Ücretli çalışan sayısı şubatta yıllık bazda yüzde 6,6 arttı

Halil Kızılyer
Yayın: 17.04.2023 12:33
A+ A-

Şubatta ücretli çalışan sayısı sanayi sektöründe yıllık bazda yüzde 4,2, inşaat sektöründe yüzde 15,4 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 6,7 artış kaydetti

Ücretli çalışan sayısı, şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,6 artış gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayına ilişkin “ücretli çalışan istatistikleri”ni yayımladı.

Bültende, istatistiklerin hesaplanmasında muhtasar ve prim hizmet beyannamesinden elde edilen verilerin kullanıldığı belirtildi. Türkiye’nin 6 Şubat’ta yaşadığı Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde mücbir sebep ilan edilerek beyannamelerin ertelendiği hatırlatılan bültende, bu nedenle şubata ilişkin hesaplamalarda eksik gözlemler için istatistiksel yöntemler kullanılarak tahmin yapıldığı vurgulandı. Bültende, bu yöntemlerle tahmin edilen büyüklüğün toplam içindeki payının yüzde 4,29 olarak belirlendiği belirtilerek, referans ayda en az bir gün çalışan ve çalışması karşılığı ücret ödenen kişiler istihdam kapsamında değerlendirildiğinden, açıklanan sonuçlarda deprem etkisine yer verilmediğinin altı çizildi.

Bu kapsamda, bültene göre, sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı Şubat 2022’de 13 milyon 614 bin 855 kişi iken bu yıl şubatta yüzde 6,6 artışla 14 milyon 515 bin 554 kişiye yükseldi.

Söz konusu ayda ücretli çalışan sayısı sanayi sektöründe yıllık bazda yüzde 4,2, inşaat sektöründe yüzde 15,4 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 6,7 artış kaydetti.

Ücretli çalışan sayısı aylık bazda değişmedi

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ücretli çalışan sayısı şubatta bir önceki aya göre değişim göstermedi.

Bu dönemde ücretli çalışan sayısı sanayi sektöründe yüzde 0,1 artarken inşaat sektöründe ve ticaret-hizmet sektöründe aynı kaldı. (AA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Multinet Up, 25. yılını kutladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.09.2024 20:37
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Multinet Up, 25 yıllık yolculuğunu ve bu süreçte elde ettiği başarıları İstanbul'da gerçekleştirilen özel bir etkinlikle kutladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Multinet Up'ın yöneticileri, iş ortakları ve basın mensuplarının katıldığı gecede, şirketin sektördeki konumu, yenilikçi çözümleri ve geleceğe yönelik vizyonu paylaşıldı. Ayrıca, bugüne kadar elde edilen başarıların ardındaki önemli kilometre taşları ve teknolojiye olan yatırımların önemi vurgulandı.

Açıklamada etkinlikteki görüşlerine yer verilen Multinet Up Üst Yöneticisi (CEO) Ali Emre Sever, şirketin, 25 yıllık yolculuğunda her zaman yenilikçi vizyonuyla hareket ettiğini, müşteri memnuniyetini en öncelikli hedef olarak benimsediğini ve teknolojiye daima yatırım yaptığını belirtti.

Sever, ilk olarak yemek kartı hizmetiyle sektöre girdiklerini hatırlatarak, “Sonrasında gelen ilk mobil uygulama ve ilk mobil POS çözümlerimiz, bu yolculuğun sadece birkaç önemli adımı. Son 5 senedir takip ettiğimiz sürdürülebilir büyümeyi devam ettiriyoruz. Bu doğrultuda 2024'ün ilk 6 ayında hedeflerimizin üzerinde bir performans sergiledik, sene sonu tahminlerimizin de yine hedeflerimizin üzerinde olacağını öngörüyoruz. Ayrıca, yemek kartı sektöründe marka bilinirliğinde son 5 yıldır düzenli pazar araştırmaları yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bilinirliklerinin sürekli artış göstererek ilerlediğini kaydeden Sever, yapılan son araştırma sonuçları hakkında bilgi verdi.

Sever, “Marka bilinirliğinde toplam bilinirlikte son 3 senedir birinci sıradayız. Bununla birlikte yemek kartı denince ilk akla gelen markayız. Son yıllarda üst üste aldığımız 30 müşteri deneyimi ödülü ve yemek kartı sektörünün en itibarlı şirketi seçilmemiz, tüm bu emeklerin bir yansıması. Bu geceyi de bu büyük başarıları kutlamak ve geleceğe olan güvenimizi pekiştirmek için bir fırsat olarak görüyoruz. Hem geçmişten aldığımız güçle hem de geleceğe olan inancımızla, paydaşlarımızla birlikte çok daha büyük başarılara imza atacağımıza gönülden inanıyorum.” açıklamasında bulundu.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331