Malatya’daki deprem konutlarında dış cephe çalışmalarına başlandı
Malatya'da, Toplu Konut İdaresince (TOKİ) mart ayında temeli atılan ve 36 bloktan oluşan projede kaba inşaatı tamamlanan 12 blokta mantolama çalışması başladı.
Malatya
Kahramanmaraş merkezli, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen 11 ilde evleri yıkılan veya ağır hasar görenlerin barınma ihtiyacını karşılamak için çalışmalar sürüyor. Depremlerin en fazla yıkıma yol açtığı kentler arasında yer alan Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi İkizce Mahallesi'nde de etaplar halinde afet konutları yükseliyor. Mahallede mart ayında temeli atılan 36 blok ve 736 daireden oluşacak etapta ise kaba inşaatı tamamlanan 12 blokta duvar ve mantolama çalışmaları devam ediyor. Proje kapsamında kaba inşaatı bitirilen blokta, örnek daire de tamamlandı. Daireye kapı, pencere, duşakabin takıldı, mutfak dolabı ve tezgah monte edildi.
"Hızlı şekilde çalışmaları sürdürüyoruz"
Şantiye şefi inşaat mühendisi Suat Sezen, AA muhabirine, afet konutlarının yapımını hızla sürdürdüklerini söyledi. Sorumluluk alanlarında, 3+1 özellikte, 736 daire yapacaklarını anlatan Sezen, şöyle konuştu: "Şu an 12 blokta kaba inşaatımız tamamlandı. Bir yandan dış cephe imalatları bir yandan da kaba inşaat ve temel imalatlarımız devam ediyor. Hızlı şekilde çalışmaları sürdürüyoruz. Kaba inşaatı tamamlanan bloklarda duvar, dış cephe ve mantolama gibi işlemlere geçiyoruz. Şu an en hızlı ilerlediğimiz blokta örnek dairemiz tamamlandı, diğer dairelerin de pencereleri takıldı, çatının ise ahşap kısmı bitti."(AA)
Kendisini polis olarak tanıtan çeteye yönelik İstanbul ve Yalova’da yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 6 bireyden 5’i tutuklandı.
Bartın’da yaşayan A.S. isimli şahıs, kendisini polis olarak tanıtan şahısların kendisini 3 milyon TL meblağında dolandırdığı tarafındaki şikayetin ardından Bartın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’ne bağlı Dolandırıcılık Ofisi polisleri İstanbul ve Yalova’daki 9 adresi iş vakitli operasyon düzenlemiş ve operasyonlarda K.O, A.G, A.S, H.Y, M.S, M.Ç.B gözaltına alınmıştı. Bartın’a getirilen zanlılar, emniyetteki süreçler ve hastanedeki sıhhat raporundan sonra ise Bartın Adliyesi’ne götürülmüştü. Zanlılar savcılık tabirinin akabinde tutuklama talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk idildi. Şahıslardan A.S.,K.O., A.G.,H.Y. ve M.S., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Gözaltındaki M.B ise isimli denetim kuralıyla hür bırakıldı.
Nitelikli dolandırıcılık cürmü nedeniyle gerçekleştirilen operasyon öncesinde ise dolandırıcılık ofisi takımlarının sante polislerin her adımını takip ettiği öğrenildi. Kuşkulu şahısların banka hesap hareketlerini inceleyerek tahlil eden polisler toplamda 500 saatlik güvenlik kamera kayıtlarını izleyerek, inceledi. Şüphelilerinden M.S’nin İstanbul’dan Bartın vilayet merkezine 4 araç değiştirerek geldiği, şahsın tanınmamak emeli ile farklı bölgelerde 3 defa kıyafet değişikliği yaptığını belirlendi.
Şüphelilerden M.S’nin mağdur A.S’ye ilişkin paradan 1 buçuk milyon TL’lik kısmını elden teslim aldığı anlara ilişkin güvenlik kamera imgelerine de ulaşan gruplar, konutlarda yapılan aramalarda da nitelikli dolandırıcılık olayında kullanıldığı bedellendirilen çeşitli banka kartları ve çok sayıda dijital gereç ele geçirmişti.