Okan Küçük Yorumluyor 12 Haziran 2023

Okan Küçük
Yayın: 13.06.2023 11:28
A+ A-

Neredeyse çeyrek asırdır  pandemi süreci dahil kesintisiz olarak yapılan Türkiye’nin tek belgesel film festivali olma özelliğini taşıyan Altın Safran Belgesel Film Festivalinin 24.sü de on numara beş yıldız gerçekleştirildi.

Birbirinden kıymetli,  dolu dolu etkinlikleri içeriğinde barındıran bir festival oldu.

102 ÜLKEDEN 1478 BELGESELCİNİN filmlerini değerlendirilmesi için  iletmesi bile, her sene üzerine daha da konulduğunun açık ve matematiksel bir kanıtı…

Çeşitli sergi açılışları,  belgesel gösterimleri, konserler, en iyi korunan  ev plaketi, en iyi restore edilen ev plaketi, doğa yürüyüşü, açık hava sinem gösterimleri, söyleşiler, hatta çocuklarla unutulmaya yüz tutan oyunlarımız, Aç Kapıyı Bezirgan Başı, Yağ Satarım Bal Satarım, Kör Ebe ve Misket oyunlarına kadar , bu sene  daha  coşkulu bir festival yaşandı Safranbolu’da…

Safranbolu’nun ve festivalin ulusal ve uluslararası platformda tanıtılması, ülkemizin var olan zenginliklerinin işlenmesi, belgesel film aracılığı ile belge, bilgi ve doküman arşivinin oluşturulmasına ve bölgede kültür turizminin gelişmesine sağlamış olduğu katkısı cabası.

TÜRKİYE’DE 24 YILDIR KESİNTİSİZ OLARAK BUNU YAPAN YOK.

BAŞARAN YOK…

Türkiye’nin bu anlamda TEK BELGESEL FİLM FESTİVALİ…

Ta en başında başlatan ve bugünlere getiren bugün aramızdan ayrılmış olanlara rahmet dileklerimle yaşayanlara da saygılarımla  teşekkür ediyorum.

Festival komitesini, emeği geçenleri, katkı ve destek sunanları ve katılımcıları tebrik ediyorum.

Gerçekten büyük emek, büyük gayret var. Bu emeğin son 4 yılının Mimarı Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’yi de kutluyorum , tebrik ediyorum.

4 Olmadı Bari Büyümesine Hız Verilsin

Karabük’te 3 tane hastanemiz vardı bir zamanlar. KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Karabük’te başka yer yokmuş gibi gidilip Eski SSK hastanesinin olduğu alana yapıldı. Tabi yapılması için SSK hastanesi yıkıldı ki yıkımından bir yıl kadar önce güçlendirilmesi yapılmıştı.

Karabük Devlet Hastanesi yıkıldı, hala Karabük’te Devlet Hastanesi yok. Hatta Türkiye’de Devlet Hastanesi olmayan tek iliz herhalde. 5000 Evler Kadın Doğum yıkıldı,  aynı yere yenden yapılıyor.

Özetle 3 hastanemiz vardı. 4. Hastanemiz olacaktı derken 3 hastane  gitti  1 hastanemiz oldu.

İşte tek olan  hastanenin büyümesi için Çamlık sahasının olduğu alana 150 yataklı ek bina yapılacaktı. Hatta Rahmetli Burhanettin Uysal, Milletvekilliği döneminde kısa süre de bitecek açıklamaları yapmıştı. Hala yapılamadı, süreç devam ediyor.

Derken Çamlık İHL yıkılsın o alan hastaneye devredilsin ve oradan doğru hastane büyüsün denildi. Çamlık İHL’nin şimdiki Kent Bahçesi ile Endüstri Meslek Lisesinin arasında kalan alana yapılması için 2016 yılında protokol imzalandı. Geçen yıllarda ödenek bulunamadığı için ihaleye çıkmamıştı, ihale yapıldı, çalışmalar AĞAÇ KESİMLERİYLE başladı.

Karabüklüler olarak yanlış iliklenen birinci düğmenin ( Araştırma Hastanesi yanlış yer seçimi ve kapatılan hastaneler)  sıkıntılarını yıllardır yaşıyoruz. İnşallah, kısa süre de yeni İHL yapılırsa o sıkıntıdan kurtulacağız.

Endüstri Meslek Lisesi Yapımı ne Durumda ?

Hazır okul yapımı denilmişken malum  Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bilinen ismiyle Endüstri Meslek Lisesi’nin atölyeleri yıkılacaktı. Ve oraya  KARDEMİR tarafından yeni ve modern atölyeler yapılacaktı. Hatta Okul binası da yenilenecekti.

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, Kardemir’e ve YKB Alparslan Bayraktar’a  bu yönde görev vermişti hatırlayacağınız gibi. Sayın Başkan şimdi Bakan oldu. Zaten çok önceden beri de Bakanlık için ismi geçiyordu. Çünkü Enerji alanında Bakan Yardımcılığı döneminde çok aktif biri olarak gelecek vadediyordu. Bayraktar’ın Bakanlığı hayırlı olsun tabi. Karabüklüler olarak bizler de bir hemşehrimiz olarak gördüğümüz Bayraktar’ın Bakanlığına çok sevindik. Kardemir’e de Karabük’e de faydaları olacağına inanıyoruz.

Sonuç olarak Bayraktar Bakan oldu ama Sayın Erdoğan’ın vaktiyle verdiği görev yani Endüstri Meslek Lisesinin KARDEMİR tarafından yeni modern atölyelerinin yapımı ve okul binasını da yenilemesi konusunun takibi yapılmalı.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da sağanak etkili oldu

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.09.2024 20:00
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Bafra ilçesinde şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi.

Sabah saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Hacınabi, İsmet Paşa, İshaklı, Kavakpınar ve Emirefendi mahallelerindeki otogar kavşağında yağış yüzünden oluşan su birikintileri nedeniyle sürücüler ve yayalar güçlük yaşadı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri, tıkanan rögarları açarken, su birikintilerinin yoğun olduğu yerlerde çalışmalar başladı.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331