Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
09 Mayıs, 2023 14:19 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Hanönü’de madenciler tiyatro oyunu sergiledi

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde faaliyet gösteren bir maden firması tarafından iş sağlığı ve güvenliğine dikkat çekmek için "Bazı kahramanlar pelerin takmaz" oyunu sergilendi. Acacia Maden İş Tiyatrosu ekibinin hazırlamış olduğu tiyatro oyunu Hanönü Halk Eğitim Merkezinde 7 seans olarak izleyicilere sunuldu. Tiyatroda basit hataların nelere sebep olabileceğini konuları üzerinde duruldu. Acacia Genel Müdürü Zeki Sayılır, yaptığı konuşmada, iş sağlığı ve güvenliğinin önemine dikkat çekti. Faaliyete başladıkları günden itibaren iş sağlığı ve güvenliği konusuna büyük önem verdiklerini anlatan Sayılır, "Önce insan’ prensibiyle hareket ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında, bu anlayışımızı daha da ileri götürerek 2023'ü iş sağlığı ve güvenliği yılı ilan ettik. Çalışan arkadaşlarımıza bu kararımızı duyururken 'hiçbir şey senin hayatından değerli değil' dedik." ifadelerini kullandı. Programa Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, madenciler ve vatandaşlar katıldı. (AA)

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
19 Nisan, 2025 16:25 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Alev alan otomobile ilk müdahaleyi okul müdürü yaptı

Karabük’te seyir halindeyken alev alan arabada çıkan yangın, olay yerinden geçen bir okul müdürünün yangın tüpüyle yaptığı müdahale sayesinde büyümeden söndürüldü.
Olay, Ergenekon Mahallesi Fatih Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, İbrahim C.’ye ilişkin park halindeki arabanın motor kısmından dumanlar yükselmeye başladı. Kısa müddette alev alan araçtaki yangını fark eden etraftaki vatandaşlar durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirdi.
İtfaiye grupları gelene kadar Mehmet Mescier Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Adnan Taşlıyan, okuldan aldığı yangın tüpüyle yanan arabaya müdahale etti. Okul müdürünün süratli ve itidalli müdahalesi sayesinde yangın, itfaiye grupları olay yerine ulaşmadan denetim altına alındı.
İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Karabük Belediyesi itfaiye grupları, araçta soğutma çalışması gerçekleştirdi. Yangında rastgele bir can kaybı yahut yaralanma yaşanmazken, araçta maddi hasar meydana geldi.
Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.