75 yıllık gelinlik müzeye bağışlandı

75 yıllık gelinlik müzeye bağışlandı

Yayın: 15.06.2023 12:34
Paylaş:
A+ A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Ahmet Uğur, vefat eden annesinin 75 yıllık gelinliğini Taşköprü Belediyesi Kent Tarihi Müzesi’ne bağışlama kararı aldı.

Ahmet Uğur, AA muhabirine, annesinin 2012 yılında vefat ettiğini söyledi.

Yıllar sonra evdeki sandıkta annesinin gelinliğini bulduğunu belirten Uğur, “Bizden sonraki nesillere gösterilmesi, anlatılması için katkımız olsun düşüncesiyle 75 yıllık gelinliğimizi ilçemizin turizm noktasında önem arz eden Kent Tarihi Müzesi’ne bağışladım. Belediye ve müze yetkililerine ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Müze sorumlusu arkeolog Barış Sağıroğlu ise Ahmet Uğur’a gelinliği bağışlamasından dolayı teşekkür ederek, “Bu gelinliği de en güzel şekilde saklayıp sergileyeceğiz. Gelen ziyaretçilerimize göstererek bilgi aktaracağımıza söz veriyoruz.” ifadesini kullandı.

Uğur, daha sonra eser bağış ve teslim tutağını imzalayarak gelinliği müzeye bıraktı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bafra’da polis Trafik Haftası’nda çeşitli etkinliklerle vatandaşları bilgilendirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 10.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ekipleri tarafından Trafik Haftası kapsamında eğitim, denetim ve bilgilendirme faaliyetlerine devam ediliyor.

Ekipler, bu kapsamda 8 ilkokulda yaklaşık 875 öğrenciye Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında eğitim semineri verdi.

Ayrıca “Hayatla Yarışılmaz” kampanya temasına ait afiş ve pankartlar da yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu alanlardaki billboardlara asıldı.

Öğrenci servisi denetimlerine hafta boyunca ağırlık veren trafik ekipleri, bilgilendirme faaliyetleri yaparak broşür dağıttı.

Ticari yolcu taşımacılığı yapılan dolmuş, taksi ve benzeri araçlardaki sürücü ve yolculara yönelik bilgilendirme çalışması yapan ekipler, emniyet kemerinin önemini anlatan broşür verdi.

İlçe otogarından kalkan otobüslerde bulunan yolculara da emniyet kemeri kullanımı hakkında bilgilendirme yapılıp, emniyet kemerinin takılması sağlanarak yolculuk boyunca takılı kalması yönünde uyarıda bulunuldu.

Trafik bilgilendirme faaliyetlerinin yıl boyunca devam edeceği belirtildi.