İhlas Haber Ajansı tarafından
19 Nisan, 2025 10:54 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Akademisyenlerden sahne performansı

Samsun’da akademisyenlerin de yer aldığı koro, verdiği Türk halk müziği konserinde sahne performansı ile beğeni topladı.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) 50. yıl aktiflikleri kapsamında, OMÜ Daima Eğitim Merkezi (OMÜSEM) Korosu ile Sıhhat, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Türk Halk Müziği Topluluğu’nca, farklı yörelerden türkü ve müziklerin seslendirildiği Türk Halk Müziği Konseri gerçekleştirildi.
OMÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde, üniversitenin akademik ve idari çalışanı ile öğrencilerden oluşan koro sahneye çıktı. Bağlamada Prof. Dr. Can Karahan, Prof. Dr. Eyüp Selim Köksal ve Arş. Gör. Tolgahan Tiktaş’ın, akordeonda Prof. Dr. Deniz Ekinci’nin, kavalda Doç. Dr. Aytunç Aydın’ın, ritim sazlarda Dr. Öğr. Üyesi Onurcan Kaya, Öğr. Gör. Cem Karataş ve Alper Serhat Bal’ın, neyde Öğr. Gör. Savaş Öztürk’ün, klarnette Serhat Çelikel’in, kabak kemanede İsmail Yeşilyurt’un, gitarda ise Çetin Buğrahan’ın eşlik ettiği koronun güçlü repertuvarı ilgi gördü. Şefliğini Öğr. Gör. Dr. Oğuz Yılmaz’ın yaptığı koro, Erzurum, Elazığ, Bartın, İzmir, Kırşehir, Kırklareli, Şanlıurfa, Samsun-Çarşamba, Bergama, Manisa, Rize ve Artvin yörelerine ilişkin yapıtları seslendirdi.
Konseri, akademisyenler ve öğrencilerle birlikte Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten, Genel Sekreter Prof. Dr. Erhan Burak Pancar da dinledi. Program, teşekkür evrakı takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
19 Nisan, 2025 11:54 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kaymakam ve belediye başkanı tarlaya girdi, izleyenleri tebessüm ettiren anlar ortaya çıktı

Trabzon’da Düzköy Kaymakamı Yunus Polat ve Belediye Başkanı Selim Çelenk, kazmayı ellerine alarak tarlaya girdi. Polat ve Çelenk’in yardım ettikleri yaşlı bayanla diyaloğu izleyenleri tebessüm ettirdi.
Trabzon’un Düzköy ilçesinde Kaymakam Yunus Polat ve Belediye Başkanı Selim Çelenk’in bir vatandaşa bahçede yardım ettiği anlar renkli imgeler oluşturdu. Kadro elbisesi ile eline kazmayı alarak tarlaya giren Kaymakam Polat ve Belediye Başkanı Çelenk mısır ekti. Yaşlı bayana bahçede yardım eden Polat ve Çelenk hem güldürdü hem de yürekleri ısıttı. Lider Çelenk’in "Yevmiye ne kadar? Biz evvelce karın tokluğuna çalışırdık" sözleri üzerine yaşlı bayan esprili bir cevap vererek, "Şimdi de biz o denli çalışıyoruz, yevmiyemiz yok" dedi. Yaşlı bayanın Kaymakam Polat’a dönerek, "Kazı bakalım, kazıyamıyor musun?" sözleri ise izleyenleri tebessüm ettirdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.