Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
24 Kasım, 2020 21:46 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Hayır Çarşısı veren el ile alan eli buluşturmaya devam ediyor. Hayır Çarşısı’nda görev yapan personel, hayırsever vatandaşların bıraktıkları eşya ve kıyafetleri hazırlayarak, önceden tespit edilmiş ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor. Bölgede korona virüs (Covid-19) vaka sayılarının artışı nedeni ile bir süre ara verilen eşya kabulü odun ve kömür desteği ile sınırlandırıldı. Geçtiğimiz günlerde yeni yüzüyle ihtiyaç sahiplerinin hizmetine sunulan Hayır Çarşısı, kırtasiye ve market reyonları ile zenginleştirilerek A den Z ye ihtiyaçların karşılanabileceği şık bir mağazaya dönüştürüldü. Her türlü yardımın kabul edildiği merkezde dar gelirli ailelerin "Sosyal Kartları’’ ile alışveriş yapmaları sağlanıyor. Bu kapsamda "Kış Gelmeden Sen Gel" sloganı ile başlatılan odun ve kömür yardım kampanyası hayırseverleri bekliyor. Sosyal belediyecilik anlayışı ile geliştirilen Hayır Çarşısı’nın Türk kültürüne uygun bir şekilde hizmet verdiğini kaydeden Belediye Başkanı Elif Köse, böylesi bir hizmete aracılık etmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek , “Bizler yapılan bağışların gizli tutulmasını önemsiyoruz, bu bizim kültürel hassasiyetimizdir, özellikle pandemi döneminde birçok ailenin bütçeleri daraldı, ihtiyaç sahibi ailelerin sayısı arttı; belediyemizin imkanları ile vatandaşlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Çorbada benim de tuzum olsun diyen tüm hayırseverlerimizin de desteğini bekliyoruz. Ben şimdiden bağış yapan herkese çok teşekkür ediyorum’’ dedi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2025 13:47 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Bartın’da kumar baskını

Bartın’da bir kıraathaneye düzenlenen kumar baskınında 4 bireye yaklaşık 37 bin TL para cezası kesildi.
Edinilen bilgiye göre, Bartın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Okulak Mahallesi Topçukonağı Caddesi 653 Sokak üzerindeki bir kıraathaneye baskın düzenledi. Baskında iş yerinde 4 şahsın kumar oynadıkları tespit edilirken, masada ise 52 oyun kâğıdı ve toplamda 27 bin 600 TL’ye el konuldu.
Kıraathane sahibi İ.Y.’ye kumar oynamak için yer ve imkan sağlamak kabahatinden süreç başlatılırken, Z.D., M,A., S.G ve O.E.’ye kumar oynamaktan toplamda 36 bin 988 TL idari para cezası uygulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.