Anadolu Ajansı tarafından
30 Eylül, 2023 08:48 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Trabzon’da itfaiyeci kardeşler 17 yıldır birlikte çalışıyor

blank

TRABZON (AA) - HİS AVUNDUK - Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Ortahisar İtfaiye Küme Amirliği'nde vazifeli Sinan ve Erhan Saraç kardeşler, yangın, trafik kazası ve doğal afet üzere olaylarda vatandaşa yardım etmenin memnunluğunu yaşıyor.

İtfaiye Amiri 56 yaşındaki Sinan Saraç ile itfaiye eri 42 yaşındaki Erhan Saraç, farklı vardiyalarda her an olabilecek olaylara karşı hazır bekleyerek, insanların yardımına koşuyor.

Sinan Saraç, İtfaiye Haftası münasebetiyle AA muhabirine, itfaiyeciliğin çok kutsal ve gurur verici bir meslek olduğunu söyledi.

Saraç, 22 yıl evvel belediyede memur olarak çalıştığı sırada yaşadığı bir olaydan etkilenerek itfaiyeci olmaya karar verdiğini anlatarak, "Bir gün işten çıktım, konutuma giderken kıyı yolunda itfaiye araçlarının peş peşe dizilerek bir olaya gittiğini gördüm, siren seslerini duydum. O durumdan etkilendim ve 'Bu mesleği ben de yapmak istiyorum' dedim." sözlerini kullandı.

Aldığı karar üzerine ünite değiştirdiğini belirten Saraç, "İnsanların malını ve canını kurtardığımızda çok büyük bir haz alıyoruz. Takımdaki arkadaşlarımızla gurur duyuyorum. Severek yapıyoruz bu işi. Esasen severseniz yapabilirsiniz, daha çok zevk alırsınız ve başarılı olursunuz." dedi.

Baş sürücülük misyonunu de üstlenen 3 çocuk babası Saraç, meslek hayatı boyunca birçok olaya şahitlik ettiğini lisana getirdi.

Müdahale için gittikleri trafik kazasında yaralının dayısı olduğunu fark ettikerini anlatan Saraç, "İlk başta dayımı araçtan çıkartırken tanıyamadım. Öteki bir olay ise Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nde mobilya fabrikasındaki yangın. Yaklaşık 26 saat yangını söndürmek için uğraştık. Bunlar, unutamadığım anlardan yalnızca kimileri." diye konuştu.

Saraç, kardeşini 17 yıl evvel itfaiyeci olması için yönlendirdiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Kardeşimin başarılarından gurur duyuyorum. Benim başarılarımdan da o gurur duyuyor. İki kardeş olarak tıpkı vardiyada 5 ay çalıştık, yangın ve trafik kazaları üzere olaylara birlikte gittik. Onu yangının içinde çalışırken gördüğüm vakit gurur duyuyorum. İtfaiyeci arkadaşlarımın İtfaiyecilik Haftası'nı kutluyorum. Bütün meslektaşlarıma kazasız, belasız iyi vazifeler diliyorum."

Sinan Saraç, damadının ilçe belediyesinde itfaiye eri olarak vazife yaptığını, birebir halde oğlunun da bu yolda yürümeye istekli olduğunu aktardı.

- "Yardıma muhtaç insanlara yardım edebilmek insanın aldığı en büyük lezzet"

İtfaiye eri Erhan Saraç ise mesleğe başlamasında ağabeyinin katkısının çok olduğunu söyledi.

Ağabeyinin çalıştığı ortamı gördükçe itfaiyeciliğe sempati duyduğunu, bir müddet sonra da bu işi yapmaya karar verdiğini anlatan Saraç, "O günden bugüne kadar da birçok güçlü vazifenin içerisinde bulundum. Memnunum, yardıma muhtaç insanlara yardım edebilmek insanın aldığı en büyük lezzet." dedi.

Yaklaşık 8 yıldır da sualtı amirliği misyonunu üstlenen Saraç, itfaiyeci olmanın memnunluğunu yaşadığını lisana getirdi.

