blank
Avatarı
Yeliz Karaoğlu tarafından
11 Kasım, 2024 17:11 tarihinde yayınlandı

Safranbolu Belediyesi Kent Lokantası’nı Açtı

Safranbolu Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik kapsamında açılan Barış Sosyal Tesisleri'nde hizmet verecek Kent Lokantası’nın lansmanı yapıldı.

Kent lokantası, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse'nin ev sahipliğinde, Belediye Başkan Yardımcıları Halil Bakkal ve Serkan Adabaş’ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısı ile Karabük basın camiasının temsilcilerine tanıtıldı.

Lansman programı kapsamında, ilk olarak kent lokantasında basın mensupları ile birlikte yemek yendi ve lokantanın işleyişi hakkında bilgi verildi. Ardından Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse basın toplantısı düzenleyerek kent lokantası ve 1 Nisan - 1 Kasım 2024 tarihleri arasında geçen sürede Safranbolu Belediyesi'nin 6 aylık çalışmalarını anlattı. Başkan Köse ayrıca gerçekleştirilecek yeni projeler hakkında da bilgiler sundu.

UYGUN FİYATLI YEMEK HİZMETİ

Barış Mahallesi’nde bulunan ve Safranbolu Belediyesi tarafından işletilen kent lokantası, hafta içi her gün 12.00 ile 14.00 saatleri arasında hizmet verecek. Tesis, uygun fiyatlı yemek servisi sunarak, özellikle kurum ve kuruluşlarda çalışanlar, işçiler, öğrenciler, emekliler, dar gelirli vatandaşlar ve bölge halkı için sağlıklı ve dengeli bir öğle yemeği alternatifi sunacak. Kent lokantasında sunulan tabldot yemeğin fiyatı 75 TL olarak belirlendi. Başkan Köse, fiyatlandırmanın enflasyonla mücadele kapsamında vatandaşlara katkı sağlamayı hedeflediğini belirtti.

1 Nisan 2024 ile 1 Kasım 2024 tarihleri arasındaki belediye faaliyetlerini anlatan Başkan Köse, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda hayata geçirilen projelere ve hizmetlere dikkat çekti. Köse, kent lokantasının açılmasının yanı sıra kültürel ve sosyal projeler ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

BELEDİYENİN SOSYAL HİZMETLERİ VE PROJELER

Başkan Köse’nin açıklamalarında, Safranbolu Belediyesi’nin son dönemde özellikle gençlere, kadınlara ve dezavantajlı gruplara yönelik projelere ağırlık verdiklerini belirtti. Belediyenin eğitim, istihdam ve sosyal destek projeleri kapsamında birçok yeni uygulama başlattığını ifade eden Köse, kent lokantasının bu projelerden yalnızca biri olduğunu, vatandaşların kaliteli ve uygun fiyatlı yemek hizmetine erişimini sağlamaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Ayrıca, ilçedeki yeni park, yeşil alan düzenlemelerinin yanı sıra yakın zamanda yeni yerinde faaliyete geçmesi planlanan Aktif Yaş Alma Merkezi ve gece kreşi gibi projelerle Safranbolu’nun yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne Dahil Edilişinin 30. Yılı Etkinlikleri

Safranbolu’nun UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne kabul edilişinin 30. yılı kutlamaları da toplantıda ele alınan önemli başlıklardan biri oldu. Başkan Köse, 30. yıl kapsamında düzenlenecek çeşitli kültürel etkinliklerin, Safranbolu’nun hem yerel halk hem de turistler tarafından daha fazla tanınmasını sağlayacağını belirtti. Yıl boyunca sergiler, sempozyumlar ve çocuklara yönelik eğitim programları ile Safranbolu’nun kültürel mirasını tanıtmayı ve koruma bilincini geliştirmeyi amaçladıklarını açıkladı. Köse, "Çok önemli paneller yapmayı planlıyoruz. UNESCO’ya dahil olmanın 30. yılında, şehrimizin değerlerini ulusal ve uluslararası alanda daha geniş kitlelere tanıtacağız" dedi.

‘’HALK EKMEK FABRİKAMIZIN YAPIMINA ALANDA BULUNAN TRAFONUN KALKMASININ ARDINDAN BAŞLAYACAĞIZ’’

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse; ‘’Halk Ekmek fabrikamızın kurulacağı alanda trafo yer alıyor. İlgili kurumun trafoyu kaldırmasının ardından ki trafonun yeri de belirlendi, Kültür merkezi ve ve sosyal tesisimizin olduğu alanda yapımına başlayacağız. Bildiğiniz gibi şu anda Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda Halk Ekmek satışımız devam etmektedir.

ÇALIŞAN AİLELERE DESTEK: GECE KREŞİ PROJESİ

Başkan Köse, gece kreşi projesinin, Safranbolu’daki çalışan ebeveynlere destek sağlama amacı taşıdığını ifade etti. Özellikle vardiyalı çalışan aileler ve gece çalışan anneler için büyük bir ihtiyaç olan gece kreşi, çocukların güvenli bir ortamda eğitim ve oyun aktiviteleriyle vakit geçirmelerini sağlayacak. Kreş, yalnızca bir çocuk bakım merkezi olmanın ötesinde, çocukların sosyal ve zihinsel gelişimlerini destekleyen bir eğitim alanı olarak tasarlanıyor. Başkan Köse, “Gece kreşi projemizle ailelerimize destek olmayı, onların iş-yaşam dengesini sağlamayı amaçlıyoruz. Çocuklarımıza kaliteli bir eğitim sunarak onları geleceğe hazırlamak, bizim için çok önemli” dedi.

‘’MEDYA BELEDİYECİLİĞİ YAPIYOR DİYENLER BİZİ ÖRNEK ALIYOR VE BİZ BUNDAN GURUR DUYUYORUZ’’

Başkan Köse, konuşmasının sonunda, Safranbolu’da gerçekleştirilen projelerin diğer belediyeler tarafından örnek alındığını görmekten gurur duyduklarını dile getirdi. Sosyal hizmet alanında yapılan çalışmaların bize ‘medya belediyeciliği yapıyor’ diyenlere ilham vermesinin, belediye olarak doğru bir yolda olduklarının göstergesi olduğunu ifade etti.

Kent lokantasının lansmanı ve Başkan Köse’nin açıklamaları, basında büyük ilgi uyandırdı. Toplantı sonunda Başkan Köse, kent halkının destekleri ve katkılarıyla Safranbolu’yu daha yaşanabilir, sosyal ve kültürel zenginliği yüksek bir şehir haline getirmeyi amaçladıklarını vurguladı. Belediye olarak, yeni projelerle birlikte Safranbolu’nun hem kültürel mirasını korumayı hem de modern yaşam standartlarını yükseltmeyi hedeflediklerini söyleyerek konuşmasını tamamladı.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
7
Haziran Cumartesi
1446 HİCRİ Zilhicce 11
Güneş Vakti
Şuanki vakit
Güneş
  İmsak
03:11
  Güneş
05:10
Öğle vaktine kalan süre
 
  Öğle
12:53
  İkindi
16:53
  Akşam
20:27
  Yatsı
22:17

Haftanın Okunanları

blank
Köşe Yazıları

Aman Hocam Oldu mu Şimdi?

blank
Gündem

Yunus Emre’nin Karabük’teki İzleri Bulundu

blank
Köşe Yazıları

Okan Küçük Yorumluyor 1 Haziran 2025

blank
Gündem

Tüm Emeklilerin Sendikası Karabük Şube Başkanı Burhan Kelez: “Emeklilere Yılda 4 Kez İkramiye Verilmeli”

blank
Karabük

Anahtar Parti Eskipazar İlçe Başkanı Fatih Şerefli ve Yönetimi İstifa Etti

Video Haberler

blank

Gölcük Tabiat Parkı tatilcilerin akınına uğradı: “Doğası, enerjisi harika”

blank

Mezarlık yanına inen ayı kamerada

blank

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bayramlaşma programı yapıldı

blank

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bayramlaşma programı yapıldı

blank

Bakan Yumaklı: “Ormanlık alanlarda lütfen ateş yakmayalım”

blank

Karabük’te acemi kasaplar hastanenin yolunu tuttu

blank

AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan:

blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
07 Haziran, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı

Gölcük Tabiat Parkı tatilcilerin akınına uğradı: “Doğası, enerjisi harika”

Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen tatilciler sabah saatlerinden itibaren, Bolu’nun tabiat olağanüstüsü Gölcük Tabiat Parkı’na akın etti.
Kurban Bayramı tatilinin 2. gününde Bolu kent merkezine yaklaşık 13 kilometre uzaklıkta bulunan Gölcük Tabiat Parkı, günübirlik tatilcilerle doldu. Sabah saatlerinden itibaren Gölcük Tabiat Parkı’na gelmeye başlayan vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Havanın güneşli olmasıyla birlikte kimi tatilciler göl etrafında yürüyüş yaparken, kimileri ise ağaçların gölgesinde piknik yaparak bayramın keyfini yaşadı. Tatilciler, göl görünümüne karşı bol bol fotoğraf çekildi.

"Doğası, gücü harika"
Gölcük’e birinci defa geldiğini belirten Yunus Alan isimli vatandaş, "Denizli’den buraya tıpla geldik. Tabiatı, gücü mükemmel. Görüntüsü muhteşem. Biz hayran kaldık. Kent merkezinde yaşadığımız için oksijene hasret kaldığımızı hissediyoruz" dedi.
Ayrıca pazar günü tabiat mükemmelinin tatilcilerle dolması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
7
Haziran Cumartesi
1446 HİCRİ Zilhicce 11
Güneş Vakti
Şuanki vakit
Güneş
  İmsak
03:11
  Güneş
05:10
Öğle vaktine kalan süre
 
  Öğle
12:53
  İkindi
16:53
  Akşam
20:27
  Yatsı
22:17

Haftanın Okunanları

blank
Köşe Yazıları

Aman Hocam Oldu mu Şimdi?

blank
Gündem

Yunus Emre’nin Karabük’teki İzleri Bulundu

blank
Köşe Yazıları

Okan Küçük Yorumluyor 1 Haziran 2025

blank
Gündem

Tüm Emeklilerin Sendikası Karabük Şube Başkanı Burhan Kelez: “Emeklilere Yılda 4 Kez İkramiye Verilmeli”

blank
Karabük

Anahtar Parti Eskipazar İlçe Başkanı Fatih Şerefli ve Yönetimi İstifa Etti

Video Haberler

blank

Gölcük Tabiat Parkı tatilcilerin akınına uğradı: “Doğası, enerjisi harika”

blank

Mezarlık yanına inen ayı kamerada

blank

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bayramlaşma programı yapıldı

blank

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bayramlaşma programı yapıldı

blank

Bakan Yumaklı: “Ormanlık alanlarda lütfen ateş yakmayalım”

blank

Karabük’te acemi kasaplar hastanenin yolunu tuttu

blank

AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan: