Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
13 Eylül, 2023 13:33 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:41
A+ A-

UNESCO Dünya Mirası ve Yerel Yönetimler Programı Başladı

ÇEKÜL Akademi tarafından organize edilen eğitim programları kapsamında “UNESCO Dünya Mirası ve Yerel Yönetimler I. Modül” eğitimi Ankara’da başladı. Safranbolu Belediyesi de düzenlenen programa katılım sağladı.  UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu) ve ICOMOS (Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi) ile çalışma yapmak isteyen belediyelere Tarihi Kentler Birliği ve Çekül (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı) tarafından verilen eğitimler kapsamında Safranbolu Belediyesi’nin de katılımı ile “UNESCO Dünya Mirası ve Yerel Yönetimler I. Modül” eğitimi başladı.  12 - 13 Eylül tarihleri arasından Ankara Kent Konseyi binasında düzenlenen programlarda Safranbolu Belediyesi’ni temsilen stratejik iletişim koordinatörü Mehmet Kütükçüoğlu ile Türkiye’nin birçok il ve ilçesinden katılımcı yerini aldı. Eğitimlerin konusu, somut ve somut olmayan kültürel miraslar, kültürel ve doğal miras; küresel tanımlar ve destekler, UNESCO; tarihçe, temel kavramlar, süreç ve uygulamalar, Dünya Miras Listeleri ve benzeri küresel programlar; yaşayan insan hazineleri, yaratıcı kentler ağı, öğrenen kentler ağı, Dünya belleğiTürkiye’den ve Dünya’dan uygulama örnekleri içeriklerinden oluştu. Eğitimler ÇEKÜL Vakfı sorumlusu Namık Kemal Döleneken ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü personeli Yıldırım İnan tarafından verilirken; somut olmayan kültürel mirasın korunması Kültür Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü uzmanları tarafından verildi.  Eğitim süreci 2 gün süren programların ikinci ve üçüncü etapları Ekim ve Kasım aylarında İstanbul ve Manisa’da gerçekleştirilecek.(Esra Oğuzkağan Özkan)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
11 Mayıs, 2025 01:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Sahte polis vurgununda 5 tutuklama

Kendisini polis olarak tanıtan çeteye yönelik İstanbul ve Yalova’da yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 6 bireyden 5’i tutuklandı.
Bartın’da yaşayan A.S. isimli şahıs, kendisini polis olarak tanıtan şahısların kendisini 3 milyon TL meblağında dolandırdığı tarafındaki şikayetin ardından Bartın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’ne bağlı Dolandırıcılık Ofisi polisleri İstanbul ve Yalova’daki 9 adresi iş vakitli operasyon düzenlemiş ve operasyonlarda K.O, A.G, A.S, H.Y, M.S, M.Ç.B gözaltına alınmıştı. Bartın’a getirilen zanlılar, emniyetteki süreçler ve hastanedeki sıhhat raporundan sonra ise Bartın Adliyesi’ne götürülmüştü. Zanlılar savcılık tabirinin akabinde tutuklama talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk idildi. Şahıslardan A.S.,K.O., A.G.,H.Y. ve M.S., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gözaltındaki M.B ise isimli denetim kuralıyla hür bırakıldı.
Nitelikli dolandırıcılık cürmü nedeniyle gerçekleştirilen operasyon öncesinde ise dolandırıcılık ofisi takımlarının sante polislerin her adımını takip ettiği öğrenildi. Kuşkulu şahısların banka hesap hareketlerini inceleyerek tahlil eden polisler toplamda 500 saatlik güvenlik kamera kayıtlarını izleyerek, inceledi. Şüphelilerinden M.S’nin İstanbul’dan Bartın vilayet merkezine 4 araç değiştirerek geldiği, şahsın tanınmamak emeli ile farklı bölgelerde 3 defa kıyafet değişikliği yaptığını belirlendi.
Şüphelilerden M.S’nin mağdur A.S’ye ilişkin paradan 1 buçuk milyon TL’lik kısmını elden teslim aldığı anlara ilişkin güvenlik kamera imgelerine de ulaşan gruplar, konutlarda yapılan aramalarda da nitelikli dolandırıcılık olayında kullanıldığı bedellendirilen çeşitli banka kartları ve çok sayıda dijital gereç ele geçirmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.