Avatarı
Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
13 Eylül, 2023 13:33 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:41

UNESCO Dünya Mirası ve Yerel Yönetimler Programı Başladı

ÇEKÜL Akademi tarafından organize edilen eğitim programları kapsamında “UNESCO Dünya Mirası ve Yerel Yönetimler I. Modül” eğitimi Ankara’da başladı. Safranbolu Belediyesi de düzenlenen programa katılım sağladı.  UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu) ve ICOMOS (Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi) ile çalışma yapmak isteyen belediyelere Tarihi Kentler Birliği ve Çekül (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı) tarafından verilen eğitimler kapsamında Safranbolu Belediyesi’nin de katılımı ile “UNESCO Dünya Mirası ve Yerel Yönetimler I. Modül” eğitimi başladı.  12 - 13 Eylül tarihleri arasından Ankara Kent Konseyi binasında düzenlenen programlarda Safranbolu Belediyesi’ni temsilen stratejik iletişim koordinatörü Mehmet Kütükçüoğlu ile Türkiye’nin birçok il ve ilçesinden katılımcı yerini aldı. Eğitimlerin konusu, somut ve somut olmayan kültürel miraslar, kültürel ve doğal miras; küresel tanımlar ve destekler, UNESCO; tarihçe, temel kavramlar, süreç ve uygulamalar, Dünya Miras Listeleri ve benzeri küresel programlar; yaşayan insan hazineleri, yaratıcı kentler ağı, öğrenen kentler ağı, Dünya belleğiTürkiye’den ve Dünya’dan uygulama örnekleri içeriklerinden oluştu. Eğitimler ÇEKÜL Vakfı sorumlusu Namık Kemal Döleneken ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü personeli Yıldırım İnan tarafından verilirken; somut olmayan kültürel mirasın korunması Kültür Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü uzmanları tarafından verildi.  Eğitim süreci 2 gün süren programların ikinci ve üçüncü etapları Ekim ve Kasım aylarında İstanbul ve Manisa’da gerçekleştirilecek.(Esra Oğuzkağan Özkan)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2025 16:07 tarihinde yayınlandı

Karadeniz’in en büyük kolektör hattı ile Samsun sahilleri korunacak

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Atakum kıyısında etraf kirliliği ve berbat kokunun önüne geçmek gayesiyle Karadeniz Bölgesi’nin en büyük polietilen borulu atıksu kolektör çizgisi yatırımını etaplar halinde sürdürüyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, 250 milyon TL pahasındaki altyapı yatırımının çevresel sürdürülebilirlik ve halk sıhhati açısından kritik değer taşıdığını belirtti. Samsun’un kıyısıyla barışık, mavi bayraklı plajlarıyla öne çıkan bir kent olduğunu vurgulayan Doğan, "Atakum’da makûs koku ve etraf kirliliğinin önüne geçeceğimiz dev kolektör çizgisi çalışmalarımız sürüyor. Bu yatırım denizlerimizin paklığı için atılmış güçlü bir adımdır. Samsun’umuzun daha ileri yarınlarını oluşturmak için bugünden özveriyle çalışıyoruz" dedi.

"Bitirilen kısımlar çabucak hizmete açılıyor"
Çalışmaların etaplar halinde ilerlediğini ve tamamlanan kısımların süratle vatandaşların kullanımına açıldığını tabir eden Lider Doğan, "Altyapı yatırımları meşakkatli ve vakit isteyen işlerdir lakin kentlerin gelişimi için olmazsa olmazdır. Bizler de bu süreçte vatandaşlarımızın günlük ömrünü en az biçimde etkilemeye uğraş ediyoruz" diye konuştu.
Söz konusu proje, Karadeniz’de polietilen boru ile bu büyüklükte yapılan birinci atıksu kolektör çizgisi olma özelliğini taşıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin