
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşamını sürdüren 72 yaşındaki emekli madenci Ahmet Üstünkul, şeker hastalığına bağlı olarak ayağında beliren ve kemiğe dek yayılan yara sebebiyle zor günlerden geçti. Amputasyon yani bacağının kesilmesi riskiyle karşı karşıya kalan Üstünkul, yaklaşık üç aylık yoğun tedavinin ardından sağlığına kavuşarak yeniden yürümeye başladı.
Çeşitli hastanelere başvuran fakat umduğunu bulamayan Üstünkul, Op. Dr. Volkan Tutuş'a ulaştı. Uzman hekim kontrolünde başlatılan süreçte ilk olarak vakum tedavisi uygulandı ve ölü dokular temizlendi. Ardından yapay deri görevi gören biyo-bozunur dermal matriks isimli biyolojik materyal tatbik edildi. Başarılı geçen üç ayın sonunda hastanın yarasının tamamen kapandığı ifade edildi.
Yeniden ayağa kalkmanın mutluluğunu yaşayan Ahmet Üstünkul, tedavi sürecini şu sözlerle özetledi: "Ayağımın altındaki yara için hocamıza geldik, Allah razı olsun gerekeni yaptı. Şu an çok iyiyim ve sorunsuz şekilde yürüyorum. Diğer hastanelerde ayağımın kesileceği ve bir daha yürüyemeyeceğim söylenmişti. Şükürler olsun ki artık günlük işlerimi rahatlıkla yapabiliyorum."
Operasyonu gerçekleştiren Op. Dr. Volkan Tutuş ise hastanın kendilerine geldiğinde ayağındaki yaranın kemiğe kadar dayandığını ve ciddi nekrotik dokular barındırdığını belirtti. Tutuş, "Hastamıza daha önce bacağının kesilmesi gerektiği söylenmişti. Biz yaranın iyileşme potansiyeline inanarak yola çıktık. Vakum tedavisi ve cerrahi temizlik sonrasında biyo-bozunur dermal matriks kullanarak üç ayın sonunda yaranın kapanmasını sağladık. Ahmet amcamız artık kendi başına yürüyebiliyor" diyerek sürecin başarıyla tamamlandığını kaydetti.


Kaynak: İHA
İlgili Haberler
TümüResmi İlanlar
Tüm İlanlarYorumlar
Henüz yorum yok.
İlk yorumu sen yaz, tartışmayı başlat.




