Okan KÜÇÜK Yorumluyor 31 Temmuz 2023

Okan Küçük
Yayın: 31.07.2023 00:35
A+ A-

Karabük’te 2024’te yapılacak yerel seçimler için hareketlilik başladı. Hem de öyle böyle değil.

Cumhur İttifakı arasında iş birliği değil, kıran kırana bir seçim olacak gibi.

Bu konuda görüştüğüm bazı Ak Partililer BU SEÇİM DE  AK BELEDİYECİLİK HİZMETLERİNE KARABÜK’Ü KAVUŞTURACAĞIZ, diyorlar da başka bir şey demiyorlar çünkü.

Hatta Başkan Vergili’ye yönelik eleştiriler dile  getiriliyor.  Eskiden Ak Parti kanadından Başkan Vergili’ye dönük pek eleştiri yapılmazdı, en azından ben  pek duymazdım ama bazı Ak Partililer artık değişim vakti diyorlar ve  bazı eleştirileri dile getiriyorlar.

Dediğim Dedikçi Zihniyette Kurtulacak Karabük,  Deniliyor.

Ak Parti’de bir heyecan var gördüğüm kadarıyla. Bazı Ak Partililer 2024 seçimleri için hedefe adeta kilitlenmiş vaziyette. Geçen görüştüğüm bazı Ak Partililer bunu açıkça ifade ediyorlar.

Hatta Başkan Vergili’ye dönük eleştiriler dile getiriyorlar.

Karabük BELEDİYESİNDE DEĞİŞİM VAKTİ ÇOKTAN GELDİ, ARTIK HEYECANINI KAYBETMİŞ, DİNAMİZMİNİN YİTİRMİŞ, HALKIN SESİNE KULAK VERMEYEN, DEDİĞİM DEDİKÇİ ZİHNİYET YAPISINDAN KURTULACAK, ADETA METAL YORGUNLUĞU YAŞANAN BELEDİYE AK BELEDİYECİLİĞİN HİZMETLERİYLE, VİZYONUYLA TANIŞACAK, diyorlar.

Yukarı da yazdığım bazı söylemlere dönük bu nitelemeler biraz ağır gibi değil mi , sonuçta Cumhur İttifakının paydaşının belediyesi diyorum, BİZİM  CUMHUR İTTİFAKI PAYDAŞIMIZLA SORUNUMUZ YOK, MESELE ŞAHSİ DEĞİL, MESELE KARABÜK’ÜN YENİ VİZYON VE UFUKLARA AÇILABİLMESİ, HİZMET SEVİYESİNİN EN ÜST NOKTALARA ÇIKARILABİLMESİ  KARABÜK BELEDİYESİNİN GELİNEN SÜREÇTE YAŞANAN METAL YORGUNLUĞUNU, HEYECAN EKSİKLİĞİNİ ÜZERİNDEN ATMASI LAZIM, BU DA AK PARTİ İLE OLUR, diyorlar.

Özetle bazı Ak Partililerde Başkan Vergili’ye yönelik ciddi bir şekilde eleştiriler gelmeye başladı. Önceki dönemler de pek bir eleştiri yapılmazdı, bu dönem farklı olacak demek ki.

Ak Parti Karabük Belediyesi hedefine kilitlenmiş durumda. Şimdilik öyle görünüyor. Peki bu hangi isimle olacak  diyorum, bazı isimleri konuşuyorlar ama bir tanesi daha sık konuşuluyor. O isimleri de yazarım sonraki yorum haberlerimde

 Muzaffer Atılkan Projeleri Konuşturuyor.

Hatırlayınız, Karabük Belediyesi PROJELER VE  ANİMASYONLARLA (ta 15 yıl önce dönemin Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer’den Ak Partinin en güçlü dönemi diyebileceğimiz dönem de Ak Partinin adeta kalesi olan Karabük’te, Karabük Belediye seçimleri sürecinde aday olan ve 3 dönemdir de Başkan seçilen) Rafet Vergili , döneminde tanışmıştı.

Lafa değil projelere, animasyonlara alaka gösterilmişti. TABİ ANİMASYONU DÖNÜP ÇOKTAN BİTEN PROJELER DE VAR, HALA ANİMASYONLAR DA KALANLAR DA…

2024 Mart’ta yapılacak yerel seçimler  öncesi hali hazır da AK PARTİ KARABÜK BELEDİYE MECLİS ÜYESİ OLAN MUZAFFER ATILKAN  sosyal medya hesabında yaptığı projelerin paylaşımlarıyla, animasyonlarıyla ve KARABÜK KADAR DERDİM VAR. KARABÜK İÇİN HAYALLERİM VAR” mottosuyla ciddi bir atılım başlattı.

Dolu dolu projelerle, yeni bir heyecan yaratmaya başladı Muzaffer Atılkan. Karabük’te değişim projelerle ve  güçlü bir isimle olmalı diyenlere hitap edebilecek bir etki yaratmaya başladı şimdiden.

KARABÜKÜ HEYECANLANDIRDI adeta.

Cumhuriyet Kenti olan Karabük’ün bir zamanlar   sosyal ve kültürel anlamda örnek bir şehir iken son yıllarda sosyal ve kültürel anlamda sürekli geri gittiği gerçeğini vurgulayan Atılkan’ın, akşam 7 den sonra ölü bir şehir hüviyetine bürünen ‘’Ruhunu kaybetmiş bir şehir’’ durumunda olduğumuzu belirterek özellikle gençlere dönük, sosyal ve kültürel projelerle Karabük’ün eski özlenen günlerine dönüş için ciddi projeleri şimdiden ses getirmeye başladı.

