Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
13 Aralık, 2020 18:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Safranbolu'da tek başına yaşayan 76 yaşındaki Mustafa Duman, ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığı için huzurevine yerleşmek istiyor. Safranbolu ilçesi Hüseyin Çelebi Mahallesi’nde yaşayan 6 çocuk babası Mustafa Duman (76) eşi vefat ettikten sonra tek başına kaldı. İhtiyaçlarını karşılamakta zorlandığı için iki ay önce bir oğlunun yanına giden yaşlı adam, torunları kendisini istemediği için geri dönmek zorunda kaldı. Komşularının yardımıyla bazı ihtiyaçlarını karşılayan yaşlı adam, bir an önce huzurevine yerleşmek istiyor. “Düşse kalsa kimsenin haberi olmayacak” Yaşlı adamın ihtiyaçlarını karşılamak için yardımcı olan komşusu Mehmet Demir, ellerinden geleni yaptığını fakat yeterli olmadığını belirterek, “Mustafa amca komşumuzdur. Göründüğü gibi bakıma muhtaç. Sobası, yemeği ve her türlü ihtiyaçlarına muhtaç durumda. Kendi başına hiçbir şey yapamıyor. Biz de burada mahalleden komşuları olarak elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama nereye kadar. Yani herkesin kendine göre işi gücü var. Elimizden geleni yapıyoruz ama yeterli gelmiyor. Mustafa amcanın ya bakımevine ya da başka bir yere yerleştirilmesi lazım. Yardıma muhtaç bir adam. Düşse kalsa kimsenin haberi olmayacak. Geçen polislerle geldik buraya, ses alamadık ve merdiven dayadık cama öyle girdik. İçeri girdiğimizde soba yanmıyordu, evin içi buz gibiydi. Uyuyor vaziyetteydi” dedi. Çocuklarının arandığını ve olumlu cevap alamadıklarını dile getiren Demir, “İstanbul’da varmış bir oğlu. O arandı. Maaş kartı da ondaymış herhalde. Ya babana bak ya da kartı gönder, burada babana baktıralım dedik. Hiçbir cevap yok. Mahalleli elinden geleni yapıyor. Muhtar bazı yerlere başvuru yaptığını ve sıra olduğunu iletti. Belediyeden, aşevinden gün aşırı yemek geliyor. Biz getiriyoruz. Nereye kadar bakarız, ne kadar bakarız bilmiyoruz” şeklinde konuştu. "Bu durumu yetkililerin duymasını, görmesini istiyoruz” Mustafa Duman’ın da bakımevine yerleşmek istediğini söylediğini ve mahalleli olarak ancak o zaman huzurlu olacaklarını ifade eden Selim Demir ise, “Biz mahalleli olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Yürümekte zorlanıyor. Tuvalet ihtiyacını olduğu yerde kıyafetine yapıyor. Bu durumu yetkililerin duymasını, görmesini istiyorum. Bu amcamızın bakımevine yerleştirilmesini istiyoruz. Çoluğu çocuğu ilgilenmiyor. Biz de mahalleliler insani olarak bu durumdan rahatsız oluyoruz" dedi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2025 17:57 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Temsili asker uğurlama konvoyu duygulandırdı

Zonguldak’ta 10-16 Mayıs Engelliler Haftası aktiflikleri kapsamında özel bireyler için düzenlenen temsili asker uğurlama konvoyu, duygusal anlara sahne oldu.
Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Zonguldak Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Müracaat Merkezi’nden hizmet alan bireylerin hayalini kurdukları askerlik vazifesi, sembolik de olsa gerçek oldu.
Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ve Zonguldak Vilayet Jandarma Komutanlığı iş birliğinde düzenlenen aktiflikte, temsili askerlik merasimi öncesinde kent merkezinde asker uğurlama konvoyu yapıldı. Türk bayraklarıyla süslenen araçlar, siren sesleri eşliğinde kentte kortej oluşturdu. Engelli bireyler askerlik coşkusunu gururla yaşadı.
Konvoy boyunca araçlardan el sallayan temsili askerler, etraftaki vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Ailelerin de duygusal anlar yaşadığı merasimde, birlik, beraberlik ve toplumsal dayanışmayı gösterdi. Aktifliğe katılanlar, bu manalı konvoyun özel bireylerin hayatında değerli bir yer edindiğini tabir etti. Asker olma hayali kuran bireyler, bu sembolik vazife sayesinde unutulmaz bir gün yaşadı.
Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, "Bu özel günde, engelli bireylerimizin hayalini kurdukları askerlik vazifesine sembolik de olsa adım atmalarını sağlayan bu konvoy, yalnızca bir merasim değil; tıpkı vakitte herkesin eşit haklara sahip olduğu bir toplum ideali için atılmış anlamlıbiradımdır" sözlerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.