Karabük’ün en büyük mezarlığı olan 5000 Evler Mezarlığında gömü yapılacak alanın kalmaması vatandaşları n hem mağdur olmasına hem de tepkilerine neden oluyor. 5000 Evler Mezarlığında sadece daha önceden aile mezarlığı olanların cenazelerini defnedebileceği mezarlık yerinin mevcut olduğu öğrenilirken, mezarlık yeri alamayan ve cenazesi olan vatandaşların Kapullu veya Karabük Köyü Mezarlığına gönderiliyor. 5000 Evler Mezarlığında gömü yapılacak ve genişlemesine müsait yerin olmasına rağmen kamulaştırma bedelinin yüksek olmasından dolayı vatandaşların mağdur duruma düştüğü belirtiliyor. Vatandaşlar Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin genişletilmeye müsait olan yerleri kamulaştırarak, bu sorunu gidermesini bekliyor. Aynı sorunun Karabük Köyü Mezarlığında da yaşandığı belirtilirken, burada bulunan boş yerlerin kamulaştırılarak yeni gömü alanların oluşturulduğu belirtilirken, 5000 Evler Mezarlığına yeni gömü yerinin açılmaması halinde Karabük Köyü ve Kapullu Mezarlıklarında da aynı sıkıntının yaşanacağı tahmin ediliyor.
YERİMİZ YOK CEVABI İLE KARŞILAŞIYORUZ
5000 Evler Mezarlığına cenazesi defin etmek gerekli işlemleri yapmak için Karabük Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğüne gittiklerinde burada yerimiz yok cevabı ile karşılaştıklarını ve mağdur olduklarını belirten cenaze yakınları “ 5000 Evler Mezarlığında gömü alanı olmadığı için ister istemez bizler Kapullu veya Karabük Köyü Mezarlığına yönlendiriliyoruz. Karabük’ün en büyük mezarlığı olan 5000 Evler Mezarlığında yer yok cevabı ile karşılaşmamız bizleri son derece üzüyor. Söylenen mezarlık yerleri bulunduğumuz yere uzak kalıyor. Bizler Karabük Belediye Başkanımız Rafet Vergili’den en kısa sürede 500 Evler Mezarlığında yeni gömü alanlarının oluşturulmasını istiyoruz. 5000 Evler Mezarlığında gömü alanı için bir çok yer olduğunu görüyoruz. Fakat kamulaştırma fiyatı yüksek olduğu için gömü alanının açılmadığını öğrendik. Eğer kamulaştırma fiyatı yüksek ise, aile mezarlığı olarak alacağımız mezarlık yeri fiyatı biraz yükseltilip burası kamulaştırılıp gömü alanı olarak açılabilir. Karabük Belediye Başkanımız bu mezarlık konusunda ne düşünüyor bilmiyoruz. Sadece buranın kamulaştırma için yer fiyatının yüksek olduğu için, boş olan yerleri gömü alanı olarak açmadığını duyuyoruz. İnşallah bizim bu sesimize kulak verir 500 Evler Mezarlığında bulunan boş yerleri kamulaştırarak, yeni gömü alanları açar, Devlet yapacak, parasını alacak ” dediler
ÖĞLEBELİ MEZARLIĞI GÖMÜYE KAPALI
Karabük’ün en eski mezarlığı olana Öğlebeli Mezarlığında da yer olmadığı bilinirken, buranın gömüye kapalı olduğu ve sadece daha önceden aile mezarlığı yeri alanların buraya cenazelerini defnedebiliyor.