Saraç, "Dünyaya bir daha gelsem yeniden itfaiyeci olurum." tabirini kullanarak, şunları kaydetti:

"Güzel bir his. Burada ağabey ya da baba üzere bir durum yok. Gerektiğinde elini taşın altına koyabilecek kapasitede olmalısınız, soğuk kanlı olmalısınız, hislerinizi kimi vakit düşünmemelisiniz. Yaptığımız meslek herkesin endişeyle kaçtığı, 'Uzaklaşın' diye çığlıkların atıldığı tehlikeli ortamlar. Biz bu ortamlara istekli giren şahıslarız."

Zor kaidelerde vazife yaptıklarını yineleyen 2 çocuk babası Saraç, salgın da dahil her periyotta vazifelerinin başında olduklarını, trafik kazasında sıkıştığı araçtan kurtardıkları bir yaralının elini tutup, "Çok yürekli insanlarmışsınız" dediği anları unutamadığını kelamlarına ekledi.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 19:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Şanlıurfa’da ‘UNESCO Müzik Şehri’ olma sevinci

Şanlıurfa’ya UNESCO tarafından "Müzik Şehri" unvanı verilmesinin sevinci yaşanıyor. Kent, 2026 yılında UNESCO Müzik Şehirleri Toplantısına ev sahipliği yapacak.

Şanlıurfa’ya UNESCO tarafından "Müzik Şehri" unvanı verilmesinin sevinci yaşanıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, düzenlediği basın toplantısında, mutLu haberi basın mensuplarıyla paylaştı. Gülpınar, toplantıda tarihi, zengin kültürel birikimi ve köklü müzik geleneğiyle adından söz ettiren kentin UNESCO'nun Geliştirici Şehirler Ağı içerisinde "Müzik Şehri" unvanına sahip olarak önemli bir başarıya imza attığını söyledi.

"Dünyanın önemli aday şehirlerini geride bıraktık"

Gülpınar, "Dünyanın dört bir yanından aralarında Kansas City, Belfast, Da Lat gibi iddialı birçok uluslararası aday şehirle bu süreçte yarıştık ve onları geride bırakarak bu prestijli organizasyona ev sahipliği yapmaya hak kazandık. 2026 yılında düzenlenecek olan UNESCO Müzik Şehirleri Toplantısı'na ev sahipliği yapma hakkı, geçtiğimiz hafta İtalya Pesaro'da gerçekleştirilen toplantıda ilan edildi ve bu önemli görev Şanlıurfa'mıza verildi. UNESCO Müzik Şehirleri Toplantısı'na ev sahipliği yapacak şehri simgeleyen küre İtalya'dan bize geçti. Küre, 2026 yılında yapacağımız toplantı sonrasında bir sonraki ev sahibine teslim etmek üzere o güne kadar bizde kalacak. Bu karar, sadece şehrimiz için değil tüm Türkiye için büyük bir onur ve kültürel bir diplomasi zaferidir. Bu başarı, son bir yılda yürüttüğümüz yoğun çabalar ve diplomatik girişimler ile Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığımızın titizlikle yürüttüğü çalışmalar sayesinde mümkün olmuştur. Şanlıurfa'nın sadece bir müzik şehri değil, Göbeklitepe'den Balıklıgöl'e, eşsiz mutfağından halk edebiyatına kadar tarih ve kültürle yoğrulmuş çok yönlü bir medeniyetin merkezidir. Yaklaşık 80 ülkeden müzik şehirlerinin temsilcilerinin katılması beklenen bu toplantı, uluslararası işbirliklerinin geliştirilmesine, bilgi ve deneyim paylaşımının artırılmasına katkı sunacak; aynı zamanda şehrimizin yerel kültürel potansiyelinin global ölçekte tanıtımına imkan sağlayacaktır. Bugünden itibaren hazırlık sürecine girmiş bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’ya müzik şehri unvanının verilmesi kentte büyük sevince neden oldu. Vatandaşlar, turizm başta olmak üzere birçok alanda gelişime büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.