuygun.com’dan mayısta denize girilebilecek yerler listesi

Anadolu Ajansı
Yayın: 05.05.2024 04:36
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Enuygun.com, mayısta denize girilebilecek rotaları listeledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin farklı bölgelerinde bu ay denize girmek için seçenekler bulunuyor. Bu ayda özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerindeki plajlarda denize girmek, yaza erkenden merhaba demek için ideal oluyor.

– Antalya: Kemer, Belek, Side

Kentte Belek, Side, Kemer, Alanya, Lara plajlarında mayıs ayı itibariyle denize girilebiliyor. Bu bölgelerin tarihi ve doğal güzellikleri de eklendiğinde sizi bu destinasyonlarda erken yaz tatili fırsatı tatilcileri bekliyor.

Şirketin bölge için ilk önerisi, Kemer'e bağlı Tekirova köyü sınırlarındaki Phaselis Koyu ve antik kenti. Kemer merkeze 12 km mesafedeki Phaselis Koyu'na antik kentin içinden geçilebiliyor.

Müzekart'la ya da ücretli girişle antik kentteki Tarihi Tapınak, Hadrian Kapısı ve Phaselis Tiyatrosu gibi kalıntıları ziyaret edip sahile gidilebiliyor. Ancak bölgenin ören yeri olması dolayısıyla burada standart bir plaj hizmeti bulunmuyor.

Mayıstan ekim sonuna kadar denize girilebilecek tatil beldelerinden biri de Belek. Belek'te golf meraklılarına da hitap eden otel seçenekleri bulunuyor. Side'nin plajları da mayıs ayında deniz mevsimini açanları karşılıyor.

– Muğla: Bodrum, Marmaris, Fethiye, Datça.

Mayısın ikinci yarısında ise Güney Ege'de deniz suyu sıcaklığı yükseliyor. Enuygun, tatilseverlere Muğla'da dört ayrı rota öneriyor: Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Datça.

Her mevsim popülerliğini koruyan Bodrum, yaz sıcakları başlamadan denizin tadını çıkarmak isteyenleri bekliyor. Büyük bir koyun ortasına kurulmuş, iki yanında uzun sahilleriyle Marmaris de mayıs ayının ikinci yarısının deniz rotaları arasında yer alıyor. Muğla'nın güneyinde bulunan Datça yarımadasında mayıs ayında denize girmek, doğanın tadını çıkarmayı sağlıyor.

Kentin güneyinde ise Fethiye ve Ölüdeniz bulunuyor. 80'den farklı kelebek türüne ev sahipliği yapan, SİT alanı olarak korunan Kelebekler Vadisi’yle doğaseverleri kendine çeken Fethiye, deniz sezonunu açmak için tercih edilen tatil beldeleri arasında yer alıyor. Turkuaz renginde deniziyle Ölüdeniz plajı, sakin havasıyla dinlendiriyor.

– İzmir: Çeşme, Alaçatı, Ilıca

Ege denizi kıyılarının güzel tatil beldelerinden Çeşme, mayısın ikinci yarısında, özellikle de ayın son haftasında deniz mevsimine ilk adım için tercih edilebilir. Bölgede deniz suyu sıcaklığı, bu ayda Antalya ve Muğla’daki kadar yüksek olmuyor.

Sörf ve dalış rotası da olan bölgede kısa süreli bir eğitime katılıp sörf ya da dalış deneyimi de elde edilebiliyor.

– Kuzey Kıbrıs

Bu ay boyunca ortalama 21 derecede olan deniz suyu sıcaklığının 25 dereceye kadar çıktığı Kuzey Kıbrıs'ta, erken bir yaz tatili yapılabilir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Glapsides Plajı, Alagadi Plajı, Denizkızı Plajı ve Karpaz Altunkum Plajı'nda denize girebilir.