Zaman içinde projelerini de yorum haberler de yazarım.

Şu an için görülen Ak Parti içinde projeleriyle, vizyonuyla, gelecek ufkuyla öne çıkan bir isim olan Muzaffer Atılkan, projeleriyle yeni bir heyecan yaratmaya ciddi mana da başladı.

Bakalım süreç içinde  daha kimler hangi projelerle Karabüklünün karşısına çıkacak ve nasıl gelişmeler olacak ?

 Kardemir Kaynıyor…

Türkiye’de enflasyon önlenebilmiş değil. Hayat pahalılığı frenlenebilmiş değil. Benzine  yapılan son zamlardan sonra tabiri caizse iğneden ipliğe her şeye yeni zamlar geliyor.

Memur ve işçi maaşlarına ilave yapılan zamlar tam olarak çözüm getirmiş de değil. Böylesi bir ortam da  geçtiğimiz Mart ayında YUNUS DEĞİRMENCİ LİDERLİĞİNDE ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI KARDEMİR’DE VE BAĞLI KURULUŞLARINDA SON DÖNEMLERİN EN İYİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİNİ İMZALAMIŞ OLMASINA RAĞMEN alım gücünün düşmesi kazanımları da adeta eritti.
Bu minval de Özçelik İş Sendikası Lideri Yunus Değirmenci, KARDEMİR işçisine asgari ücrete yapılan %34’lük zam oranı kadar bir artış yapılmasını  KARDEMİR yönetiminden talep etmişti.

Özçelik İş Sendikası yetkili olduğu Türkiye genelindeki birçok işyerinde ve  Karabük özelinde birçok haddehane de % 34’ü almış durumda.

Türkiye’de Demir Çeliğin Devi , hatta Türkiye’de Demir Çeliğinin başlangıç öyküsü olan KARDEMİR’DE  Yönetim şu ana kadar % 34 konusunda bir görüş belirtmedi.

Ama Kardemir işçisi dört gözle verilecek müjdeyi bekliyor.

Şairin dediği gibi  “Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum? Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boynum!” mısrasında anlatılan bir karakter yapısında Değirmenci

Yani, ikili ilişkileri çok iyi, germeyi sevmeyen, çözümü ilke olarak masa da arayan biri.

Ama…

Ama, kendisine güvenen, inanan üyelerinin daha müreffeh yaşamaları için  makul taleplerine olumsuz yanıt verilirse,  işçinin hakkını amiyane tabirle söke söke almayı da , masadan kalkıp sahaya inmesini de , işçi için sonuna kadar mücadele vermeyi de çok iyi bilen bir isim.

Yakın dönemde savunma sanayi de büyük işler başaran KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir’den Kardemir işçileri ve Karabüklüler çok  umutlu. KARDEMİR’in sanayi anlamında da farklı ufuklara yelken açması için  Karabüklüler Demir’i bir şans olarak görüyorlar.

İsmail Demir Hoca’dan Kardemir ve Karabüklülerin beklentisi de çok…

Kardemir işçisine verilecek olan % 34’ler bu süreçte, Karabük’te, Kardemir’de  hatta Türkiye’de yapılacak birçok iş varken olumsuz bir şekilde gündem olmamalı.

Önceki yorum haberim de yazdım. İşçisini, memurunu yaptığı maaş zamlarıyla koruyan Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a rağmen, işçinin bu beklentisinin karşılanmasının geciktirilmemesi Ağustos’un 8’inde yapılacak Kardemir Yönetim Kurulu Toplantısında bu müjdenin verilmesi lazım.

Karabüklüler huzurlu Kardemir işçisi, huzurlu Karabük istiyor.

 

Yorumlar

  1. Kardemir emekçi

    %34 değil o %14 alacak sendika kimseyi kandurmasınlar gerçek olmayan %20 nin üstüne 14 nedir kardeşim ayıp ayıp karabükü Karabük yapan bir fabrika işçisine 20 bin maaşı çok mu görüyor formen 35 bin sendikacı 100 bin alsın haram zıkkım olsun hakkımızı savunmak için başa gelenler koltuk sevdasına sessiz kalıyorsa haram zıkkım olsun işçi çocuğu ayakkabı için aylık almayı beklerken sendikacı ailesi ile antalyada otelde tatil yapıyorsa yediği hakkım haram zıkkım olsun

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te gaziler ile öğrenciler spor etkinliğinde buluştu

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.09.2024 19:34
A+ A-

Karabük’te gaziler ile öğrenciler, basketbol, futbol, masa tenisi, dart ve mini golf oynadı.

Yenişehir Merkez Spor Salonu’nda 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla “Kahramanlar Sahada Kalbimiz Onlarla” sloganıyla düzenlenen etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen gaziler, basketbol, futbol, masa tenisi, dart ve mini golf etkinlikleriyle vakit geçirdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, yaptığı konuşmada, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirilen etkinliğin, günün anlam ve önemini vurgulamak için önemli fırsat olduğunu belirterek, “Aziz milletimizin bekası uğrunda gazi olan tüm kahramanlarımızın Gaziler Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karabük Şube Başkanı Sabahattin Çorbacı da etkinlikte emeği geçen herkese gaziler adına teşekkür ederek, Atatürk’ün komutasındaki Türk ordusunun, Sakarya Meydan Muharebesi’nde Anadolu içlerine kadar ilerleyen Yunan ordusuna Polatlı önlerinde tarihin en büyük yenilgisini yaşattığını söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç’in de katıldığı program, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331