blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
19 Nisan, 2025 14:47 tarihinde yayınlandı

Muhtarlık kavgası cinayetinde 4 sanığın yargılamasına devam edildi

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde muhtarlık seçimi sebebiyle çıkan silahlı hengamede bir kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı olayla ilgili 4 tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.
Olay, 3 Nisan’da Taşköprü ilçesi Atatürk Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde Taşköprü’ye bağlı Donalar köyü muhtarı seçilen Cengiz Sürer ile muhtar adayı Galip Alkaşı (42) arasında muhtarlık seçimleri sebebiyle tartışma çıktı. Etraftaki vatandaşların ortaya girmesiyle, arbede büyümeden önlendi. Bir müddet sonra arbedeyi duyan Donalar köyü muhtarı Cengiz Sürer’in ailesi, köyden Taşköprü ilçesine geldi. Cengiz Sürer’in yakınları, muhtar adayı Galip Alkaşı’nın bulunduğu kahveye gitti. Burada Donalar Köyü Muhtarı Cengiz Sürer ile çocukları Hüseyin ve Barış Sürer ile kayınbiraderi Şenol Can ve seçimlerde muhtar adayı Galip Alkaşı ile akrabası Mehmet Atasoy ortasında tekrar tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine çıkan silahlı arbedede muhtar adayı Galip Alkaşı hayatını kaybetti, Mehmet Atasoy ise yaralandı.
Olayın akabinde polis takımlarınca gözaltına alınan Donalar Köyü Muhtarı Cengiz Sürer ile çocukları Hüseyin ve Barış Sürer ile kayınbiraderi Şenol Can tutuklandı.
Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde 4 sanık hakkında "kasten öldürme ve taammüden öldürmeye teşebbüs" cürümlerinden dava açıldı.
Duruşmada kendilerini savunan tutuklu sanık Donalar Köyü Muhtarı Cengiz Sürer, "Ben hatasızım, çocuklarıma mahzur olmaya çalıştım. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum" dedi.
Donalar Köyü Muhtarı Cengiz Sürer’in oğlu Hüseyin ve Barış Sürer ise, tahliyelerini talep etti.
Bilerek ve isteyerek olayda ateş etmediğini söyleyen Donalar Köyü Muhtarı Cengiz Sürer’in kayınbiraderi tutuklu sanık Şenol Can ise, "Ben, bilerek ya da isteyerek ateş etmedim. Mecburiyetten ateş ettim. Bir kaza oldu. Ağır tahrik altında olmuştur. Ben, bilerek ve isteyerek ateş etmedim. Pişmanım. Tahliyemi istiyorum" diye konuştu.
Olayda yaralanan Mehmet A. ise, sanıkların en ağır biçimde cezalandırılmasını talep etti.
Olayda hayatını kaybeden Galip Alkaşı’nın eşi S.A. ile kızı Y.A. da sanıkların en ağır formda cezalandırılmalarını talep ettiler.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamına karar verierek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2025 00:57 tarihinde yayınlandı

Ayılar arı kovanlarını parçalayıp balları yedi

Düzce’nin Yığılca ilçesinde ikinci ayı olayı yaşandı. Ayılar arıların bal kovanlarını parçalayarak balları yedi. O anlar güvenlik kamerasına anbean yansıdı.
Olay, Yığılca ormanlarında meydana geldi. Alınan bilgilere nazaran ormanlık alan içerisinde kurulan arı kovanlarının bulunduğu bölgeye iki ayı geldi. Evvel kovanları inceleyen ayılar daha sonra arıların kolonilerinin de içerisinde olduğu kovanları tek tek parçalayarak yemeye başladı. O anlar ise bölgede kovanları takip etmek için kurulan güvenlik kamerasına anbean yansıdı. İkinci defa Yığılca’nın balından yiyen ayıların baygınlık geçirip geçirmediği bilinmezken, olay Tabiat Muhafaza ve Ulusal Parklar gruplarına iletildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin