blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2025 14:53 tarihinde yayınlandı

Devrek’te İmam Hatiplilerden mezuniyet sevinci

Devrekli İmam Hatip Lisesi öğrencileri mezun olanın sevincini aileleri paylaştı.
Zonguldak’ın Devrek İlçesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Öğrencileri 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında okullarından mezun olmanın sevincini programa katılan protokol ve aileleri ile paylaştılar.
Okulun Konferans Salonunda gerçekleştirilen merasime hürmet duruşu ve İstiklal Marşı İle başlanırken bir öğrenci tarafından okunan Kur’an-ı kerim Tilaveti ile devam edildi. Okulda çeşitli çalışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından plaketler takdim edilirken, programda davetlilere hitap eden Okul Müdürü Erdoğan Aslan, "Okulumuz mesleksel, kültürel ve sportif alanlarda yıl içerisinde birçok aktiflik ve yarışlar yaparak bu devri de âlâ bir formda sonuçlandırmıştır. Okulumuz da ortaokulla birlikte lise kısmında hem Anadolu ve hem de Fen ve Toplumsal Bilimler Proje programı uygulanmaktadır. Mesleksel dersler yanında öteki liselerde görülen derslerin birebiri okutulmaktadır. Geçen yıl okulumuzdan mezun olan öğrenciler ortasında 33 öğrenci üniversiteye yerleşmiş, 7 öğrencimiz Mühendislik olmak üzere öbür hatırı sayılı fakülteleri kazanmış ve yerleşmişlerdir. Bu yılda inşallah uğraşlı öğrencilerimizle bu başarıyı sürdüreceğiz. Büyük bir özveriyle yetiştirdiğiniz, üzerine titrediğiniz, bu ana gelene kadar türlü fedakârlıklarda bulunduğunuz evlatlarınızın memnun günlerine eşlik etmek için buradasınız. Onların bu hoş gününde sizlerin de emeği büyüktür. Çocuklarınızı destekleyerek, onlara güvenerek ve onları sevgiyle yetiştirerek, onların bu noktaya gelmelerinde büyük rol oynadınız. Tüm mezunlarımız ismine teşekkürlerimi sunuyor, hepinizi canı gönülden kutluyorum" dedi.
Düzenlenen mezuniyet merasimine; Devrek Belediye Lider Yardımcısı Özcan Özmekik İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Ercan Kahya, AK Parti İlçe Lideri İsmail Cinbir, MHP İlçe Başkanı Satılmış Tilkicik, İlçe Müftüsü Murat Memnun ile çok sayıda ünite amirleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerin aileleri hazır bulundular.
57 öğrencinin mezun olduğu eğitim ünitesinde öğrenciler diplomalarını havaya atarak okulu bitirmenin sevincini aileleri ve programa katılan davetlilerle paylaşırlarken, programa katılan tüm davetlilere ikramlarda bulunuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2025 14:59 tarihinde yayınlandı

Turistik Karaelmas Ekspresi Zonguldak’a Ulaştı

Ankara ile Zonguldak arasında karşılıklı düzenlenecek olan Turistik Karaelmas Ekspresi, ilk yolculuğunu tamamlayarak Zonguldak’a ulaştı.

Ankara'dan yola çıkan ve turistik rotasıyla dikkat çeken Karaelmas Ekspresi, Batı Karadeniz'in doğal ve kültürel zenginliklerini tanıtmayı amaçlıyor. Proje, TCDD Taşımacılık AŞ ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Zonguldak İl Özel İdaresi iş birliğiyle hayata geçirildi. İlk sefer Ankara Garı’nda düzenlenen törenin ardından başladı. Tren bugün Zonguldak'a ulaştı.
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Karaelmas Ekspresi yolcuları çiçekler ve hediyelerle karşılandı. Karşılama töreninde konuşan Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk vilayeti Zonguldak'a, karaelmas diyarına hoşgeldiniz. Esasında bu hatlar Türkiye Cumhuriyetinin ilk hatlarından birisi. Şimdi Karabük-Zonguldak arası yolcu taşımacılığı yapmakla banliyö seferleri yapılmakta. Yük taşımacılığında Türkiye'nin en fazla yükünün taşındığı hattır. Ankara bozkırdan çıkıyorsunuz Çankırı oradan da Karadeniz'e geliyorsunuz. Birkaç iklim görüyorsunuz. Türkiye'nin en harika ormanlarından, dağlarından tepelerinden geçiyor Karadeniz'e geliyorsunuz. Müthiş bir tabiat, kültürel varlık. Bugüne kadar iki tanıtım seferi yapılmıştı. İlgileriniz için çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Karşılama töreninde Madenci Korosu da mini bir konser verdi. Yolcular konserde doyasıya eğlendi.
İki yönlü toplam sekiz sefer gerçekleştirecek olan tren; 2 yemekli, 4 yataklı ve 1 kuşetli vagondan oluşuyor. Yaklaşık 120 yolcu kapasiteli tren, Ankara’dan hareket ettikten sonra sırasıyla Çerkeş, Çankırı ve Kalecik’te turistik amaçlı duraklayacak. Dönüş yolculuğuna ise Cumartesi gecesi saat 23.55’te Zonguldak’tan başlayacak. Aynı gün içinde yapılan duraklamaların ardından Pazar akşamı saat 19.02’de Ankara’ya varması planlanıyor.
Trenin Ankara’dan kalkış tarihleri 13 Haziran, 26 Eylül, 10 Ekim ve 14 Kasım olarak belirlendi. Son dönüş seferi ise 15 Kasım’da Zonguldak’tan yapılacak. Zonguldak’ın turizm potansiyelini artırmayı hedefleyen seferler kapsamında, yolculara tarihi ve kültürel rotalarda unutulmaz bir tren deneyimi sunulması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.