blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2025 16:07 tarihinde yayınlandı

Karadeniz’in en büyük kolektör hattı ile Samsun sahilleri korunacak

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Atakum kıyısında etraf kirliliği ve berbat kokunun önüne geçmek gayesiyle Karadeniz Bölgesi’nin en büyük polietilen borulu atıksu kolektör çizgisi yatırımını etaplar halinde sürdürüyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, 250 milyon TL pahasındaki altyapı yatırımının çevresel sürdürülebilirlik ve halk sıhhati açısından kritik değer taşıdığını belirtti. Samsun’un kıyısıyla barışık, mavi bayraklı plajlarıyla öne çıkan bir kent olduğunu vurgulayan Doğan, "Atakum’da makûs koku ve etraf kirliliğinin önüne geçeceğimiz dev kolektör çizgisi çalışmalarımız sürüyor. Bu yatırım denizlerimizin paklığı için atılmış güçlü bir adımdır. Samsun’umuzun daha ileri yarınlarını oluşturmak için bugünden özveriyle çalışıyoruz" dedi.

"Bitirilen kısımlar çabucak hizmete açılıyor"
Çalışmaların etaplar halinde ilerlediğini ve tamamlanan kısımların süratle vatandaşların kullanımına açıldığını tabir eden Lider Doğan, "Altyapı yatırımları meşakkatli ve vakit isteyen işlerdir lakin kentlerin gelişimi için olmazsa olmazdır. Bizler de bu süreçte vatandaşlarımızın günlük ömrünü en az biçimde etkilemeye uğraş ediyoruz" diye konuştu.
Söz konusu proje, Karadeniz’de polietilen boru ile bu büyüklükte yapılan birinci atıksu kolektör çizgisi olma özelliğini taşıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2025 16:23 tarihinde yayınlandı

Karabük’te ağaca asılı halde erkek cesedi bulundu

Karabük’te çamlık alanda ağaca asılı halde erkek cesedi bulundu.
Olay, Şirinevler mahallesi Kent Orman mevkiinde meydana geldi.
Kent Ormanı bölgesinde öğlen saatlerinde meydana gelen olayda, güvenlik vazifelileri tarafından ağaçlık alanda ağaca yaslı bir vaziyette erkek cesedi bulundu. İhbar üzerine olay yerine polis ve sıhhat takımları sevk edildi. Sıhhat grupları yaptıkları inceleme sonucunda şahsın hayatını kaybettiği belirlendi. Polis gruplarının yaptıkları incelemede şahsın Olcay Sevdalı (31) olduğunu tespit etti.
Olay yeri inceleme grupları kuşkulu bir durum olup olmadığına dair olay yerinde çalışma yaparken, gencin cenazesi Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.