Karabük Belediyesi, 5000 Evler bölgesinde 33 Nolu Cadde’de altyapıdan üstyapıya kapsamlı bir yenileme çalışması başlattı.
Başkan Özkan Çetinkaya, “En az 15 yıl tek bir çivi dahi çakılmasına gerek kalmayacak” kalitede bir caddeyi vatandaşların hizmetine sunacaklarını açıkladı.
Karabük Belediyesi, kent genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. 5000 Evlerde bulunan 33 Nolu Cadde’de başlatılan çalışmalar kapsamında elektrikten suya, doğalgazdan kanalizasyona kadar tüm altyapı yenilenirken, sıcak asfalt serim işlemine de başlandı.
Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaptığı açıklamada, “5000 Evler 33. Cadde’de elektrikten suya tüm altyapıyı yenilediğimiz caddemizde asfalt serimine başladık. En az 15 yıl tek bir çivi dahi çakılmasına gerek kalmayacak kalitede, pırıl pırıl bir caddemizi çok yakında hizmetinize açıyoruz” ifadelerine yer verdi
Başkan Çetinkaya, uzun süredir bölge sakinlerinin çektiği yol ve altyapı sorunlarını kökten çözmeyi hedeflediklerini belirterek, çalışmaların titizlikle ve program dahilinde ilerlediğini vurguladı. Özellikle diğer ilgili kurumlarla eşgüdüm içinde hareket edilerek, gelecekte oluşabilecek arızaların önüne geçildiğini ifade etti.
Belediye ekipleri, serim işleminin tamamlanmasının ardından kısa süre içerisinde yaya ve araç trafiğine açılması planlanan caddede, sürücülerin mağduriyet yaşamaması için alternatif güzergahlarda yönlendirme çalışmalarının da sürdüğünü bildirdi. Yetkililer, asfaltlama işleminin tamamlanmasıyla birlikte 33 Nolu Cadde’nin Karabük’ün en önemli ulaşım arterlerinden biri haline geleceğini kaydetti.
Kaynak: Karabük Belediye Başkanlığı

