Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
16 Nisan, 2023 13:47 tarihinde yayınlandı

Zonguldak’ta bu sezon 1800 ton balık avlandı

Balık avı sezonunu endüstriyel balıkçılık açısından verimli geçiren Zonguldaklı balıkçılar, 1800 ton balık avladı. Kentte balıkçılar, 1 Eylül 2022'de başlayan sezonun sona ermesinin ardından ağlarını toplayan balıkçılar, teknelerini liman ve barınaklara çekerek bakıma aldı. Tekne ve ağ tamirlerine başlayan balıkçılar, yeni sezona kadar hazırlıklarını sürdürecek. Bu sezon palamudu bol bulan ancak hamsi de istenilen verimi alamayan balıkçılar, av yasağının başlamasıyla kıyı ve midye avcılığıyla geçimlerini sağlamaya devam edecek. "Bu sezon palamut çok fazla oldu" Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ergün Kayhan, AA muhabirine, sezonun endüstriyel balıkçılık açısından güzel geçtiğini ancak kıyı balıkçılığı açısından istenilen verimin alınamadığını söyledi. Bu sezon palamudun çok fazla olduğunu aktaran Kayhan, "Yaklaşık 1800 ton balık limanımızdan çıktı. Kıyı balıkçıları istenilen palamudu yakalayamadılar. Zaten umudumuz hamsiydi. Hamsi biyolojik gelişimini sağlayamadığı için istenilen hamsi yakalanamadı. Yakalanan hamsiler de boyları küçük olduğu için yem fabrikalarına yollandı." diye konuştu. Kayhan, balıkçıların ağlarını topladığını ve yıkadığını dile getirerek, "Daha sonra ağları çuvallayıp kaldıracaklar. Teknelerinin bakımlarını yapacaklar." dedi. (AA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2025 21:52 tarihinde yayınlandı

Mersin’de denizde boğulan lise öğrencisi memleketi Çorum’da son yolculuğuna uğurlandı

Mersin’de serinlemek için girdiği denizde boğularak hayatını kaybeden lise öğrencisi, memleketi Çorum’da toprağa verildi.
Edinilen bilgiye nazaran, dün Mersin’in Silifke ilçesinde meydana gelen olayda Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğüne bağlı kampa giden öğrencilerden kimileri, yüzmek için denize girdi. Havanın rüzgarlı, denizin dalgalı olması nedeniyle öğrencilerden 3’ü suda çırpınmaya başladı. Vazifeli ve etraftakilerin de yardımıyla denizden baygın halde çıkarılarak ambulansla Silifke Devlet Hastanesine sevk edilen öğrencilerden 17 yaşındaki M.E.A. ile 16 yaşındaki Cemal Emre Kurt kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Cemal Emre Kurt’un cenazesi, memleketi Çorum’un Bayat ilçesine bağlı Kuruçay köyüne getirildi. Köyde kılınan cenaze namazının isminden Cemal Emre Kurt’un cenazesi toprağa verildi. Cenaze namazına katılan Çorum Valisi Ali Çalgan ve Ulusal Eğitim Bakan Yardımcısı M. Bilal Macit de Kurt’un ailesine taziye dileklerini iletti.

Bizi sosyal medyadan takip edin