MHP 14. Olağan İl Kongresi Pazar Günü Yapılacak

MHP 14. Olağan İl Kongresi Pazar Günü Yapılacak

Yayın: 15.09.2023 15:30
Paylaş:
A+ A-

MHP Karabük İl Başkanı Dr. Adem Kar’ın aday olmayacağını belirtmesiyle genel merkez tarafından görevlendirilen ve partiyi kongreye hazırlayan İl Başkan vekili Cenk Gedikoğlu Pazar günkü 14. Olağan genel kurul toplantısı için Karabük halkına ve ülkücü camiaya açık çağrıda bulundu.

“BU BİR BAYRAK YARIŞDIR”

Bölgenin Sesi’ne konuşan MHP İl Başkan adayı Gedikoğlu “Hafta sonu gerçekleştirecek olduğumuz Karabük İl Kongresi birlik beraberlik ve kucaklaşma kongresidir. Bu vesileyle bizlere bu kutlu davayı miras bırakan büyük devlet adamı Türk milletinin başbuğu merhum Alparslan Türkeş’i rahmetle anar bize emanet ettiği bu kutlu davayı onun bıraktığı yerden en güzel şekilde sonsuza kadar götürmeye kararlı olacağımızı belirtmek isterim. Bu kongre bir bayrak yarışıdır. Yaklaşık 7 yıldır partimizin İl Başkanlığı görevini yürüten Adem Kar başkanımız işlerinin yoğunluğu nedeniyle bayrağı şahsıma devretmiştir. Yeni bir yönetimle bu bayrağı devredene kadar bayrağımızı en iyi bir şekilde taşıyacağımız konusunda yönetim kurulunda yer alan arkadaşlarımızla birlikte kararlılığımızı ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

“MHP’NİN KONGRELERİ BİRLİĞE BERABERLİĞE DAVETTİR”

MHP Karabük İl Başkan Adayı Cenk Gedikoğlu açıklamasında ayrıca ülkücü camiadaki kongrelerin önemine dikkat çekerek “MHP’nin kongreleri birliğe beraberliğe davettir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin kongreleri bir siyasi partinin yasal bir zorunluluğu yerine getirmesi prosedüründen daha çok anlam ifade etmektedir ve çok daha büyük içeriğe sahiptir.

Pazar günü gerçekleştireceğimiz kongremiz Karabük’ün devletine, milletine karşılıksız sevda akdinin yeniden ilanından başka bir şey değildir. Milliyetçi Hareket tüm teşkilatları ile birlikte bilge liderimiz Devlet Bahçeli’nin ortağı koyduğu Cumhur İttifakı iradesiyle Türk Devleti’nin lider ülke Türkiye hedefiyle belirlenen yolda taş olmaya, toz olmaya, toprak olmaya talip olmalıdır” ifadelerini kullandı.

KONGEREYE AÇIK DAVET

Öte yandan Başkan Gedikoğlu sosyal medya hesaplarından yaptığı duyuruda ise şöyle seslendi; “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet BAHÇELİ’ nin talimatları doğrultusunda 09 Ağustos 2023 tarihinden itibaren Türkiye genelinde kongre süreçlerimiz başlamıştır. Bizler de Karabük teşkilatı olarak MHP ilçe kongrelerimizi tamamlamış bulunmaktayız. Tüm ilçe kongrelerimiz sorunsuz ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Görev alan tüm ilçe başkanlarımıza başarılar diliyoruz.

Sayın Genel Başkanımızın talimatları doğrultusunda bu hafta sonu il kongremizi gerçekleştireceğiz. Karabük halkını, milliyetçi, ülkücü hareket içerisinde emek ve gönül vermiş her bir ülküdaşımızı 17 Eylül 2023 Pazar günü saat 12:00’ da Karabük 100. yıl kültür merkezinde tertip edeceğimiz MHP Karabük İl Başkanlığı 14’cü olağan kongresine davet ediyorum.”

2 kişi görüş bildirdi

  1. Çok Önemi Yok

    MHP Karabük vilayetinde Rafet Vergili Bey’in şahsi işyeri olmuştur. Konuşması gereken ,itiraz etmesi gereken gerçek ülkücüler de küçük bir sus payıyla sindirilmiştir. Tarih unutmayacaktır bu günleri. Helal olsun…Özelinde sosyal demokrat yaşayıp vitrinde ülkücü olanlara hayırlı olsun bu kongre.

  2. Metin BOZKURT

    Cenk Gedikoğlu kardeşimize göstermiş olduğu üstün gayretleri den çalışma azmi gelecekteki üstün başarılara erişebilecek genç dinamik bir kardeşimiz Allah utandırmasın şimdiden hayırlı uğurlu olsun dileklerimi sunarım sevgiyle muhabbetle Metin Bozkurt

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kızılırmak Deltası’nda 22 yılda 200 binin üzerinde kuş halkalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.05.2024 04:24
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – İLYAS GÜN – Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ornitoloji Araştırma Merkezince 2002'de başlatılan ve aralıksız sürdürülen çalışma sonucunda Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde 200 binin üzerinde kuş halkalaması yapıldı.

