Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 16.08.2016 10:22
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili başlatılan ve Karabük İl Emniyet Müdürü Dr.Serhat Tezsever tarafından bizzat yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Karabük Üniversitesi personelinin de bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı.

Fetullahçı Terör Örgütü’nce (FETÖ) 15 Temmuz Cuma günü yapılan darbe girişimi sonrası Karabük’te operasyonlar aralıksız sürüyor. Karabük İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever tarafından yönetilen operasyonlar kapsamında son olarak Karabük Üniversitesi personeli Doçent E.Y., araştırma görevlileri S.E., T.T., Y.A.T., M.Ç., O.B., öğretim görevlileri A.Y., H.S., M.Ç., S.Ö., E.N., yabancı uyruklu şahıslar Prof C.R.F., Yrd. Doç. C.C., okutman L.A.C. olmak üzere toplam 14 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonların devamında ise Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı görev yapan öğretmenler M.Y., A.A., A.H., A.Ç., Yenice İlçe Orman işletme Müdürlüğü’nden A.M., dershane öğretmeni İ.D., esnaf Z.C., eczacı R.K. gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Operasyonlarda gözaltına alınan 22 kişinin sorgularının devam ettiği öğrenildi.

FETÖ soruşturmasında 7 kişi gözaltına alındı

Diğer yandan,Karabük’te, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında aralarında Karabük Üniversitesi personelinin de bulunduğu 7 kişi daha gözaltına alındı.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 15 Temmuz Cuma günü yapılan darbe girişimi sonrası Karabük’te operasyonlar aralıksız sürüyor. Karabük İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever tarafından yönetilen operasyonlar kapsamında Karabük Üniversitesi personeli Doç. M.T.S., Yrd. Doç. C.B. ve S.Y., araştırma görevlileri C.Ö. ve E.T.’nin yanı sıra Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde öğretmen E.A. ve esnaf R.K. gözaltına alındı.

KOM Şube ekiplerince gözaltına alınan 7 şüphelinin emniyetteki sorguları devam ediyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali Yapıldı

Yayın: 30.04.2024 13:10
Paylaş:
A+ A-

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce düzenlenen “Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 1. Bölge Finali” Karabük’ün Safranbolu ilçesinde gerçekleştirildi.

Şehit Murat Akdemir Anadolu İmam Hatip Lisesinde ortaokul ve lise kategorilerinde yapılan yarışmaya Karabük, Bartın, Zonguldak, Ankara, Kastamonu, Sinop, Kırıkkale, Çankırı, Çorum ve Bolu’dan 25 öğrenci katıldı.

Jüri üyelerince tecvit kuralları, okuma tarzı, ses ve makam gibi kriterlere göre 100 üzerinden puan verilen yarışmada birinci olanlar, 21 Mayıs’taki final programında bölgeyi temsil edecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, programda yaptığı konuşmada, Kur’an-ı Kerim’in okunması ve anlaşılmasının kendileri için önemli bir ibadet, manevi huzur ve güç kaynağı olduğunu söyledi.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesindeki mesleki yarışmaların, gençlerin Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anlamalarına ve doğru şekilde okumalarına katkı sağladığını belirten Akbaş, “Aynı zamanda gençler arasında dostluk ve dayanışmayı arttırır, İslami bilgi ve kültürün yayılmasına da katkıda bulunur. Yarışmaların düzenlenmesi ve desteklenmesi, gençlerin dinlerine daha sıkı bağlı olmalarını ve daha bilinçli Müslümanlar olmalarını sağlar.” değerlendirmesinde bulundu.

Akbaş, gençlerin akademik, sosyal ve kültürel alanlarda kendilerini çok yönlü geliştirmesi gerektiğini vurgulayarak, “Gelenek ve göreneklerine sahip çıkan, milli ve manevi duygularla bezenmiş, Kur’an ahlakıyla donanmış nesil yetiştirmek ana gayemizdir. Genç Sada Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması’na katılan her öğrencimiz, bizim nezdimizde çok değerlidir. Arkadaşlık, kardeşlik ve dostlukların tesisi ile yaptığımız işin ehemmiyetini kavrama, bu programın sonunda en büyük kazancımız olacaktır.” ifadesini kullandı.

Yarışmanın akşam saatlerinde sonuçlanacağı belirtildi.