Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
28 Mayıs, 2023 17:04 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan oyunu İstanbul’da kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda oyunu İstanbul'da kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, oylarını kullanmak için Üsküdar Kısıklı'daki konutlarından çıkarak saat 12.05'te Saffet Çebi Ortaokulu'na geldi. Okul bahçesini dolduran vatandaşların sevgi gösterilerinde bulunduğu Erdoğan'ı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile diğer ilgililer karşıladı. blank Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile "3279" numaralı sandığın bulunduğu sınıfın önünde sıraya girdi. Sandık görevlileriyle tokalaşan Erdoğan ile Emine Erdoğan, gerekli kontrolün yapılması için kimliklerini sandık görevlilerine verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan, kabine geçerek oylarını kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan, oy zarfını sandığa attıktan sonra mührü teslim ederek imzalarını attı. blank Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy kullandığı "3279" numaralı sandıkta 380 seçmen vatandaşlık görevini yerine getirecek. Seçmen listesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan 175, Emine Erdoğan da 174. sırada yer alıyor. blank Aynı okulda, sabah saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal ve eşi Reyyan Erdoğan da oyunu kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türk demokrasi hayatında ilk defa iki turlu bir seçime şahit olunduğunu söyledi. Birinci turun 14 Mayıs'ta gerçekleştiğini hatırlatan Erdoğan, "Şimdi ikinci turu da 28 Mayıs'ta gerçekleştirmiş oluyoruz. Tabii şimdi burada partiler yok. Bir metre boyunda bir oy pusulası yok. Sadece iki aday söz konusu ve bu iki adaya halkımız oylarını vereceği için de inanıyorum ki çok seri bir şekilde inşallah bugünkü oylama da bitecektir. Ancak tabii Türk demokrasi hayatının cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk defa böyle bir oylama şahit olduğumuz bir vaka ve dünya tarihinde böyle yüzde 90'a varan bir katılımla gerçekleşen ülke yok ama Türkiye, yüzde 90'a varan bir katılımla demokratik bir mücadelesini en güzel şekilde verdi. Bugün de bunu inanıyorum ki aynı şekilde gerçekleştirecektir." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimin ülke ve millet için hayırlara vesile olmasını dileyerek, "Tabii katılımın son ana kadar rehavete ulaşmadan, varmadan gerçekleşmesini de özellikle vatandaşlarımdan rica ediyorum." diye konuştu. blank Fotoğraf: Mustafa Kamacı/AA

Erdoğan, vatandaşlarla sohbet etti

Oy kullandığı sınıftan ayrılan Erdoğan, okul çıkışında bahçedeki vatandaşlarla selamlaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine sevgi gösterisinde ve tezahüratta bulunan vatandaşlarla sohbet etmesinin ardından aracına binerek okuldan ayrıldı. Öte yandan yabancı basın mensupları, Erdoğan'ın oy kullanmasına yoğun ilgi gösterdi. Sabahın erken saatlerinde okula gelen çok sayıda gazeteci canlı yayın yaptı. (AA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2025 13:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-

20 yıl hapis yatıp çıkan şahıs, yeniden hırsızlık yapınca tutuklandı

Samsun’da hırsızlık ve gasp hatalarından 20 yıl cezaevinde kalan ve yaklaşık bir yıl evvel tahliye edilen şahıs, yine işlediği hırsızlık hataları sonrası polis gruplarının takibi sonucu yakalandı. Zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak tekrar cezaevine gönderildi.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Ofis Amirliği grupları, 2024 ve 2025 yıllarında İlkadım ilçesinde gerçekleşen dört farklı açıktan hırsızlık olayını aydınlattı. Olaylar ortasında 23 Temmuz 2024’te bir binadan yaklaşık 20 bin TL bedelinde bisiklet çalınması, 13 Eylül 2024’te yaklaşık 10 bin TL pahasında inşaat gereçlerinin çalınması, 26 Nisan 2025’te bir binadan 10 bin TL kıymetinde inşaat materyali ve 9 Mayıs 2025’te bir apartmandan 7 bin TL pahasında odun kesme makinesi ile pazar arabası çalınması bulunuyor.
Toplamda 6 cürüm kaydı bulunan M.B.’nin, daha evvel gasp ve hırsızlık cürümlerinden ötürü 20 yıl cezaevinde kaldığı, tahliyesinin üzerinden bir yıl geçtiği öğrenildi. Gözaltına alınan M.B., bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. M.B., mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.