Kuşlar, yaygın olmaları, kolay izlenebilmeleri ve her türlü ekosistemde bulunabilmeleri dolayısıyla en yoğun araştırılan canlı grubu özelliğini taşıyor.

Kuş göçü de üzerinde en çok araştırma yapılan konular arasında yer alıyor. Bu amaçla kullanılan yöntemler ve elde edilen bilgiler önemli bilimsel veri sağlıyor.

Samsun'un Bafra, 19 Mayıs ve Alaçam ilçeleri sınırlarında kalan, Kızılırmak'ın Karadeniz'e döküldüğü alanın da içinde yer aldığı 56 bin hektar genişliğindeki Kızılırmak Deltası, Türkiye'nin önemli sulak alanlarının başında geliyor.

“Kuş Cenneti” olarak da bilinen ve Karadeniz sahilinde doğal özelliklerini koruyabilmiş en büyük sulak alan olan delta, irili ufaklı çok sayıdaki gölü, sazlık alanları, ender subasar çayırları, 12 bin hektarı bulan sulak alanları ve barındırdığı canlı türleriyle Türkiye'nin önemli doğal sistemlerinden birini oluşturuyor.

Deltada bugüne kadar aralarında deniz kartalı, tepeli pelikan, kara leylek, turna, balıkçıl ve yağmurcunun da aralarında bulunduğu yaklaşık 140 türün ürediği belirlendi.

Kış döneminde 100 bin dolayında su kuşunun kışladığı delta, bu yönüyle de uluslararası ornitolojik (kuşları inceleyen bilim dalı) öneme sahip bulunuyor.

Nesli tehlikede olan kuş türlerinden cüce karabatak, şah kartal, dikkuyruk, küçük kerkenez ve alboyunlu kaz gibi türler deltada görülen kuşlar arasında yer alıyor.

Büyük deniz düdükçünü, küçük kiraz kuşu ve ak kaşlı kirazkuşu gibi türler ise son 20 yıldır Kızılırmak Deltası'nda da görülebiliyor.

– İlkbahar dönemi halkalama çalışması 3 Haziran'a kadar sürecek

OMÜ Ornitoloji Araştırma Merkezince de Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde bulunan istasyonda göçmen kuşların hareketlerini izlemek için 2002 yılından bu yana kuş halkalama çalışması yürütülüyor.

Yürütülen çalışmalarda geçen yıl sonbahar döneminde yaklaşık 5 bin kuş halkalandı. Bu yıl 15 Mart'ta başlayan ilkbahar dönemi halkalama çalışması ise 3 Haziran'a kadar devam edecek.

Deltada yürütülen çalışmalarda bugüne kadar 200 binin üzerinde kuş halkalanarak göç rotaları ve hareketleri takip edildi.

– Delta içindeki istasyon çevresinde 50 noktada ağ kuruldu

Kızılırmak Deltası'nda 8 yıldır çalışmalara katılan uzman halkalamacı Deniz Oğuz, AA muhabirine, ilkbahar dönemi halkalama çalışmasında bugüne kadar 800'e yakın kuş halkalaması yaptıklarını söyledi.

Delta içindeki istasyon çevresinde 50 farklı noktada ağ kurduklarını belirten Oğuz, “Bu ağlara takılan kuşların önce yaşını ve cinsiyetini öğreniyoruz. Ne kadar vücudunda yağ var, ona bakıyoruz. Bunlar bize göç ile ilgili bilgi veriyor. Kuşların göçe hazır olup olmadığı konusunda birtakım bilgiler elde etmiş oluyoruz. Kanat ve kuyruk uzunluklarını, ağırlığını aldıktan sonra kuşları tekrar doğaya salıyoruz.” dedi.

Halkalamanın önemine değinen Oğuz, şunları kaydetti:

“Halkalama, göçmen kuşların göç rotalarını, Kızılırmak Deltası gibi alanlarda ne çeşit kuş varlığı olduğunu öğrenmemizi sağlıyor. Yani popülasyon bilgileri, göçmen türlerin ne zaman gelip ne zaman gittikleri gibi bilgileri öğrenmemizi sağlıyor. Yine Kızılırmak Deltası gibi kuş popülasyonunun yoğun olduğu yerlerin korunmasını sağlıyor. Türkiye'de halkalama çalışması sadece Ankara, Kocaeli, Antalya, Iğdır ve Samsun'da yapılıyor. Halkalama çalışmasını, 2,5 ay sonbahar ve 2,5 ay ilkbahar olmak üzere toplam 5 ay yapıyoruz. Geçen yıl sonbaharda 5 bin civarında kuş halkalaması yapıldı.”